به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، داود محمدی ظهر امروز (24 تیر) در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن که در سالن اجتماعات سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین برگزار شد، بیان کرد: جلسات مختلفی راجع به ضرورت تحرک در حوزه توليد، اشتغال و اقتصاد منعقد می کنیم ولی هنوز تغییر نگاه که باید بین همه آحاد جامعه از جمله مسئولان، تولیدکنندگان تا قوای سه گانه نسبت به تولید و اشتغال ایجاد شود، به وجود نیامده است.
وی ادامه داد: این باور که برای نجات کشور در حوزه اقتصاد باید بخش تولید فعال شود و همه باید دست به دست هم دهند تا این مهم محقق شود، هنوز به صورت عزم عمومی و همگرایی به وجود نیامده است.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر سند چشم انداز را بنگریم از نظر علمی جلوتر از سند هستیم و به لحاظ سیاسی و اقتدار نظامی هم از سند چشم انداز جلوتر حرکت کردیم ولی حوزه اقتصادی اینگونه نیست و از سند عقب هستیم.
وی عنوان کرد: در حوزه هایی که پیشرفت کرده ایم تغییر نگاه به وجود آمده و باور کردیم برای حفظ امنیت باید هزینه کرد و دست به دست هم دهیم تا این مهم محقق شود ولی در بخش اقتصاد به این باور نرسيديم و با چالش جدی روبرو هستیم.
محمدی با اشاره به درخواست های مردم در حوزه اشتغال تصریح کرد: در دفاتر ما درخواست مردم تغییر کرده به طوری که زمانی درخواست ها در خصوص کارهای عمرانی و توسعه در منطقه شان بود ولی الان 80 تا 90 درصد تقاضاهای مردم معیشتی، اشتغال و اقتصاد است و از همین رو هم باید تغییر نگاه مذکور به وجود آید.
وی اعلام کرد: در خصوص وجود خلا قانونی در این حوزه هم باید گفت بیش از 90 درصد موارد مربوط به خلا قانونی نیست و شاید مواردی به این امر مرتبط باشد که در این خصوص هم مجلس این آمادگی را دارد این مسئله را مرتفع کند.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همانطور که در حوزه علم و فناوری، دفاعی و اقتدار سیاسی و منطقه ای اهتمام کردیم باید در بخش صنعت و معدن هم این اهتمام را داشته باشیم و در خصوص اینکه درآمدهای نفتی صرف این بخش شود هم 90 درصد درآمدهای نفتی صرف هزینه های جاری می شود و چیزی نمی ماند که در این بخش هزینه کنیم.
وی خاطر نشان کرد: باید بخش خصوصی را باور و قبول کرده و مشکلات شان را حل کنیم و باید برای بحث بانک ها هم فکری کنیم زیرا بارها مراجعه داشتیم مبنی بر اینکه ما داریم برای بانک ها کار می کنیم و با بهره ای که بانک ها دریافت می کنند سودی باقی نمی ماند.
در ادامه رئیس اتاق بازرگانی قزوین اظهار کرد: در استان قزوین همکاری بخش دولتی و بخش خصوصی خوب است و نهایت همکاری وجود دارد ولی خروجی مورد رضایت بخش خصوصی نیست و نتایج بیشتری مورد انتظار است و در این حوزه بخشی از مسائل به موضوعات فرا استاني و ملی بازمی گردد.
علیرضا کشاورز قاسمی عنوان کرد: روزی اصلی ترین مشکل صنعت ما نقدینگی بود که سال گذشته 16 هزار میلیارد تومان تخصیص یافت که در این بین مشکلات واحدهایی حل شد.
وی توضیح داد: امروز مشکل صنعت و معدن فقط نقدینگی نیست و یکی از مشکلات در قیمت تمام شده است و در واقع عوامل متعددی در این حوزه وجود دارد که ما 25 مورد را استخراج کردیم که هر سال یکی از این مسائل اثر می گذارد.
رئیس اتاق بازرگانی قزوین تأکید کرد: بسیاری از واحدهای ما سه تا چهار برابر نیاز داخل تولید دارند و مشکل شان نقدینگی نیست و به دلیل مشکلات روابط بین الملل نتوانستيم متناسب با تولید، صادرات داشته باشیم.
وی یادآور شد: لازم است مواردی که مربوط به تحریم نیست و به مسائل داخلی باز می گردد را حل کنیم و ما باید کل صنعت کشور را مانند واحد تولیدی دیده و مسائل و مشکلات احصا را احصا و حل کنیم.
نظر شما