به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، احمد تویسرکانی، معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، امروز(۲۴ تیر) در آئین افتتاح ساختمان اداره ثبت اسناد و املاک منطقه دو کرمان با اشاره به وجود سیستم های نوین و نقش آنان در سرعت انجام کارها اظهار داشت: یکی از مصیبت ها در کشور این است که بخشی از طرح ها تنها روی کاغذ باقی می ماند.
وی با اشاره به طرح کاداستر به عنوان زیرساخت مهم کشور در توسعه که می تواند زیرساخت اساسی سایر پروژه ها باشد، افزود: این طرح با جدیت از سال گذشته در کشور آغاز شده و در بازه پنج ساله باید اجرایی شود؛ سال گذشته باوجود اینکه باید 20 درصد این طرح اجرایی می شد، حدود 35 درصد کار پیش رفته است.
معاون قوه قضائیه با بیان اینکه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در تحول اداری و اصلاح فرایندها در صدر دستگاه های کشور قرار دارد و این امر به عنوان برنامه محوری این سازمان در صدر برنامه های توسعه قرار گرفته است؛ تصریح کرد: شبکه تحدید حدود ملی که در بیش از 100 کشور دنیا در دست اجرا است را سال گذشته ظرف یکسال انجام دادیم.
وی با افزودن اینکه کار اجرایی این طرح در کشور آغاز شده و در استان کرمان نیز در دست انجام است و در این طرح کارشناسان در هر نقطه با استفاده از دستگاه های موجود می توانند مختصات جهانی ان را به دست آورند؛ به فعالیت هفت هزار و 200 دفترخانه در کشور هم اشاره کرد و حذف دفاتر دستی و الکترونیکی شدن ثبت در دفترخانه ها را منجر به کاهش 10 هزار نفری نیروی انسانی و نیز جلوگیری از بروز برخی جرائم و تخلفات دانست.
تویسرکانی، جعل به ویژه جعل هویت را از مشکلات اساسی کشور در گذشته دانست و با بیان اینکه با اقدامات انجام شده، زمینه استفاده از سند مجعول از بین رفته و آثار دقیق آن در آینده بروز می کند و در حال حاضر تمامی اقدامات با ثبت اثر انگشت افراد انجام می شود؛ بیان داشت: تاکنون 24 میلیون اثر انگشت در کشور کلاسه بندی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش وظیفه و تکلیف مسئولین در برهه حساس کنونی با توجه به هجمه توطئه های عظیم استکبار جهانی مورد تأکید قرار داد و با بیان اینکه اگر با تدبیر، حساسیت، برنامه ریزی و دقت در جهت سامان دادن وضعیت مردم و خدمت به آنها تلاش نکنیم در درگاه خداوند پاسخگو خواهیم بود، استفاده صحیح از منابع در اختیار را منجر به فتح قله های بلند و رضایت مندی مردم دانست.
معاون قوه قضائیه بخشی از مشکلات موجود را ناشی از روزمرگی ها و عدم آینده نگری و گاه اجرایی نشدن برنامه های مطرح شده عنوان کرد و کوچک سازی، افزایش بهره وری و تحولات اداری برای رسیدن به اهداف سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ررا مورد توجه قرار داد و گفت:جایگاه ما در حوزه بهره وری مناسب نیست و شرایط به گونه ای است که می توانیم نیمی از توسعه کشور را از محل بهره وری محقق کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از 68 میلیون خدمت از سوی این سازمان به مردم ارائه شده است.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز بخشی از اقتصاد کشور، اقتصاد دانش بنیان است و این امر نیازمند توجه ویژه است زیرا می تواند موجب تحولاتی در آینده شود؛ بر ثبت نوین مالکیت فکری و دارایی های ناشی از مسائل دانش بنیان تاکید کرد.
وی با قدردانی از تلاش ها در حوزه اجرای طرح کاداستر و اینکه صدور هر سند رسمی در کشور یک اثر در کاهش دعاوی در دستگاه قضایی داشته و از سوی دیگر یک ارزش گذاری در حوزه اقتصادی است؛ اقدامات سازمان ثبت اسناد و املاک را در حقیقت هویت دادن به دارایی های اقتصادی خانوارها دانست که پس از آن در توسعه اقتصادی به کار گرفته می شود.
دکتر پورابراهیمی، تأکید کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حذف فعالیت های دستی و حضوری و حرکت به سمت ثبت غیر حضوری پیشرواست و از این جهت کاهش هزینه از بیت االمال، سرعت عمل و افزایش رضایت و دقت حاصل شده است.
وی جایگاه ویژه و ثبت اسناد و املاک را در توجه به اقتصاد دانش مورد توجه قرار داد و در ادامه مشکل زمین های وقفی را ذکر کرد و گفت: کرمان یکی از استان های دارای بیشترین اراضی وقفی در کشور است و حل برخی معارضات در این حوزه نیازمند دستور ویژه رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با موضوع جدا سازی سازمان ثبت اسناد و املاک از دستگاه قضایی و واگذاری آن به وزارت دادگستری هم اشاره کرد و بیان داشت: تصور ما این است که نیازی به این کار نیست و تعامل بیشتر سازمان ثبت و مجلس می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد زیرا در وضعیت کنونی سازمان ثبت اسناد و املاک مشکل محتوایی و جدی نمی بینیم.
گفتنی است، ساختمان اداره ثبت اسناد و املاک منطقه دو کرمان در زمینی به مساحت دو هزار و 500 مترمربع، با یک هزار و 200 مترمربع زیربنا و در مدت زمان 9 ماه احداث شده است.
نظر شما