مساجد،  پیشگام برگزاری جشن‌های دهه کرامت باشند

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) گفت: تمام مراکز دینی و فرهنگی کشور به ویژه مساجد، باید پیشگام برگزاری جشن‌های دهه کرامت باشند و باید این تصور را که اسلام، دین گریه است، با گسترش اینگونه جشن‌ها و شادی‌ها، اصلاح کنیم.

خبرگزاری شبستان، مسجد و کانون‌های مساجد: دهه کرامت، دهه اول ماه ذی‌العقده است و آغازش با ولادت حضرت فاطمه معصومه (ع) و پایانش با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسی‌الرضا (ع) است، این دهه یادآور بسیاری از مفاهیم متعالی، سازنده و ارزشمند است.

 

دهه کرامت، یادآور لطیف‌ترین علایق و مهر و وفاهای کم‌نظیر یک خواهر نسبت به مقام شامخ، معنوی و ولایی برادر خود است، مهر و وفایی که خواهرِ مهربان و دلداده را به هجرت وادار کرده و غربت و بیماری و مرگ در فصل جوانی را برای او آسان کرده است، آنچه دهه کرامت را در ایران، برجسته‌تر کرده است تلاش برای فرهنگ‌سازی برای گسترش جشن‌های مبتنی بر آموزه‌های اسلام است.

 

«شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت» طی سالیان اخیر با عضویت 34 آستان مقدس و دستگاه فرهنگی و اجتماعی، توانسته است گام‌های سازنده و مهمی برای افزایش نشاط و شادابی در جامعه بردارد و شعار دهه کرامت در سال ۱۳۹۶ را نیز «در شادی اهل‌بیت (ع)؛ شاد باشیم» انتخاب کرده است.

 

به منظور بررسی جایگاه دهه کرامت در افزایش نشاط و شادابی منطبق با آموزه‌های قرآن و عترت (ع) در ایران و جهان، گفت‌وگویی با آیت‌الله ضیاءالدین نجفی؛ امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) و نویسنده کتاب‌های «خورشید خراسان» «آینه عصمت» و «سپهر ولایت؛ نگین درخشان فارس» داشته‌ایم که مشروح آن در ادامه می‌آید.

 

آیت‌الله نجفی گفت: سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (ع) که در ایران به عنوان «روز دختران» نامگذاری شده است، فرصتی برای معرفی ابعاد مختلف زندگی آن شخصیت برجسته علمی و دختر و خواهر بزرگوار امامان معصوم (ع) است و باید نقش آستان مقدس ایشان را در شکل‌گیری نهضت‌های علمی به ویژه تاسیس حوزه علمیه قم توسط مرحوم آیت الله العظمی حایری یزدی و همچنین اقدامات و نهضت‌های انقلابی مردم مسلمان ایران در دوران مختلف به ویژه در مبارزه با دیکتاتوری رضاخان و پسرش، برای مردم، تبیین شود.

 

وی خاطرنشان کرد: از آن‌رو که سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (ع) آغاز دهه کرامت است باید مردم، طبق تصریح کلام امام معصوم (ع) مشغول جشن و شادی باشند؛ نشاطی که همراه با شعور و شور دینی باشد و موجب افزایش بصیرت و ولایت‌مداری گروه‌های مختلف مردم شود.

 

امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) اضافه کرد: دهه کرامت می‌تواند نشاط و شادابی معنوی را در جامعه گسترش دهد، همانطور که تاسوعا و عاشورای حسینی، نمونه بی‌نظیر سوگواری همراه با نشاط درونی است.

 

نجفی ادامه داد: اسلام، دین نشاط و شادابی حقیقی و مخالفت با شادی‌های دروغین و مخرب است، این دین مدافع و مروج شادی‌های پایدار است و زیارت حرم‌های مطهر و مقدس اهل‌بیت (ع) و فرزندان بزرگوار آن پیشوایان دین از جمله حضرت فاطمه معصومه (ع) و حضرت احمدبن موسی (ع) به انسان، نشاط و شادابی معنوی و پایدار می‌بخشد.

 

 

وی با بیان اینکه امام حسن مجتبی (ع) در سالروز «حماسه غدیر» مراسم مهمانی و شادمانی برپا می‌کردند، گفت: امام صادق (ع) فرموده‌اند "شيعيان ما در غم ما غمگين و در شادى ما شادمانند».

 

تولیت حوزه علمیه نبی اکرم (ع) تهران، گفت: دستور دین صرفا جذب مردم به قرآن و عترت از طریق گریه و سوگواری نیست، بلکه جشن، شادمانی و نشاط منطبق با آموزه‌های اسلام، راهکار مهم دیگری در این زمینه است، زمانی که امام رضا (ع) وارد ایران شدند، گروهی به ایشان عرض کردند، عید نوروز نزدیک است، لطفا جلوسی داشته و مهمانی برپا کنید، امام علی بن موسی الرضا (ع) جلوس کردند و سران قشون و شخصیت‌های مرو، به دیدن ایشان آمدند، این اقدام حضرت، به معنای تایید نشاط و شادابی در دین اسلام است.

 

امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) خاطرنشان کرد: همانطور که عاشورا برای ما، فرهنگ ارزشمندی است، میلاد امام رضا (ع) و ولادت حضرت فاطمه معصومه (ع) نیز برای ما یک فرهنگ است و چراغانی کوچه‌ها و خیابان‌ها در نیمه شعبان و عید غدیر، موید جایگاه مهم شادی و نشاط معنوی در دین اسلام است.

 

نجفی گفت: تمام مراکز دینی و فرهنگی کشور به ویژه مساجد، باید پیشگام برگزاری جشن های دهه کرامت باشند و به این صورت، فرهنگ شادی و نشاط معنوی را در جامعه گسترش دهند و باید این تصور را که اسلام، دین گریه است، با گسترش جشن ها و شادی ها، اصلاح کنیم.

 

 

 

کد خبر 644147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha