خبرگزاری شبستان: باور دارد که می تواند مسجد را کانون توسعه و پویایی روستای محرومی که در آن متولد شده و اکنون سال های جوانی را در آن سپری می کند، مبدل سازد. زادگاهش را محدود در خانه های بی ریا و ساده روستایی و پیشه دیرینه زارعت و دامداری نمی بیند.
کانون فرهنگی هنری مسجد روستای چشمه سفید را نه تنها در برگزاری کلاس های آموزشی فرهنگی، دینی و هنری بلکه مرکزی برای مهارت آموزی و کارآفرینی بانوان روستایی قرار داده است چرا که به خوبی می داند با آموزش دختران و مادران این تحول و تغییر را در نیمه دیگر جامعه کوچک و روستایی اش گسترش می دهد.
طیب صفری مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه، فعالیت های کانون تخصصی مشاوره کوثرالنبی را الگوی خوبی برای سایر کانون ها می داند و می گوید: این کانون در یکی از روستاهای حاشیه شهر کرمانشاه واقع شده است اما به نحو شایسته ای در مباحث مشاوره ای و آسیب های اجتماعی و مهارت آموزی و کارآفرینی ورود کرده است.
وی افزود: کانون فرهنگی هنری مسجد روستای چشمه سفید جزو کانون های برتر استان کرمانشاه و از کانون های نمونه ای است که با مسئولیت و هدایت بانویی توانمند منجر به فعالیت های چشمگیر کارآفرینی و مشاوره ای شده است.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه، با ابراز خرسندی از توفیق کانون کوثرالنبی در جذب حداکثری دختران و مادران روستایی، به انتخاب و معرفی گیتی باوندپور مدیر این کانون به عنوان مدیر نمونه و تقدیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور از وی در افتتاحیه طرح آسمانی ها در استان مازندران خبر داد.
صفری، گفت: این کانون در حال حاضر همزمان با کلاس های تابستانی، برگزاری دوره های مهارت آموزی و کارآفرینی، ارائه خدمات مشاوره ای و برپایی کارگاه های پیشگیری از آسیب های اجتناعی را در دستور کار دارد.
روحیه پویا و فعالش او را در یک بعد محدود نکرده و توأم با خدمت شبانه روزی و بی توقع در سنگر مسجد، در شورای اسلامی روستا صدای رسای مردمش برای رفع محرومی از روستای چشمه سفید قرار داده است که دورتر از کلان شهر کرمانشاه، شانه به شانه مرکز استان کرمانشاه زده است.
مشاور جوان بخشدار ماهیدشت جایگاه و نقش بانوان روستایی را به خوبی به آنان نشان داده و با گردآوردن آنان در محیط معنوی مسجد سعی دارد تجربیاتی را که در پژوهش ها و تحقیقات بر آسیب های اجتماعی به دست آورده در کانون تخصصی مشاوره کوثرالنبی(ص) حول محور کارآفرینی و اشتغال و پیشگیری از آسیب های اجتماعی به ساکنان روستا انتقال دهد.
گیتی باوند پور مدیر کانون کوثرالنبی(ص) روستای چشمه سفید، در این خصوص می گوید: برای اینکه روستا توسعه یابد باید شرایط زندگی ساکنان روستا توسعه یافته و قشر کم درآمد در مسیر خودکفایی قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه توسعه مستلزم بازسازی دیدگاه فکری، آموزشی و تدلیدی در روستاست، می افزاید: تقویت و تنوع بخشیدن به اشتغال غیرکشاورزی در محیط روستا یکی از مولفه های مهم توسعه است که باید مورد توجه قرا بگیرد.
باوند پور، اعلام می کند: در همین راستا 70 نفر از بانوان روستا به مدت 10 روز در 48 ساعت آموزش مهارتی و تئوری اصول کاشت زعفران، تولید داورهای گیاهی، بافتنی، خیاطی، قلاب بافی و گیوه بافی را فرا گرفتند.
