خبرگزاری شبستان – مازندران
شهدای بسیاری در دفاع مقدس به جبهه های حق علیه باطل شتافتند که پیکر برخی از آنها به میهن بازگشت و تعدادی دیگر حتی خبر شهادتشان به خانواده آنان ها، داده نشد.
برخی از رزمنده هایی که خبر شهادتشان نیامد، یا پیکر پاک آنها، تکه تکه شد یا در رودخانه های جبهه ها، ریخت یا در گورهای دسته جمعی از سوی صدام، دفن شد و همچنان خانواده ها در انتظار، خبری از آنها هستند.
والدین برخی از این رزمندگان، دار فانی را وداع گفتند و یا فرزندان و همسران آنها با والدین در انتظار تنها، پیغامی از آنها اشک دیدگانشان بر درهای منزل، خشکیده اما مشخص نیست که تا چه وقت، این چشم انتظاری ادامه خواهد داشت.
در مناسبت های مختلف، پیکر بعضی از شهدا بعد از تفحص در محل های عملیات های جنگی به دست می آید که برخی از آنها شناسایی می شوند و بیشتر آنها به شهدای گمنام، نامیده می شوند البته شهدای خوشنام برای این عزیزان، بهتر است.
بسیاری از مردان خدایی ایران زمین در هشت سال دفاع مقدس، آنقدر سن کمی داشتند که داماد نشده و حسرت بر دل والدین مانده، شربت شیرین شهادت را نوشیدند و ما مانده ایم و ده ها وظیفه در برابر آنها.
مراسم وداع با شهدا گمنام نه بلکه خوشنام، شب گذشته(26 تیر) در حسینیه عاشقان کربلا ساری با حضور زنان و مردان، برگزار شد که پخش مستقیم آن از شبکه طبرستان، شور و حالی در خانواده ها ایجاد کرد که برای صیانت از خاک نه تنها مال بلکه باید جان خود را فدا کرد.
خانواده شهدا، ناگفته های بسیاری از عزیزان خود دارند البته باید این را هم اضافه کرد که خود والدین آنها نظیر مادر خلبان شهید شیرودی نه تنها رعایت حجاب را تاکید دارند بلکه باید قدردان به جاماندگان شهدا بود.
جای تامل این است که باید ارزش ها را جهت بقای جامعه، مصون نگه داشت و بی شک حفظ کیان و ناموس هر کشوری، جزء جدایی ناپذیر از میهن دوستی است اما برای نگه داشتن ارزش ها، وظایفی بر عهده مسئولان و مردم است بنابراین باید کار گروهی برای این مهم، صورت گیرد.
دوستان و همرزمان شهدا، وظیفه ای خطیرتر بر عهده دارند چرا که در آخرین لحظات عمر این مردان خدایی، حضور داشتند و لبیک به ندای «هل من ناصر ینصرنی» را نه با گوش بلکه با تمام وجود، شنیدند نه نجوا بلکه فریادی که صدایش به آسمان ها، هم رسید.
مراسم شبی با شهدا با حضور شهید گمنام، امشب (27 تیر) بعد از نماز مغرب و عشا در حسینیه عاشقان ثارالله(علیه السلام) قائم شهر، واقع در خیابان کارگر(ساری)، روبروی کارخانه شماره یک برگزار می شود که امید است با چنین برنامه هایی، وظیفه و احترام به فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه چون نوری، پراکنده شود.
یادداشت: معصومه علیزاده
نظر شما