هرمزگان از سامانسراي زندانيان آزاد شده برخوردار می شود

خبرگزاری شبستان:مديركل اموراجتماعي وفرهنگي استانداري هرمزگان راه اندازي سامانسرا براي زندانيان آزاد شده اي كه محلي براي اسكان ندارند را ضروري دانست و گفت: ارائه آموزش های موردنیاز و کسب آمادگی لازم جهت بازگشت به جامعه از اهداف راه اندازی سامانسراست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از روابط عمومی استانداری، منصور اخلاقي پور در همايش گفتمان سازي اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر كه توسط تشكل هاي مردمي فعال در اين حوزه به مناسبت هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، اظهار داشت: اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر زماني محقق مي شود كه خانواده ها بدانند اگر درون اعضاي خود كسي به بيماري اعتياد دچار شد بايد چگونه با او رفتار و برخورد كنند.

 

وي اضافه كرد: نتايج پژوهش انجام شده در استان هرمزگان بر روي افرادي كه يك بار آزاد شده و دوباره به زندان بازگشته اند، نشان مي دهد مهمترين عامل بازگشت آنها طرد از خانواده و اجتماع بوده است.

 

اخلاقی پور با بيان اينكه انسان به طور ذاتي موجودي اجتماعي است خاطر نشان كرد: نياز انسان به ارتباطات اجتماعي تا اين حد ضروري است كه اگر براي فردي امكان ارتباط با ساير انسان ها وجود نداشته باشد به ارتباط با حيوانات روي مي آورد.

 

وي ادامه داد: اگر به طور مستقيم مشاهده نكرده ايم اما بعضا در فيلم ها ديده ايم كه فردي به علت زنداني شدن به صورت انفرادي با يك حيوان كوچك همچون موش ارتباط مي گيرد و كارتون تمثيلي تارزان نيز از نمونه هاي مشخص در اين زمينه است.

 

مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري هرمزگان تاكيد كرد: وقتي فرد داراي بيماري اعتياد از خانواده و جامعه طرد مي شود بالتبع به سمت گروه دوستاني كشيده خواهد شد كه احتمالا آنها نيز معتاد هستند و اين ارتباط خطرناك ترين كاتاليزور براي تشديد وضعيت نامناسب آن فرد است.

 

اخلاقي پور تصريح كرد: راه اندازي سامانسرا براي زندانيان آزاد شده اي كه محلي براي اسكان ندارند در استان هرمزگان ضروري به نظر مي رسد تا اين دسته افراد بتوانند در بازه زماني اسكان در سامانسرا آموزش ها وآگاهي مورد نياز را دريافت كرده و آمادگي لازم براي بازگشت مجدد به جامعه را پيدا كنند.

 

وي بيان داشت: پيشنهاد طرح راه اندازي اين سامانسرا از سوي اداره كل امور اجتماعي استانداري به وزارت كشور ارسال شده كه اميدواريم با همكاري اداره كل زندان ها پيگيري و به سرانجام برسد.

 

مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري هرمزگان با بيان اينكه در آگاهي رساني به جامعه در خصوص اعتياد بيشتر بر عوارض جسمي و رواني فرد تاكيد مي شود  يادآور شد: در كنار اين آگاهي مي بايست خانواده ها و افراد در معرض آسيب نسبت به تبعات اجتماعي و اقتصادي اعتياد نيز مطلع شوند و در اين زمينه ها نيازمند روش هاي نوين آموزشي هستيم تا تاثيرگذاري لازم بر مخاطب صورت پذيرد.

 

اخلاقي پور داشتن اميد را ضرورتي غير قابل حذف براي يك زندگي پويا عنوان و تصريح كرد: حمايت گري رواني از افراد مبتلا به بيماري اعتياد بيشترين تاثير را بر روند بازگشت آنها دارد و در اين زمينه نهاد خانواده داراي بيشترين نقش است.

 

وي همچنين از تشكل هاي مردمي فعال در زمينه مبارزه با مواد مخدر خواست تا ارتباط و تعامل خود را با يكديگر و اداره كل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري بيشتر كرده و در راستاي اقدامات و برگزاري برنامه هاي جامع و سراسري تلاش بيشتري نمايند.

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان نیز گفت: سازمان های مردم نهاد نقش بی بدیلی در اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و بسترسازی، گفتمان سازی و فرهنگ سازی در این عرصه دارند.

 

بهروز اکرمی عنوان کرد: سازمان های مردم نهاد نقش بی بدیلی در اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و بسترسازی، گفتمان سازی و فرهنگ سازی در این عرصه دارند.

 

وی ادامه داد: با همکاری سازمان های مردم نهاد، می توان برنامه های اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در میان آحاد مختلف جامعه را تقویت کرد.

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان بر لزوم توجه به ایجاد اشتغال برای بهبود یافتگان از اعتیاد به مواد مخدر تاکید کرد و افزود: فرد بهبود یافته از اعتیاد پس از تحمل سختی های فراوان، در گام نخست با مشکل امرار معاش مواجه می شود که باید در راستای تکمیل چرخه درمان اعتیاد، اشتغال افراد بهبود یافته نیز مورد توجه قرار گیرد.

 

اکرمی تصریح کرد: می توان در این زمینه به کارفرمایانی که اقدام به جذب افراد بهبود یافته از اعتیاد می کنند، تسهیلات مناسبی ارائه داد.

 

 

 

کد خبر 642246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha