ایران تعیین سرنوشت امام موسی صدر را دراولویت برنامه‌ خود با لیبی دارد

معاون وزیر امور خارجه پیگیری تعیین سرنوشت امام موسی صدر را در اولویت برنامه های جمهوری اسلامی ایران با لیبی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن قشقاوی، معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه ایران یکشنبه شب با حضور در برنامه زنده کنکاش در شبکه جام جم به سؤالات مطرح شده پاسخ داد.
معاون پارلمانی و کنسولی وزیر خارجه در پاسخ به سوالی پیرامون تحولات سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران از اصلاحاتی که بشار اسد و ملت شجاع سوریه انجام می‌دهند استقبال می کند و اطمینان دارد دولت و ملت سوریه ظرفیت و توان دستیابی به توسعه ملی را از طریق گفت‌وگوهای موثر و نفی هرگونه خشونت دارند.

وی ادامه داد: در عین اینکه ما هرگونه مداخله و تحریکات خارجی به ویژه طراحی صهیونیستی و آمریکایی اخیر که آشکارا هدفی جز تضعیف خط مقاومت را ندارد، محکوم می کنیم.

 

معاون وزیر خارجه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آخرین تحولات لیبی گفت: از آغاز بیداری و قیام مردم انقلابی مسلمان لیبی، با بازگشت سفیر جمهوری اسلامی ایران از طرابلس به تهران و گسیل کمک‌های انسانی از طریق هلال احمر در روزهای سخت بنغازی ضمن حمایت از حرکت مردمی، همواره از رژیم حاکم می‌خواستیم که با احترام به خواست و مطالبات مردم ، زمینه تهاجم و سوءاستفاده ناتو را از بین ببرد. اما متاسفانه چنین نشد.

 

وی افزود: حیف است که این کشور پهناور و غنی با جمعیت 6 میلیونی در اثر تداوم خشونت‌ها تبدیل به سرزمین سوخت و محتاج استعمارگران جدید گردد. این روزها سوال افکار عمومی از رژیم قذافی و غربی‌های حامی سابق وی این است که سرمایه 120 میلیارد دلاری ملت لیبی که باید صرف زیرساخت‌های این کشور در این سالها می شد،در بانک های غربی چه می‌کند؟ که حالا غربی‌ها با منت فراوان و به صورت قطره‌چکان دنبال به اصطلاح آزادسازی بخش بسیار کوچکی از این سرمایه ملی لیبیایی‌ها باشند. قشقاوی گفت:‌ حقایق پنهان فراوان و عبرت‌آموزی در خصوص ارتباط رژیم قذافی و غرب وجود دارد که در آینده مکشوف خواهد شد. از جمله آنها کشف اسناد اخیر امنیتی بین سرویس‌های غرب با سازمان امنیت قذافی است. همچنین جمهوری اسلامی ایران پیگیری تعیین سرنوشت امام موسی صدر را در اولویت برنامه‌های خود با لیبی دارد.

 

قشقاوی در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت بحرین گفت: ایران به عنوان یک کشور همسایه نگران نقض حاکمیت ملی این کشور از طریق مداخلات نظامی خارجی می‌باشد. برخی کشورهای منطقه با گسیل حدود 12 هزار نیروی نظامی، عملا استقلال و حاکمیت ملی این کشور را نقض نموده‌اند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بهترین راه حفظ حاکمیت ملی بحرین را مشارکت فراگیر مردم این کشور در تعیین سرنوشت خود براساس هر بحرینی یک رای می‌داند. ما فکر می‌کنیم منطق هر بحرینی یک رای سرانجام بر منطق مداخله خارجی و سرکوب پیروز خواهد شد.

 

وی در پاسخ به سوالی پیرامون استقرار سامانه رادار موشکی ناتو در ترکیه گفت: ما اعتقاد داریم که هرگونه حضور کشورهای بیرون منطقه در جوار مرزهای کشور ما نه تنها موجب افزایش ضریب امنیت منطقه نمیشود، بلکه عملا منجر به نقض غرض خواهد شد. ایران و ترکیه دو کشور دوست و همسایه هستند. هر دو صاحب تمدن و تاریخ بزرگ بوده و ظرفیت کامل حفظ امنیت خود بدون هرگونه مداخله اجنبی را دارا هستند ضمن اینکه عملکرد ناتو در افغانستان و سایر کشورها و کشتار گسترده بیگناهان، نشان از عدم موفقیت آنها در استقرار امنیت دارد. چه دلیلی دارد که این تجربه شکست خورده در منطقه حساس آسیای صغیر و خلیج فارس تکرار شود؟

پااین پیام/
 

کد خبر 64342

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha