حجتالاسلام ابراهیم اکبری در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، بر لزوم تسهیل حضور دختران در مساجد تاکید کرد و گفت: در صورت تحقق این موضوع، آنان میتوانند در عرصههای قرآنی، فرهنگی و اجتماعی، تاثیرگذار باشند.
وی بر لزوم وجود نگاهی مساوی نسبت به افراد گوناگون در مساجد تاکید کرد و افزود: توزیع یکسان امکانات، رعایت بهداشت و نظافت مسجد و سپردن بخشی از مسئولیتها به دختران، موجب میشود که آنان در جامعه در حاشیه قرار نگیرند و در فعالیتهای اجتماعی حضور داشته باشند، بنابراین باید به دیدگاهها، نظرات و خواستههای دختران در مساجد توجه شود و حتی پدران و مادران نیز باید فرزندان خود را به مساجد ببرند و آنان را تشویق به این کار کنند، تا این رفت و آمد همیشگی شود.
امام جماعت مسجدالنبی (ص) محله کوی دانشگاه تهران، اظهار کرد: امروز مادران در کنار دغدغههای اجتماعی و اقتصادی، دغدغه دینداری فرزندانشان را از همان روزهای آغازین تولد آنان و حتی پیش از آن دارند و در راستای تقویت بنیانهای فکری فرزندانشان تلاش میکنند.
اکبری ادامه داد: اگر مشکلاتی چون نبود فضا و امکانات لازم برای سرگرمی کودکان و جذب آنها در مساجد و حتی بیتوجهی ائمه جماعات به حضور کودکان در سخنرانیها و نمازهای طولانی جماعت برطرف نشوند، مادران و پدران مجبور میشوند تا مساجد را به عنوان اولویت چندم برای حضور در مراسم مختلف دینی و اجتماعی انتخاب کنند.
وی ادامه داد: از طرفی وقتی یک خانواده علاقه خاصی برای حضور در مساجد نداشته باشد، کار برای جذب نوجوان و جوانی که در آن رشد پیدا کرده است سخت خواهد بود، بنابراین باید از همان ابتدای زندگی و کودکی برای جذب جوانان و نوجوانان، در جذب خانوادهها خصوصا خانوادههای جوان به مساجد تلاش کرد.
امام جماعت مسجدالنبی (ص) کوی دانشگاه تهران، اظهار کرد: در برخی مساجد، جایگاه بانوان برای اقامه نماز مناسب و شایسته نیست و همین مشکل موجب کمرنگ شدن حضور دختران جوان در آنها هم میشود، در این راستا باید اقداماتی در زمینه تجدیدبنا و ساخت و ساز مساجد جدیدالتاسیس مدنظر قرار گیرد، زیرا که در گذشته در ساخت مساجد، کم توجهیهایی میشده است و این تبعیض ها باید در فضای مساجد از بین برود، تا دختران با آرامش بیشتری در مساجد حضور همیشگی داشته باشند.
اکبری بر لزوم بسترسازی و فرهنگسازی اهتمام به موضوع حجاب در مساجد تاکید کرد و گفت: در صورتی که این موضوع برای دختران نوجوان در مساجد تبیین و تبدیل به فرهنگ عمومی شود، تاثیرگذاری بسیاری بر آحاد جامعه بویژه دختران جوان خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در تأثیرگذاری و قابلیت مساجد در ارتقاء و آموزشهای دینی تردیدی وجود ندارد، خاطر نشان کرد: دختران نوجوان و جوان بخشی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند و امروز تهدیدها و تهاجمهای فرهنگی دشمنان، آسیبهای بسیاری برای آنان در بر خواهد داشت، بنابراین متولیان فرهنگی باید با استفاده از شیوههایی متناسب با نوع حملات به آنها پاسخ دهند.
امام جماعت مسجدالنبی (ص) کوی دانشگاه تهران، شناسایی راهکارهای جذب جوانان و هدایت آنان به مساجد را یکی از موارد مهمی برشمرد که لازم است، مورد توجه متولیان فرهنگی قرار گیرد و اظهار کرد: این شیوه تاثیرگذاری بسیاری بر آحاد افراد جامعه به ویژه دختران جوان میتواند داشته باشد تا در برابر هجمه های فرهنگی دشمن ایستادگی شود و رفته رفته زمینه های حضور فعالتر جوانان در مساجد میسر شود.
اکبری با اشاره به اینکه با فراهم کردن زمینه حضور دختران در مساجد، علاوه بر انجام عبادات از سوی آنان میتوان موجب کسب دانشهای اجتماعی و متخلق شدن آنان به اخلاق الهی در برابر هجمههای فرهنگی دشمنان نیز شد، گفت: در پرتو کسب این آگاهیها از مساجد و اماکن مذهبی، دختران جامعه در ایفای نقش خانوادگی، پرورشی و تربیتی خود موفق می شوند.
وی افزود: معتقد هستم که مساجد محلهایی هستند که نه تنها اختصاص به عبادت دارد، بلکه ارتباطات گسترده اجتماعی و مراودات فرهنگی، دینی، اجتماعی و تمرین حضور اجتماعی با حضور در مساجد رقم میخورد و این موضوع باید در میان دختران نوجوان و جوان به عنوان مادران آینده مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما