طرح ملی امین الاسرار، طرحی مانده در سایه سهل انگاری

خبرگزاری شبستان: طرح ملی امین الاسرار، طرحی سنگین و دارای غنای محتواست که متاسفانه در سایه سهل انگاری و بی توجهی رو به خاموشی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، کانون های فرهنگی و هنری مساجد با برگزاری طرح ملی امین الاسرار که در واقع فراهم آوردن بستری برای معرفی الگوی دینی و مذهبی چون امام محمدباقر (علیه السلام) است در مسیر رشد و اعتلای معنوی و باورهای قرآنی مردم گام برداشته است.


امام محمد باقر(ع) از جمله شخصیت های برتر مذهبی در دین اسلام و در بین شیعیان است که بسیار مظلوم واقع شده و بیشتر جوانان مسلمان ما چیز زیادی از این بحر علوم نمی دانند.


نام مبارک امام پنجم محمد بود و لقب آن حضرت، باقر يا باقرالعلوم است، چرا که درياى دانش را شكافت و اسرار علوم را آشكارا ساخت.


امام محمد باقر(ع) با کنیه ابوجعفر است که با القاب ديگرى مانند شاكر، صابر و هادى نيز مشهور هستند كه هريك بازگوينده صفتى از صفات آن امام بزرگوار بوده است.


این امام بزرگوار در کودکی شاهد رنج های عظیمی بوده و صحنه های سخت و سنگینی چون واقعه جانسوز روز عاشورا را با مغز و استخوان کودکانه خود لمس کرده است، این امام معصوم در سالی که واقعه عاشورا به وقوع پیوست 4 سال از بهار زندگی را پشت سرگذاشته بودند.


در دوره امامت امام محمد باقر (ع ) مسائلى مانند انقراض امويان و بر سر كار آمدن عباسيان و پيدا شدن مشاجرات سياسى و ظهور سرداران و مدعيانى مانند ابوسلمه خلال و ابومسلم خراسانى و ديگران مطرح است که رسالت آن حضرت را در آن دوران بسیار حساس و خطرناک کرده بود.


امام محمد باقر (ع) در جامعه ای ظهور کردند که قاضي ها و متكلمانى به دلخواه مقامات رسمى و صاحب قدرت، فقه و قضاء و عقايد و كلام و اخلاق را بر طبق مصالح مراكز قدرت خلافت، شرح و تفسير کرده و تعليمات قرآنى به ويژه مباحث مربوط به امامت و ولايت را كه پس از واقعه عاشورا و حماسه كربلا افكار بسيارى از حق طلبان را به حقانيت آل على (ع) متوجه كرده بود به انحراف مي كشاندند و تنور جعل حدیث بسیار داغ شده بود.


در آن روزهای سرد و تاریک که خفقان و شرک تمام جامعه را فرا گرفته بود، این امام  معصوم توانستند شاگردان بسیاری را که لبریز از علوم قرآنی و آموزه های اسلام ناب محمدی بودند را تربیت کنند.


در روایات بسیاری نقل شده است که در هيچ مكتب و محضرى دانشمندان خاضع تر و خاشع تر از محضر محمد بن على ( ع ) نبوده اند.


از تمام این حرفها که بگذریم جای تقدیر دارد که یک کانون فرهنگی و هنری مساجد توانسته است با ژرف اندیشی دست بر روی یک حساسیت مهم در جامعه امروز گذاشته و بستر معرفی یک امام معصوم را که مسیر زندگی و مشکلات تبلیغ در دورانش خیلی شبیه جامعه امروز ماست گذاشته است.


امروز در جامعه ای نفس می کشیم که حکومت های امویان و عباسیان جایشان را با آمریکا و اسرائیل و حکومت های فاسد غرب عوض کرده اند و باز دوباره تنور جعل حدیث و بدعت گذاری ها و دین ستیزی ها را گرم کرده اند.


سجاد برغول، مدیر کانون فرهنگی و هنری نورالهدی که مجری طرح ملی امین الاسرار نیز هست، در این باره می گوید: این طرح به مدت 2 سال است که به صورت مستمر در کل کشور برگزار می شود و در این راستا هیچ حمایت مالی صورت نگرفته است.


وی با بیان اینکه این طرح با توجه به استقبال مردم و کانون های فرهنگی و هنری هنوز در سایت جوانان مساجد کشور ثبت نشده است، گفت: 300 کانون فرهنگی و هنری مساجد در کل کشور در این طرح شرکت دارند.


برغول ادامه داد: این طرح ملی در سه بخش احادیث، قرائت زیارت نامه حضرت محمد باقر (ع) و طراحی پوستر برگزار می شود.


مدیر کانون فرهنگی و هنری نورالهدی خاطرنشان کرد: در بخش مسابقه تلگرامی این طرح بیش از 3 هزار نفر شرکت داشته اند که در (8شهریور) سال جاری مصادف با سالروز شهادت این امام معصوم از 50 شرکت کننده برتر تجلیل می شود.


وی اضافه کرد: در بخش طراحی پوستر نیز 18 نفر تا کنون طرح های خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده اند.


در جامعه شاهد برگزاری همایش ها و طرح های بسیاری در باب های مختلف هستیم، ولی توجه به ابعاد شخصیتی و سیره زندگی امام محمدباقر (ع) بسیار کمرنگ است، امامی که مقتضیات زمانی و مکانی ما بسیار شبیه آن دوران است و جا دارد که از روش های مدیریتی و تربیتی آن حضرت بهره ببریم.


لازم به ذکر است که برگزاری کوچکترین همایش نیز نیاز به بودجه و ردیف اعتبار کافی دارد و لذا مسئولان باید در برگزاری بهینه این طرح غنی نیز آستین های همت خود را بالا بزنند.

کد خبر 643424

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha