به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، جلسه شورای آموزش و پرورش استان امروز ( 31 تیرماه) با حضور استاندار و مدیران دستگاه های اجرایی با موضوع هدایت تحصیلی دانش آموزان و نیازهای شغلی استان برگزار شد.
در این جلسه مسئولان مختلفی نظرات خود را بیان کردند، اما هیچ یک از آنان به خواسته روشن آموزش و پرورش در زمینه اعلام نیاز بازار کار استان پاسخ شفاف و درستی ندادند.
حسین کاویانی، قائم مقام جهادکشاورزی استان با اشاره به وجود 180 هزار بهره بردار بخش کشاورزی گفت: قریب به 60 درصد این بهره برداران کم سواد بوده و سنی بالای 60 سال دارند.
وی افزود: استفاده از نیروهای جوان و تحصیل کرده می تواند کمک بزرگی برای نجات بخش کشاورزی استان باشد.
کاویانی با لزوم کاربردی تر شدن موضوعاتی که در شورای آموزش و پرورش شهرستان ها مطرح می شود، اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش برای اینکه از نیازهای هر بخشی آگاه شود باید نشست های تخصصی با دستگاه ها برگزار کند.
وی به موضوع کارورزی اشاره کرد و گفت: می توان از ظرفیت این طرح برای افزایش انگیزه در دانش آموزان هنرستان ها استفاده کرد به نحوی که کسانی که در هنرستان ها تحصیل می کنند در اولویت قرار داشته باشند.
حسینقلی قوانلو، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هم مهم ترین مسئله در این باره را مقوله فرهنگ سازی برشمرد و گفت: والدین نقش اساسی در هدایت تحصیلی فرزندان دارند و نگرش آنها نیازمند تغییر است.
وی افزود: بخش صنعت این آمادگی را دارد تا در صورت تمایل والدین و اولیا مدرسه، بازدیدهایی را به صورت هفتگی و یا ماهانه برای آنان از بخش های مختلف صنعتی تدارک ببیند.
قوانلو بحث را به سمت اجرای طرح تحول سلامت و هم چنین افزایش چندبرابری دریافتی های پزشکان برد و گفت: یکی از دلایل علاقه دانش آموزان و خانواده های آنان برای تحصیل در رشته تجربی، افزایش درآمد و حقوق پزشکان در راستای اجرای طرح تحول سلامت است.
وی گفت: بایداز ظرفیت نمایندگان مجلس استفاده کرد تا پیامدها و تبعات اجرای این طرح بررسی و راهکار درستی برای آن اندیشیده شود.
ابراهیم کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به وجود تعداد زیادی از فارغ التحصیلان بیکار در برخی از رشته ها از جمله کشاورزی، عمران و نقشه برداری گفت: وقتی فارغ التحصیلان بیکار زیادی در این رشته ها هستند، چه لزومی دارد که مباحث هنرستانی را برای اینگونه رشته ها دنبال کنیم.
وی با بیان اینکه برخی از رشته ها نیازمند بازنگری است، افزود: در سال های اخیر گرایش به برخی از رشته ها از جمله صنایع دستی و هتل داری در جامعه افزایش یافته که می توان آن را در قالب هنرستان ها برنامه ریزی کرد.
نظر شما