وی می گوید: این دوره آموزشی از (17 تا 27 تیر) در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی که از مأموریت های ستاد عالی کانون های مساجد است با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حمایت و نظارت دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه برگزار شد.
این بانوی توانمند کرمانشاهی که با شناخت خوب از ظرفیت ها و قابلیت های کانون مساجد توانسته است مسجد را مرکز کارآفرینی، اشتغال و تولید در روستای چشمه سفید قرار دهد، می گوید: پیش از این 20 نفر از بانوان روستایی با گذراندن دوره های تکمیلی بافت فرش و تابلو فرش با حمایت سازمان صنعت و معدن وارد این عرصه شده اند.
وی با اشاره به برگزاری دوره آموزش پرورش قارچ و مارچوبه با همکاری جهاد کشاورزی، خاطرنشان می کند: تعدادی از بانوان با اجاره زمین در بحث پرورش قارچ ورود کرده اند و در حال حاضر تعداد دیگری هم با گذراندن دوره های آموزش صنایع دستی در کانون کوثرالنبی(ص)، به فعالیت در بخش های گیوه بافی، سنگ دوزی، گل سازی، بافتنی و قلاب دوزی مشغول هستند.
نقش آفرینی کانون های مساجد در راستای بسیاری از اهداف روز جامعه که به نوعی احیاء جایگاه مساجد و تبدیل آن به کانون و مرکز اصلی تصمیم گیری ها در تمامی ابعاد است ضمن تقویت روحیه معنوی و اتحاد جمعی می تواند اقشار مختلف مردم را به کار جمعی ترغیب کرده و با تقویت روحیه جهادی و احساس مسئولیت در قبال دیگران، جامعه را در مسیر رشد و تعالی قرار دهد.
نورالدین فرزادی پور بخشدار ماهیدشت، تحقق فرامین مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی: تولید و اشتغال را اولویت دستگاه های مختلف اجرایی برشمرده و می گوید: اولین رمز برای داشتن یک شغل برخورداری از ایده های خوب و مهارت است.
وی با اشاره به پتانسیل های خوب و قابلیت های ویژه روستای چشمه سفید برای اجرای دوره های مهارت آموزی وکارآفرینی، ابراز می کند: با وجود کانون کوثرالنبی(ص) می توان از ظرفیت های مسجد روستا برای حرفه آموزی و ارتقاء وضعیت معیشتی خانواده های روستایی استفاده کرد.
فرزادی پور، از ارائه آموزش های حرفه ای در زمینه های پرورش قارچ، کشت زعفران و مارچوبه، بافتنی و قلاب بافی و فرش و تابلو فرش خبر داد و تصریح کرد: روستای چشمه سفید را با توجه فعالیت های ارزشمند کانون فرهنگی هنر خود می توان به عنوان یک روستای نمونه و محوری در ایجاد اشتغال و مهارت های فنی انتخاب کرد.
حجت الاسلام امین اله سلیمانی معاون اجتماعی و فرهنگی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، هم در تشریح ارزیابی از بازدیدی که از دوره های آموزش کارآفرینی کانون کوثرالنبی(ص) روستای چشمه سفید داشته است، می گوید: پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی، مهارت آموزی و فنی حرفه ای و اشتغال و کارآفرینی از اهداف تعریف شده در طرح کاج است.
وی اضافه می کند: در طرح کاج اجرای برنامه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی و مهارت آموزی و کارآفرینی را در مناطق فقیر نشین و حاشیه شهر از جمله روستای چشمه سفید متعهد شده ایم در همین راستا با پیگیری های مدیر کانون کوثرالنبی(س) زمینه و بستر لازم برای اجرای این دوره ها را فراهم دیدیم.
معاون اجتماعی و فرهنگی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، می افزاید: ما تلاش داریم با توانمند سازی روستائیان و اقشار آسیب پذیر از نسلی شدن فقر در جامعه جلوگیری کرده و بستر لازم برای تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال را مهیا کنیم.
گزارش: پرستو خداداد
نظر شما