به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، فرزند خلیج همیشه فارس است و زاده بندرعباس؛ جنوبی ترین نقطه این مرزوبوم، خطه ای که هنرمندان بسیاری از دل آن برخواسته اند.آوازه هنر و خلاقیت این جوان هرمزگانی قرار است در گوش همه دنیا بپیچد. یوسف جلال زاده متولد سال ۱۳۶۰ است ، ۱۷ سال است که عکاسی می کند و عکاسی بزرگ ترین عشق و هنر او در زندگی است. او خالق مجموعه ای با عنوان "مرد هزارچهره " است که در قالب یک پروژه عکاسی اجرائی شده است . خرداد ماه امسال مجموعه آثار عکاسی او با عنوان "مرد هزار چهره "در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثبت رسید اما مرد هزار چهره هرمزگانی به این اکتفا نخواهد کرد و رویای بزرگ تری در سر دارد؛ رویای جهانی شدن پروژه اش و ثبت شدن نامش در کتاب رکوردهای گینس. او قرار است به زودی نمایشگاه هایی بین المللی نیز داشته باشد. در ادامه گفت و گوی شبستان با این هنرمند هرمزگانی را می خوانید.
این عکاس هرمزگانی به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: حدود 17 سال قبل به حرفه عاکاسی علاقه مند شدم و دوره های آن را گذراندم و بعد از طی مراحل آموزشی در نهایت این حرفه را به عنوان شغل انتخاب کردم.
وی همچنین درباره جرقه اولیه شکل گیری این پروژه گفت: استارت این پروژه از آتلیه عکاسی که در آن مشغول به کار بود خورد. فلاش بکی داشتم از دوران نوجوانی که همیشه علاقه مند بودم ایده و خلاقیتی به کار ببندم تا اثری انسانی به نام خودم و سرزمینم در دنیا ثبت کنم.
جلال زاده افزود: اما اینکه چطور چگونه و کجا همیشه برایم سوال بود. از همان دوران شخصیت های خیالی شب و روز همراهم بود، شخصیت هایی که در ذهنم ساخته بودم مانند پزشک، مرد هندی و ...، بعد از اینکه وارد کار در آتلیه عکاسی شدم، با عکاسی از اقشار مختلف مردم و دیدن سلایق و رفتارهای آنها این رویاها کم کم رنگ گرفت که همه یکی هستیم اما با علایق و دیدگاه های مختلف و یا اینکه هر انسانی می تواند یک روح در هزار بدن باشد. تصمیم گرفتم با این ایده اثری خلق کنم که برای ثبت جهانی معانی و ارزش هایی چون انسانیت و برابری انسان ها را در خود داشته باشد.
این هنرمند هرمزگانی توضیح داد: برای ثبت اولین کاراکترم نیاز به حس و حال و موقعیت مکانی داشتم، قرار گرفتن مطب پزشک عمومی در ساختمان محل کارم مرا به نقش اولم نزدیک می کرد. در آن موقعیت دوست داشتم اولین کاراکترم پزشک باشد و به همین دلیل از این فرصت استفاده کردم و یک ساعتی روپوش پزشک را به امانت گرفتم و با کمک یکی از دوستان عکاس این کاراکتر را خلق کردم.
وی ادامه داد: بعد از آن انرژی و اعتماد به نفسم چند برابر شد و مطمئن شدم که می توانم تا هزار کاراکتر نقش آفرینی کنم. تا به امروز موفق شدم خود را در قالب 600 کاراکتر مختلف جای دهم و قصد دارم آن را به یک هزار کاراکتر برسانم و اسمم را در گینس ثبت کنم.
یوسف جلال زاده همچنین درباره نمایشگاه هایی که در کشور برگزار کرده است، به شبستان گفت: شروع حرکتم با پیام صلح و دوستی از جنوبی ترین شهر ایران و در کنار دریای خلیج فارس بود. همراه با مردم صلح دوست این خطه از سرزمینم، اولین نمایشگاهم را در جزیره قشم برگزار کردم که اتفاقا با استقبال خوب جزیره نشینان روبرو شدم. بندرعباس، مشهد، اصفهان، کرمان، تهران و بندر کنگ از توابع استان هرمزگان مقصدهای بعدی ام بود که در این استان ها هم همان اتفاق افتاد و با استقبال و هموطنانم و انرژی مثبت آنها مواجه شدم.
وی بیان کرد: در این مسیر هرگز خود را تنها احساس نکردم و همیشه بر این اعتقاد بودم که من را سه اسپانسر حمایت می کنند، خدا، مردم و رسانه ها. دوست دارم در همه استان های کشور نمایشگاه هزار چهره برگزار کنم و با حمایت و انرژی مثبت مردم ایران در دیگر کشورها با به نمایش گذاشتن آثارم پیام صلح مردم سرزمینم را به دنیا برسانم.
جلال زاده همچنین درباره انعکاس بین المللی این مجموعه نیز گفت: خانم "استرکوییش لاروش" ؛ رییس دفتر منطقه ای یونسکو کارهای مرا دید و من را برای برپایی نمایشگاه به دفتر یونسکو در فرانسه دعوت کردند که در این مورد در حال پیگیری هستم. تیرماه امسال برای رایزنی برای برپایی نمایشگاه درشهر ترابزون به ترکیه سفر کردم که با استقبال گرم کنسولگری استان ترابزون در ترکیه و همچنین مسئول دفترخانه هنرمندان مواجه شدم. با هماهنگی های صورت گرفته مقرر شد این نمایشگاه در سه ماه آینده در شهر ترابزون برگزار شود.
گفت و گو:الهام عطائی
نظر شما