به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، مجلس نمایندگان آمریکا پس از بر سر کار آمدن دولت جدید این کشور اقدامات خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران را افزایش داده تا جایی که حالا برای اقدامات ایران در منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و ماورای آن تحریم های جدیدی مد نظر گرفته است.
بنابراین گزارش، طبق ترجمه باشگاه خبرنگاران جوان بلومبرگ با انتشار مطلبی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: به نظر میرسد سران دموکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا برای رفع موانع تصویب لایحه تحریمهای ایران، روسیه و کره شمالی میشود به توافق رسیده باشند.
قرار است در چند روز آینده درباره این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا رأیگیری شود. در صورت تصویب این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، دیگر نمیتواند به طور یکجانبه تحریمهای روسیه را لغو کند.
طبق این توافق، تحریمهای کره شمالی نیز به این لایحه اضافه خواهد شد. با اضافه شدن تحریمهای کره شمالی به طرح جامع «تحریمهای ایران و روسیه»، این طرح در صورت تصویب، «قانون تحریمهای ایران، روسیه و کره شمالی» نام خواهد داشت.
در صورت تصویب این لایحه، اختیارات شرکتهای انرژی آمریکایی برای انجام معاملات با شرکتهای روس محدود خواهد شد. همچنین طبق این طرح، وزرای دفاع، امور خارجه و خزانهداری آمریکا و همچنین رئیس اداره اطلاعات ملی این کشور باید ظرف ۱۸۰ روز راهبرد مشترک خود را برای مقابله با ایران به کنگره ارائه دهند. پس از ارائه راهبرد مشترک اول، ارائه راهبردهای مشترک بعدی، در فواصل دو ساله انجام خواهد گرفت. این قانون وزارت خارجه، دفاع و خزانهداری آمریکا و همچنین اداره اطلاعات ملی این کشور را ملزم میکند هر دو سال یکبار استراتژی خود را برای مقابله با آنچه «اقدامات تهدیدآفرین ایران علیه آمریکا و متحدانش در منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و ماورای آن» خوانده شده است، ارائه دهند.
ارزیابی توانمندیهای نظامی و اطلاعاتی ایران و فعالیتهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی قدس و همچنین برآورد کمکهای ایران به گروههای به زعم آمریکا تروریستی (مقاومت) باید در تدوین این راهبرد مشترک مدنظر قرار گیرد.
همچنین، به موجب این قانون، رئیسجمهور آمریکا مکلف است:
- علیه هر شخص یا نهادی که به نوعی به برنامه موشک بالستیک ایران یا به فروش و انتقال تجهیزات نظامی خاص به این کشور کمک میکند یا کمک فنی یا مالی در این زمینه ارائه میدهد، تحریمهای توقیف اموال و محرومیت از تجارت با آمریکا وضع کند؛
-علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وابستگان خارجی آن به بهانه حمایت از تروریسم تحریمهایی از قبیل توقیف اموال و منع تبادلات مالی و بانکی اعمال کند؛
- هر شخصی که وزارت امور خارجه آمریکا او را به عنوان ناقض حقوق بشر در ایران معرفی کند را در لیست سیاه تحریم قرار دهد.
این قانون همچنین تحریمهای موجود علیه اشخاصی که به برنامه موشک بالستیک ایران کمک میکنند یا از «اقدامات تروریستی بینالمللی ایران» حمایت میکنند را تا مادامی که رئیسجمهور متوقف شدن اقدامات آنها را تایید نکند، تمدید میکند. این تمدیدها به صورت دورههای 90 روزه خواهد بود.
خبرگزاری رویترز نوشت این لایحه اصلاحشده اکنون باید علاوه بر مجلس نمایندگان آمریکا در سنا نیز تصویب شود.
در واکنش به این طرح طبق خبری دیگر در خبرگزاری رویترز، اتحادیه اروپا اعلام کرد طرح تحریم های آمریکا علیه روسیه و ایران نشات گرفته از ملاحظات داخلی است و اروپا نگران پیامدهای گسترده و ناخواسته آن از جمله بر تلاش ها برای متنوع کردن منابع تامین انرژی است.
این در حالی است که روز گذشته نیز کاخ سفید تهدیداتی علیه ایران بیان کرد و با پاسخ صریح و تند جمهوری اسلامی ایران مواجه شد.
بهرام قاسمی در واکنش به بیانیه روز گذشته کاخ سفید گفت: اظهارات کاخ سفید چون همیشه مصداق دخالت در امور داخلی ایران و امری غیرقابل قبول و مردود است.
این دیپلمات کشورمان اظهار کرد: دستگاه قضایی، دادگاه و قاضی در جمهوری اسلامی ایران همچون دیگر نظامهای دموکراتیک کاملا مستقل بوده و براساس قوانین و مقررات داخلی کشور و در چارچوب اصل تفکیک قوا مسئولیت بررسی دقیق قضایی مبتنی بر آیین دادرسی عادلانه هرگونه اقدام و رفتار خلاف امنیت ملی کشور را برعهده دارد و در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران با اینگونه رفتارها و اقدامات برخورد میکند و صدور بیانیههای مداخله جویانه و تهدیدآمیز از سوی مقامات و نهادهای آمریکایی هیچ تاثیری در عزم و اراده سیستم قضایی کشور برای محاکمه و مجازات مرتکبین و ناقضین قوانین کشور و امنیت ملی ایران نخواهد داشت.
قاسمی همچنین افزود: براساس اعلام مقامات قضایی کشور، افرادی که در بیانیه کاخ سفید به نام آنها اشاره شده است، براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران دارای اتهاماتی هستند که طبق قانون به آنها رسیدگی میشود. همچنین همانگونه که بارها به مقامات آمریکایی اعلام شده است فردی به نام رابرت لوینسون سالها پیش به ایران سفری داشته است که پس از ترک خاک ایران هیچگونه اطلاع جدیدی از سرنوشت وی در اختیار جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به رویه نادرست و خلاف موازین و قوانین بینالمللی دولت ایالات متحده آمریکا در تهدید سایر کشورها و دخالت در امور داخلی آنها، گفت: اینگونه تهدیدات، ناشی از ماهیت مداخلهجویانه و خوی سلطهطلبی دولت آمریکا است و ملت انقلابی ایران سابقهای طولانی و تجربهای غنی در عدم پذیرش زورگویی و مقابله با چنین رفتارهای خصمانه دارد. جمهوری اسلامی ایران همانگونه که بارها به اثبات رسانده است تحت هیچ شرایطی هیچگونه تحمیل و زورگویی را نمیپذیرد و دولتمردان آمریکا باید با زبان تکریم و احترام با ملت بزرگ ایران سخن بگویند.
سخنگوی وزرات خارجه کشورمان با یادآوری بدعهدیها، نقض قولها و اظهارات خلاف عرف و خارج از قواعد پذیرفته شده بینالمللی دولت آمریکا، به مقامات آمریکایی یادآور شد نسبت به آزادی فوری زندانیان ایرانی در آمریکا که در سالهای اخیر و به دلایل واهی و بیاساس و برخلاف هر گونه موازین اخلاقی و انسانی در زندانهای آن کشور در شرایط نامطلوب و سختی به سر میبرند اقدام و از تعقیب قضایی شماری از شهروندان ایرانی در سایر کشورها که حتی یکی از آنان به علت درخواست بیدلیل استرداد آمریکا فوت کرده است، دست بردارند.
علاوه براین در واکنشی دیگر از سوی ایران، سید عباس عراقچی با اشاره به دیدار دو جانبه هیات ایرانی با هیات آمریکایی در حاشیه برگزاری هشتمین نشست کمیسیون برجام در وین اظهار کرد: اخیرا تعداد جدیدی از ایرانیان در کشورهای مختلف به درخواست آمریکا به جرم واهی دور زدن تحریمها دستگیر شدهاند که در این جلسه ما اعتراض خود را نسبت به این موضوع مطرح کرده و خواهان آزادی آنها شدیم.
به گزارش شبستان، همه این ها در حالی رخ می دهد که بهرام قاسمی سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان که تریبون اصلی مواضع جمهوری اسلامی ایران را در اختیار دارد هفته گذشته در گفت و گو با شبستان در واکنش به این اقدامات آمریکا تصریح و تاکید کرد: در دنیای سیاست هر رفتاری یک پاسخی دارد و همان گونه که آنها تصمیم می گیرند به همان شکل ما هم اقدام متقابل خودمان را در همان حوزه خواهیم داشت. قطعا مدنظر ما هدف قرار دادن مردم آمریکا نیست و برای مردم آمریکا حتما احترام قایل هستیم به عنوان یک ملت اما تفاوت بسیاری بین ملت این کشور و حاکمیت آن وجود دارد و آنگونه که آنها رفتار کنند نهایتا ما هم باید پاسخگوی آن باشیم.
نظر شما