مهدویت؛ یک پله از مراحلی که مردم به سمت قیامت طی می کنند

خبرگزاری شبستان: مهدویت، یک پله از پله هایی است که مردم به سمت قیامت طی می کنند، به این معنا که خداوند از سر لطف، برای آمادگی بندگانش برای قیامت که در آن، عدالت محض را گسترش خواهد داد، دو مرحله مقدماتی عصر ظهور و رجعت را قرار داده است.

به گزارش خبرنگار سرویس مهدویت خبرگزاری شبستان به نقل از کانال تلگرامی مسجد مقدس جمکران، حجت الاسلام و المسلمین مسعود عالی، کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه عقیده به امام زمان(عج) به عنوان منجی و موعود، مشترک میان تمامی ادیان و مذاهب است، اظهار کرد: یکی از باورهای مشترک میان ادیان و مذاهب و همچنین مکاتب مختلف، اعتقاد به منجی و موعود است.

 

وی با بیان اینکه برخی از مکاتب غیرالهی هم منجی و موعود آخرالزمان را قبول دارند، گفت: این عقیده جزء عقاید فطری بشر است و تمام انسان ها به جهت اینکه فطرتا آزادی، امنیت، صلح و عدالت را دوست دارند و میل و عشق آنها به این سمت است، امید دارند که موعود و منجی خواهد آمد و این آزادی، امنیت، آسایش، آرامش، صلح و عدالت را محقق خواهد کرد.

 

عالی با بیان اینکه در تمامی ادیان و مذاهب، مکتب اهل بیت(ع) و تشیع، ویژگی منحصر بفردی دارد که عقیده آنها را نسبت به مهدویت متمایز می کند، تصریح کرد: عقایده شیعیان نسبت به منجی دو تفاوت اساسی نسبت به دیگران دارد که اولا این عقاید، طبق منابع اهل بیت(ع) در اختیار قرار گرفته اند که شامل 300 آیه قرآن و 6000 روایت پیرامون امام زمان(عج) است و آیت الله صافی در کتاب «منتخب الاثر» بسیاری از این روایات از شیعه و سنی را در آن جمع آوری کرده است. بنابراین دیدگاه شیعیان نسبت به منجی آخرالزمان، شفاف تر، روشن تر و واضح تر است.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دیدگاه پیروان دیگر ادیان و مکاتب درخصوص منجی آخرالزمان، با افسانه ها توامان شده است، افزود: شیعیان به دلیل برخورداری از این منابع غنی و مدارک موجود اهل بیت(ع)، دیدگاه های معقول، منطقی و روشنی دارند، از جمله: اینکه شیعیان مهدویت را در راستای سیر «إنّا إليهِ رَاجعُون» و سیر قیامت تحلیل می کنند.

 

وی ادامه داد: هیچ مکتبی به این عمقی که شیعیان مهدویت را تحلیل می کنند، قادر به تحلیل نیست زیرا شیعیان معتقدند: مهدویت، یک پله از پله هایی است که مردم به سمت قیامت طی می کنند، به این معنا که خداوند از سر لطف، برای آمادگی بندگانش برای قیامت که در آن، عدالت محض را گسترش خواهد داد، دو مرحله مقدماتی عصر ظهور و رجعت را قرار داده است.

 

عالی با اشاره به اینکه در این دو برهه زمانی مردم با عدالت حاکم بر قیامت آشنا خواهند شد، گفت: زندگی که در گذشته سرشار از ظلم بوده است و سالها و قرن ها به ظلم آغشته شده است، در عصر ظهور و رجعت به عدالت محوری و حق محوری آراسته خواهد شد و پس از این دو نیز قیامت رقم خواهد خورد.

 

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه تحمل عدالت کار بسیار سختی است، گفت: در ضرب المثل داریم: «مرگ خوب است اما برای همسایه»، به این معنا که عدل خوب است اما زمانی که بناست برای خود فرد، اجرایی شود، نمی پذیرد.

کد خبر 643527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha