نفوذ چشمگیر ایران در منطقه/جان کری خواستار تلاش برای حفظ «برجام» شد

خبرگزاری شبستان: جان کری خواستار تلاش برای حفظ «برجام» شد، نفوذ چشمگیر ایران در منطقه، تمدید قانون «لزوم نظارت آمریکا بر برنامه موشکی ایران»، نمایندگان آمریکایی به گفت وگو با ایران رای دادند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جان کری خواستار تلاش برای حفظ «برجام» شد، نفوذ چشمگیر ایران در منطقه، تمدید قانون «لزوم نظارت آمریکا بر برنامه موشکی ایران»، نمایندگان آمریکایی به گفت وگو با ایران رای دادند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

تصویب طرح قانونگذاران آمریکایی برای جلوگیری از درگیری با ایران در آب‌های خلیج فارس

یک طرح قانونی که خواستار بررسی ایجاد کانال‌های ارتباطی بین آمریکا و ایران جهت جلوگیری از «درگیری تصادفی» میان دو طرف در آب‌های خلیج فارس است به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید.

این طرح که دو نماینده حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا آن را پیشنهاد کرده بودند در قالب متممی به «لایحه اختیارات دفاع ملی» اضافه و به اتفاق آرا به تصمیم قانونگذاران آمریکایی رسید. این لایحه بودجه‌ها و مخارج وزارت دفاع آمریکا را مشخص می‌کند.

متمم قانونی پیشنهاد شده وزیر دفاع آمریکا را ملزم می‌کند با هماهنگی وزیر خارجه این کشور گزارشی درباره مزیت‌های حصول توافق میان نظامیان ایران، آمریکا و نظامیان سایر کشورهای حاضر در آب‌های خلیج فارس تهیه و آن را تقدیم کمیته‌های مرتبط در کنگره کند.

هدف از این اقدام، جلوگیری از برخوردهای نظامی تصادفی در آب‌های خلیج فارس و تنگه هرمز عنوان شده است.

جان کری خواستار تلاش برای حفظ «برجام» شد

«جان کری»، وزیر خارجه سابق آمریکا به مناسبت دومین سالگرد حصول توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 یادداشتی منتشر کرد.

وی در این یادداشت، نوشته است: «دو سال بعد (از برجام) شواهدی - و نه صرفاً وعده‌هایی- وجود دارند مبنی بر اینکه دیپلماسی، کارگر است.»

جان کری نوشته است: «من، از بابت دستاوردهایی زیادی که در دوران چهار ساله‌ام در کسوت وزیر خارجه رئیس‌جمهور اوباما با همدیگر به آن دست پیدا کردیم، مفتخرم - از توافق جوی پاریس گرفته تا یافتن راه‌هایی برای تشکیل دولت متحد در افغانستان، تا برافراشتن پرچم آمریکا بر فراز پرچم کشورمان در هاوانا برای اولین بار در شش دهه گذشته- اما فکر نمی‌کنم چیزی با اهمیت‌تر از رسیدن به توافقی تاریخی باشد که از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کرده است.»

وزیر خارجه سابق آمریکا با بیان اینکه رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران «آسان‌ نبوده است» می‌نویسد: «این اقدام نیازمند ایمان راسخ به قدرت دیپلماسی قاطع بود، در زمانی که عده زیادی آن را نمی‌پذیرفتند یا رد می‌کردند یا آماده رها کردنش بودند.»

«ما مجبور بودیم از بی‌اعتمادی آغاز کنیم - از سفری در سال 2011 که رئیس‌جمهور اوباما من را که رئیس کمیته روابط خارجی سنا بودم به مسقط فرستاد تا اولین دیدار رو در روی بین یک وزیر خارجه آمریکا و یک وزیر خارجه ایران از زمان قبل از انقلاب سال 1979 (ایران.)»

وی خاطرنشان کرده است: «هنگامی که توافق هسته‌ای حاصل شد، ایران ذخائر کافی برای ساخت چندین سلاح هسته‌ای در اختیار داشت. برنامه تسلیحات هسته‌ای آنها برای بیش از یک دهه، رو به جلو حرکت کرده بود. با این توافق آنها را متقاعد کردیم که همه با همه، این مسیر را تغییر دهیم.»

جان کری اضافه کرد: «ما خواستیم که ایران با تعهداتی سخت‌گیرانه و قابل راستی‌‌آزمایی رو به رو شود و آنها چنانکه حتی دولت جدید آمریکا و همچنین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اذعان می‌کند، به این پایبند بوده‌اند.»

وزیر خارجه سابق آمریکا در پایان این یادداشت ابراز امیدواری کرده است که همه به این توافق افتخار کنند و برای حفظ آن تلاش کنند.

وی نوشته است: «بنابراین، امیدوارم شما در این سالگرد، احساس افتخار کنید- اما من همچنین امیدوارم که شما برای حفظ کاری که با رئیس‌جمهور اوباما انجام دادیم، سرشار از عزم باشید.»

جان کری تأکید کرده است: «صداهایی مانند شما به ما برای رسیدن به این دستاورد دیپلماتیک تاریخی کمک کرد، پس بیایید به حفظ آن کمک کنیم و بیایید به دیپلماسی اصولی پایبند باشیم.»

ایران نفوذ چشمگیری در منطقه دارد/از همکاری اسرائیل و کشورهای عربی علیه ایران حمایت می‌کنیم

ژنرال «جوزف ووتل»، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنت‌کام) در مصاحبه‌ای که روز جمعه منتشر شده گفته که ایران نفوذ «چشمگیری» در منطقه دارد.

وی در این مصاحبه که روز چهارشنبه با پایگاه «تامپا بی تایمز» در دفتر کارش انجام داده گفت: «فکر می‌کنم نفوذ ایران در منطقه چشمگیر است و همان‌طور که من یا دیگران گفته‌ایم، ایران شاید بی‌ثبات‌کننده‌ترین نیروی منطقه است.»

فرمانده «سنت‌کام» در بخش دیگری از اظهاراتش حضور ایران و روسیه در سوریه را از جمله عواملی دانست که بر «لایه‌های پیچیدگی» در این کشور جنگ‌زده اضافه کرده است.

«ووتل» در پاسخ به سوالی در این باره که آیا نگرانی مشترک کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با اسرائیل درباره ایران به همکاری‌های بیشتر میان آنها منجر شده گفت: «من فکر می‌کنم که مطمئناً برای این موضوع فرصت وجود دارد و فکر می‌کنم که این سوالی است که بهتر است که اسرائیل یا سایر کشورهای (مورد اشاره شما) به آن پاسخ بدهند، اما مطمئنا ما از آن حمایت می‌کنیم.»

ژنرال آمریکایی در بخش دیگری از این مصاحبه به موضوع بحران دیپلماتیک در روابط قطر با برخی کشورهای عربی پرداخت و گفت که این بحران باعث ایجاد اخلال در همکاری آمریکا با کشورهای دیگر مناقشه علیه ایران شده است.

وی درباره بحران دیپلماتیک قطر و اقدام چهار کشور عربی در محاصره این کشور گفت: «اثرات این موضوع این است که حواس مردم را از موضوعات مشترکی مانند ایران که می‌خواهیم بر سر آن کار کنیم، منحرف می‌کند.

«ووتل» تأکید کرد: «این، باعث ایجاد شکاف میان گروهی از افراد می‌شود که ما در اینجا روی آنها حساب می‌کند.»

موگرینی: برجام، دستاوردی تاریخی و متعلق به کل جهان است

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای به مناسبت دومین سالگرد توافق هسته‌ای ایران، گفت این یک دستاورد تاریخی برای امنیت منطقه و کل جهان بود.

موگرینی با موفق خواندن دیپلماسی چندجانبه در به دست آوردن این توافق، نوشت: «18 ماه پس از اجرایی شدن، توافق با موفقیت توسط همه طرف‌ها از جمله ایران اجرا شد، همانگونه که 6 گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان داد.»

وی با تاکید بر نظارت نزدیک کمیته مشترک اجرای برجام – که خود ریاست آن را بر عهده دارد – افزود: «جلسات منظم این کمیته – که بعدی آن در 21 جولای برگزار می‌شود – برای اطمینان حاصل کردن از شفافیت، گفت‌وگوی فوری و اجرای آن از طرف همه ضروری است.»

