به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در آیین تجلیل از روستاهای برگزیده سومین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب که عصر روز گذشته در باغ زیبا برگزار شد، گفت:علیرغم همه تلاش هایی که تا به امروز در حوزه ترویج کتاب خوانی صورت گرفته است تصور می کنم باز هم نیاز به گفت و گو ، همفکری، تلاش و هم اندیشی داریم.
وی با اشاره به حضور پررنگ بانوان در نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: آمار رسمی می گوید در حال حاضر 7 مدیر کل استانی نهاد از بانوان هستند، در هیچ نهاد و دستگاهی حضور زنان اینقدر پررنگ نیست. همچنین 3 مدیر کل استانی، 1327 مسئول کتابخانه و 97 رئیس در شهرستان ها از بانوان هستند و ما به این حضور افتخار می کنیم.
مختار پور همچنین راجع به مسائل مربوط به کتابخوانی گفت: برای گسترش کتابخوانی در کشور برنامه های مختلفی انجام شده است که برنامه روستاهای دوستدار کتاب و باشگاه کتابخوانی از این جمله است.اما در سطح جامعه و در میان مردم مهم ترین عامل برای تشویق و ترویج کتابخوانی احیا ارزش و فضیلت کتابخوانی است.امروز کسی نمی تواند بگوید مردم کتاب نمی خوانند چون وقت ندارند، طبق اعلام مرکز بنیاد ملی بازی های رایانه ای 27 میلیون نفر از مردم72 دقیقه در روز را صرف بازی های دیجیتال و رایانه ای می کنند.
دبیر کل نهاد کتابخانه عمومی کشور با بیان اینکه این زمان 72 دقیقه را با سرانه مطالعه در کشور مقایسه کنید، افزود:مردم اتفاقا وقت دارند و وقت می گذارند ، آیا هزینه کتاب بالاست ؟ خیر چون هنوز کتاب از ارزان ترین کالاهای فرهنگی این کشور محسوب می شود.مردم 46 میلیارد دلار صرف خرید بازی های رایانه ای کرده اند و حتی هزینه ای که صرف شارژ دستگاه های اینترنت خود می کنند بیشتر از هزینه ای است که صرف کتاب خریدن می کنند.
وی تاکید کرد: مردم هم پول دارند و هم وقت، پس چرا کتاب نمی خوانند. شاید چون احساس می کنند کتاب خواندن دیگر فضیلت نیست، ارزش نیست.اگر جوانی مدل گوشی تلفن همراهش از همکارانش پایین تر باشد خجالت می کشد اما اگر کتاب نخواند و دانشش از او پایین تر باشد خجالتی نمی کشد ، احساس می کنند اگر کتاب نخوانند چیزی را از دست نمی دهند.
مختار پور توضیح داد: یکی از راه های تشویق مردم به کتابخوانی این است که مسئولان و مقامات نشان بدهند که مطالعه می کنند و کتابخوان هستند. در حال حاضر از بین مسئولان کشوری فقط شخص مقام معظم رهبری با برپایی برنامه های مختلف نشان می دهند که اهل مطالعه هستند و اینکه کتابخوانی در جامعه دارای اهمیت است و به رشد جوامع کمک می کند.
وی بیان کرد: عده ای می گویند فضای مجازی تهدیدی برای مطالعه است، اما نیست، چون می تواند آثار مثبتی روی کتابخوان ها داشته باشد.حداقل اینکه برای گرفتن اطلاعات از طریق شبکه های مجازی می شود اقدام کرد و حتی به شکل مجازی کتاب خرید .حتی با موبایل هم می شود کتاب خواند.
مختار پور با بین اینکه البته در بعضی مسائل شبکه های مجازی اعتبار سنجی مطئنی ندارند ، گفت: نمونه اش را هم دیده ایم که در فضای مجازی گاهی جمله هایی از شخصیت های مختلف خوانده ایم که اصلا وجود نداشته و حرف آن شخصیت یا مسئول نیست.
دبیر کل نهاد کتابخوانه های عمومی کشور خطاب به کتابداران گفت:کتابخوانه تنها محلی برای کتابخوانی نیست و باید به محلی برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی تبدیل شود تا شاهد این حجم از آسیب های اجتماعی در سطح جامعه نباشیم.بچه ها در محیط کتابخوانه آداب اجتماعی را یاد می گیرند.
نظر شما