به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، فرهاد مهندس پور در نشست چشم انداز تئاتر استان ها با اشاره به تاثیر تئاتر شهرستان ها بر جریان تئاتری امرور ایران، گفت: تئاتر تهران، تماشاگر قابل توجهی دارد، اما کسانی که تماشاچیها را تأمین میکنند، نه کارگردانهای تهرانی بلکه کارگردان هایی هستند که از تئاتر شهرستان ها به تهران معرفی شده اند.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد تولید کنندگان نمایشهای امروز تهران از جشنواره های استانی به تئاتر فجر آمده اند، یادآور شد: شاید بتوان امیر رضا کوهستانی را از آخرین چهره های درخشان راه یافته به تئاتر تهران دانست، چرا که در ده سال گذشته کمتر شاهد معرفی چهره ها به تئاتر تهران و تئاتر بین الملل هستیم.
این مدرس تئاتر دانشگاه تربیت مدرس، کوچک شدن کردن کانال ورودی جشنواره ی تئاتر استانی به فجر را راهکاری برای کشف چهره های تازه دانست و تاکید کرد: باید بنا را بر این گذاشت که هدف جشنواره کشف چهرهها و استعدادهای تازه ی تئاتری باشد. نبوغ تازه ای که بتواند راه خود را برای پیوستن به جریان های بزرگ تر تئاتر پیدا کند.
مهندس پور با بیان اینکه نهادینه شدن مراجعه به رای عمومی هنرمندان، عواقب مبارکی برای تئاتر ایران در پی دارد، گفت: اینکه گاهی شاهد حضور افرادی در هیات اتنتخاب آثار استانی بوده ایم که به اندازه ی کافی آگاه به جزئیات و اتفاقات تئاتر ایران و ظرفیت های تئاتر استانها نیستند، یک مشکل جدی است. در سی و ششمین جشنواره ی تئاتر فجر، آثار تهران به جای بازبینی ویدیویی بر اساس آرای یک هیئت انتخاب هفتاد نفره انتخاب خواهند شد و خوب است اگر این اتفاق در سال آینده در همه ی استان ها اجرایی شود.
دبیر جشنواره ی تئاتر فجر، ویژگی مهم این پیشنهاد را احترام به تصمیم جمعی و پایین آمدن ضریب خطا دانست و تاکید کرد: مراجعه به رای عمومی همواره بهتر از اتخاذ تصمیم های فردی و یا گروهی کوچک است. من مایل بودم امسال همزمان با تهران، گروه های پانزده نفره در تئاتر استان ها تشکیل شود و مسئولیت انتخاب آثار به ان ها سپرده شود که به این تصمیم، به پیشنهاد مهدی شفیعی به سال بعد موکول شد.
نظر شما