به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، خانم دکتر ملانظری، دبیر اجرایی جشنواره عفاف و حجاب و رییس دانشگاه الزهرا پیش از ظهر امروز در نشست خبری ای که در سازمان فعالیت های قرانی دانشجویان ایران برگزار شد، با اشاره به اینکه دومین جشنواره ملی بانوی کرامت به منظور تبیین شخصیت ممتاز حضرت فاطمه معصومه (س) به عنوان الگوی تمام عیار از چهره حقیقی یک زن طراز اسلام برگزار می شود، اظهار داشت: این جشنواره به میزبانی دانشگاه الزهرا در هفتم و هشتم آذرماه برگزار می شود.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری این جشنواره تبیین جایگاه حقیقی زن در اسلام، معرفی سیره و شخصیت بانوی کرامت حضرت فاطمه معصومه (س)، تقویت هویت دینی و ارزشی بانوان جامعه دانشگاهی، تلاش در راستای نهادینه کردن سبک زندگی بانوی کرامت در بین دانشگاهیان و بسط و گسترش فرهنگ اهل بیت (ع) می باشد.
رییس دانشگاه الزهرا در راستای محورهای این جشنواره تاکید کرد: این جشنواره بر پایه پنج محور اساسی با عناوین بانوان برتر اسلام، الگوی دختران و بانوان، نقش بانوان در مشارکتهای اجتماعی، نشاط و بالندگی بانوان در آموزه های دینی، اشتغال در جامعه اسلامی، تفاوت جایگاه واقعی زنان با تفکرات فمنیستی از جمله محورهای این جشنواره است.
ملانظری یادآور شد: این جشنواره در سطح ملی با دبیری علمی خانم توازیانی و دبیری اجرایی خانم اصلانی برگزار می شود.
وی افزود: فراخوان این جشنواره و شروع ثبت نام آن از طریق سایت از اسفندماه سال 95 آغاز و مهلت ارسال آثار تا پایان مردادماه 96 می باشد. از سوی دیگر اعلام نتایج انتخاب اولیه آثار هنری از هفته چهارم مردادماه 96 و دریافت اصل آثار هنری انتخاب شده نیز از هفته چهارم مردادماه 96 انجام می شود. همچنین داوری نهایی آثار از هفته اول و دوم شهریورماه 96 صورت گرفته و نتایج نهایی همزمان با مراسم اختتامیه در 27 شهریورماه 96 اعلام می گردد.
دبیر اجرایی جشنواره بانوی کرامت با اشاره به بخش های اصلی جشنواره خاطرنشان کرد: این جشنواره به 4 بخش علمی هنری، ادبی و فناوری تقسیم می شود. در بخش علمی تالیف کتاب، نقد و بررسی تطبیقی کتاب، ترجمه کتاب و مقاله نویسی انجام می شود.
رییس دانشگاه الزهرا ادامه داد: در بخش هنری آثار ما از هنرهای تجسمی، حجم، گرافیک، نقاشی، کتابت و نگارگری، نقاشی خط، صنایع دستی و هنرهای نمایشی، انیمیشن، فیلم کوتاه، عکس و نماهنگ می باشد. همچنین در بخش ادبی نیز شعر، داستان، قطعه ادبی و نمایشنامه و در بخش فناوری نیز نرم افزار خواهیم داشت.
ملانظری با اشاره به بخش های جنبی جشنواره بانوی کرامت تصریح کرد: در این بخش قبل از مراسم اختتامیه کرسی های آزاداندیشی و همراه با مراسم اختتامیه نشست های تخصصی پیرامون محورهای جشنواره و نمایشگاه آثار منتخب علمی، ادبی و هنری خواهیم داشت.
وی در راستای فرایند تبلیغات جشنواره نیز اضافه کرد: بحث تبلیغات جشنواره به دو صورت فیزیکی و غیر فیزیکی صورت می گیرد. در فیزیکی ارسال پوستر به دانشگاه های دولتی، پیام نور، آزاد، جامع علمی کاربردی، فرهنگیان، فنی و حرفه ای، غیرانتفاعی، علوم پزشکی سراسر کشور و سازمان تبلیغات، استانداری ها و حوزههای علمیه سراسر کشور را داشته ایم.
دبیر اجرایی جشنواره بانوی کرامت در رابطه با بخش غیرفیزیکی تبلیغات نیز افزود: در این بخش اقداماتی چون تماس تلفنی، پیامک، ایمیل، تلگرام به معاونت فرهنگی 230 دانشگاه، 76 انجمن های علمی ایران، 61 مرکز پژوهشی، دانشکده های هنر سراسر کشور و شاعران برجسته کشور، ثبت جشنواره در سایت «با همایش،سی وی لی کا، ایران کیش و ... به همراه اعلام خبر در خبرگزاری های ایکنا، ایسنا، فارس، تسنیم و ... انجام می شود.
وی در پایان گفت: گزارش آماری جشنواره تا به امروز نشان می دهد که حدود 240 نفر ثبت نام کرده و 75 نفر آثار خود را ارسال نموده اند اما آثار دریافتی در حدود 192 اثر به ترتیب 40 اثر در بخش علمی، 34 اثر در بخش ادبی و 118 اثر در بخش هنری می باشد.
نظر شما