به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، علی اکبر شیرکوند معاون رسانه های دیجیتال مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال در نشست خبری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی الکامپ با موضوع «آینده نشر دیجیتال» طی سخنانی اظهار داشت: هر اقدامی که باعث شود تولید محتوا به صورت فرمتهای صفر و یک انجام گیرد، نشر دیجیتال تلقی میشود.
وی در ادامه افزود: این نشر گاهی بر روی یک لوح فشرده، وب سایت، شبکه های اجتماعی، اپلیکیشنهای موبایلی، بازی و ... است و حتی پیامهای کوتاهی که از طریق پورتال های مختلف، بر روی تلفن های همراه منتقل میشود، شامل تعریف نشر الکترونیک یا دیجیتال و قانون مقررات نشر الکترونیک میشود .
شیرکوند با اشاره به سیر روند تحول نشریات و نشر الکترونیک گفت: نشر الکترونیک نخست با رسانه های مکتوب آغاز شد و با رسانه های الکترونیک، دیجیتال، سایبر، شبکه های مجازی و رسانه های مبتنی بر موبایل تغییر و تحویل پیدا کرد.
وی سپس به تعریف انواع کتاب های الکترونیکی پرداخت و گفت: این کتابها با توجه به ویژگیها، امکانات و کاربردهایشان به گروههای مختلف تقسیم میشوند. نخست کتاب های الکترونیکی که فقط به صورت متن هستند به این معنا که در این دسته کتاب های الکترونیکی فقط شامل اطلاعات متنی هستند و هیچگونه تصویر، نمودار و جزوه آن را شامل نمی شوند.
وی افزود: دوم کتاب های الکترونیکی دارای تصاویر اسکن شده است که در کنار اطلاعات متنی تعدادی تصویر اسکن شده وجود دارد.
شیرکوند با اشاره به برخی اشکال رسانه های دیجیتال گفت: این رسانه ها نخست شامل نرم افزارهای رایانه ای، دوم بازی های رایانه ای، سوم اینترنت، چهارم هنرهای دیجیتال و پنجم تلفن همراه و سرویس های مختلف آن است.
وی درباره مشخصات و ویژگی های رسانه های دیجیتال صحبت کرد و گفت: این مشخصات شامل هزینه کمتر، نزدیک بودن و بی واسطه گی ـ چیزی شبیه ارتباط چهره به چهره ـ آزادی از زمان و مکان و زبان است. سایر مشخصات شامل استفاده از مولتی مدیا، سرعت به روز رسانی، قابلیت دسترسی، فقدان محدودیت انتشار و سرعت بازخورد مخاطبان است.
شیرکوند با تأکید بر اینکه سهم بازار نشر الکترونیک در کشورهایی همچون کانادا، انگلیس و آمریکا حدود 50 درصد از بازار کلی صنعت نشر است، افزود: عادت مطالعه الکترونیک کاملا در این جوامع نهادینه شده است اما کاهش فروش کتاب های الکترونیک در سال های گذشته در چند کشور دلائل مختلف می تواند داشته باشد.
وی در پایان گفت: دهه 1990 نشر الکترونیک در جهان فراگیر شد و در کریسمس 2012 برای نخستین بار فروش کتاب های الکترونیک از کتاب های سنتی پیشی گرفت و کتابخوان شرکت آمازون رکورد جدیدی را ثبت کرد.
نظر شما