به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، ابراهیم حاجیلری، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش گلستان امروز ( 31 تیر) درجلسه شورای آموزش و پرورش که با موضوع هدایت تحصیلی دانش آموزان برگزار شد، گفت: براساس اسناد بالادستی قرار بود که 50 درصد دانش آموزانی که هدایت تحصیلی می گیرند وارد رشته های فنی و حرفه ای شوند.
وی با اشاره به اقداماتی که در این زمینه انجام شد، افزود: ایجاد رشته های بازارمحور، پایش رشته های جدید و آموزش هایی فراتر از مهارت آموزی صرف برای دانش آموزان در سازمان آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفت.
حاجیلری با اشاره به اتفاقاتی که در چهارسال اخیر رخ داد گفت: از سال 92 گرایش به سمت خدمات کاهش چشمگیری یافته در حالیکه حدود 40 درصد اشتغال استان در این بخش است. در عین حال گرایش دختران و پسران دانش آموز به بخش صنعت و کشاورزی در این سال ها افزایش پیدا کرده است.
وی اعلام کرد: در سال 92 میانگین گرایش دانش آموزان کشور به رشته های فنی و حرفه ای 39 درصد و در استان 37 درصد بود. در سال 93-94 این میزان سه درصد کمتر از متوسط کشوری بود اما در سال 95-94 توانستیم 2.5 درصد از میانگین کشوری جلوتر باشیم. هم چنین در سال تحصیلی 96-95 نیز این شاخص 2.3 درصد بیشتری از متوسط کشوری بود اما امسال به یکباره این شاخص، به 5 درصد کمتر از میانگین کشوری (29 درصد) رسیده است.
این مسئول با بیان اینکه گرایش به شاخه های نظری معضل بیکاری را در جامعه حل نمی کند، گفت: حلقه مفقوده که در این بین وجود دارد، عدم جذابیت در هنرستان های استان است که نمی تواند دانش آموزان را در این فضا نگه دارد. تجهیزات بسیاری از هنرستان ها مشکل دارد. اگر نتوانیم در گام نخست نگرش و باورهای جامعه را اصلاح کنیم وپس از آن مدارسی با تیپ هنرستان مبتنی بر نیازهای هر شهرستان و تجهیز و نوسازی تجهیزات آنها را انجام دهیم، ظلم مضاعف در حق دانش آموزان کرده ایم.
نظر شما