به گزارش خبرگزاری شبستان، غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندانهای کشور، با بیان اینکه جرائم مواد مخدر با 44 درصد به عنوان جرم اول زندانیان حال حاضر زندانها است، خاطرنشان کرد: رتبه دوم مربوط به سرقت، با 26 درصد است و از این تعداد 96 درصد مربوط به زندانیان مرد و چهار درصد زندانیان زن هستند.
وی با اشاره به اینکه علی رغم محدودیتهای فراوان، در حوزه زندانبانی ، اقدامات بسیار گستردهای صورت گرفته است، گفت: اشتغال چهل هزار نفری زندانیان به عنوان یکی از توفیقات سازمان زندانها است و اقداماتی که در بخشهای مختلف فرهنگی، اصلاح و تربیت، بازپروری، مشاوره و روان درمانی، اشتغال و حرفه آموزی انجام پذیرفته است، میتواند زندگی فرد رها شده از زندان را تأمین و تضمین کند.
رئیس سازمان زندانهای کشور با اشاره به اشتغال 40 هزار نفری زندانیان، گفت: امیدواریم با وعدههای داده شده توسط بانکها و مراجع ذیصلاح کار و اشتغال، این آمار در سال جاری بین 20 تا 30 هزار نفر افزایش یابد.
اسماعیلی افزود: اقدامات بهداشتی، قضائی بخش دیگری از این اقدامات است و همه این فعالیتها در راستای انجام برنامههای اصلاحی و تربیتی و جهت دستیابی به جامعهای سالم صورت میپذیرد.
این مقام قضایی کشور با اشاره به اینکه در ماه رمضان سال گذشته 138 هزار ختم قرآن در زندانهای کشور انجام پذیرفت، اظهار کرد: این رقم را در رمضان سال جاری به 200 هزار ختم رسید که در کنار برنامههای متنوع قرآنی کلاسهای احکام، اخلاق، اصول عقاید و برنامههای ویژه شبهای قدر از جمله فعالیتهای فرهنگی ویژه ماه مبارک رمضان بود که با حضور فعال مددجویان و کارکنان و سربازان وظیفه زندانهای کشور انجام گرفت.
رئیس سازمان زندانهای کشور با اذعان به وجود زندانیان مبتلا به بیماریهای خاص از جمله ایدز، هپاتیت و سل در زندانها، به اقدامات بهداشتی انجام شده در این زمینه اشاره و تصریح کرد: این فعالیت ها در سطح بسیار خوب ارزیابی شده است و سبب مهار شدن تهدیدات این بیماریهای خطرناک در زندانهای کشور گردیده؛ به نحوی که این اقدامات مورد تأیید و تقدیر سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اقدامات سازمان زندانها در دو سال اخیر، گفت: انجام اقدامات قضایی از جمله محدود کردن مرخصیها، اعطای زندان رأی باز، از جمله دیگر اقدامات اساسی سازمان زندانها در دو سال گذشته است و بازگشت نظم و انضباط، اقتدار و امنیت به زندانهای کشور، نتیجه این اقدامات است که باعث کاهش مراجعت زندانیان به زندان شده است.
این مقام عالی قضائی کشور با بیان اینکه پنج اردوگاه ویژه مواد مخدر در پنج استان تهران، خراسان رضوی، اصفهان، سیستان وبلوچستان و کرمان ایجاد شده است، اظهار داشت: با ایجاد این اردوگاهها همه محکومان جرائم مواد مخدر در این اردوگاهها نگهداری میشوند که با توجه به این اقدام میتوان کاهش جمعیت کیفری زندانها و اقدامات اصلاحی و تربیتی بهتری را انجام داد.
بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان زندانهای کشور، اسماعیلی با تاکید بر اینکه تعدادی از زندانیان به عنوان رسوب جمعیت کیفری همواره در زندانها هستند، تصریح کرد: این خود عامل افزایش نسبی جمعیت کیفری در زندانهای کشور شده است.
وی به اقدامات صورت گرفته در زمینه اصلاح زندانیان اشاره و خاطرنشان کرد: آموزش بیش از 63 رشته فنی توسط کارشناسان سازمان فنی و حرفهای در زندانهای کشور و در رشتههای مختلف مانند برق، لوله کشی، جوشکاری، منبـت، معرق و رایانه از جمله مهمترین اقداماتی است که میتواند زمینه را برای اصلاح و بازگشت سالم مددجویان به جامعه فراهم کند.
پایان پیام/
نظر شما