مسئول سیاست خارجی اروپا با بیان اینکه برای اجرای کامل و موثر برجام تلاش می‌کند، تاکید کرد: «در زمانی که جهان با تهدید توانایی‌های هسته‌ای بازرسی نشده روبه‌رو است، برجام به عنوان یک کمک مهم در اقدامات جهانی عدم اشاعه قرار دارد. این توافق متعلق به جامعه جهانی است و توسط شورای امنیت سازمان ملل تایید شده است.»

موگرینی ضمن خواستار شدن پایبندی تمام طرفین به تعهداتشان که 2 سال قبل دادند، گفت: «اتحادیه اروپا به حفظ و اجرای آن متعهد است و تلاش می‌کند باقی مانده محل تنش‌های حل نشده و درگیری‌هایی که هنوز در منطقه است را حل کند.»

مهر:

تصویب طرحی در آمریکا برای جلوگیری از درگیری با ایران در خلیج فارس

یک طرح قانونی که خواستار بررسی ایجاد کانال‌های ارتباطی بین آمریکا و ایران جهت جلوگیری از «درگیری تصادفی» میان دو طرف در آب‌های خلیج فارس است به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید.

این طرح که دو نماینده حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا آن را پیشنهاد کرده بودند در قالب متممی به «لایحه اختیارات دفاع ملی» اضافه و به اتفاق آرا به تصمیم قانونگذاران آمریکایی رسید. این لایحه بودجه‌ها و مخارج وزارت دفاع آمریکا را مشخص می‌کند.

متمم قانونی پیشنهاد شده وزیر دفاع آمریکا را ملزم می‌کند با هماهنگی وزیر خارجه این کشور گزارشی درباره مزیت‌های حصول توافق میان نظامیان ایران، آمریکا و نظامیان سایر کشورهای حاضر در آب‌های خلیج فارس تهیه و آن را تقدیم کمیته‌های مرتبط در کنگره کند.

هدف از این اقدام، جلوگیری از برخوردهای نظامی تصادفی در آب‌های خلیج فارس و تنگه هرمز عنوان شده است.

پاریس به اجرای برجام در تمامی زمینه ها پایبند است

« فرانسوا سنمو» سفیر فرانسه در تهران در دومین سالگرد برجام در توییتر نوشت: پاریس به اجرای برجام در تمامی زمینه ها پایبند است.

قانون «لزوم نظارت آمریکا بر برنامه موشکی ایران» تمدید شد

مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه «قانون مجوز دفاع ملی» را با مبلغی بالغ بر ۶۹۶.۵ میلیارد دلار به تصویب رساند.

یکی از ضمائم این لایحه، اصلاحیه ای بر «قانون ۳۰۷۸ مجلس نمایندگان» موسوم به «قانون لزوم نظارت بر فعالیت موشک بالستیک ایران» است که روز ۲۷اُم ژوئن ۲۰۱۷ از سوی «روبن کیوِن» به مجلس نمایندگان ارائه شد. 

در بیانیه ای که «روبن کیوِن» در همین ارتباط منتشر کرد، آمده است: «امروز تصویب قانون مجوز دفاع ملی نیروهای مسلح آمریکا را در موضعی محکم و پابرجا قرار خواهد داد و تضمین خواهد کرد که آنها برای مقابله با چالشهای آینده آماده شوند».

این نماینده دموکرات از ایالت نوادا در بیانیه صادره خود از اینکه اصلاحیه وی برای تمدید محدودیتهای مقرر بر هرگونه پرتاب یا آزمایش موشک بالستیک توسط ایران با حمایت نمایندگانی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات به تصویب رسیده است، ابراز خشنودی کرد.

در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است: «تضمین اینکه واشنگتن برای بازداشتن ایران از توسعه بیشتر برنامه موشک بالستیک خود دارای یک استراتژی بلندمدت است، برای امنیت ملی آمریکا ضروری است. تمدید قانون الزام به ارائه گزارش به رئیس جمهور- که در سال ۲۰۱۹ به انقضاء می رسد- تداوم نظارت آمریکا بر هرگونه پرتاب و آزمایش موشکی توسط ایران را تضمین می کند».

احتمال الحاق تحریم کره شمالی به بسته تحریم های ایران و روسیه

جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا در حال بررسی امکان الحاق لایحه تحریمهای کره شمالی به بسته تحریمهای ایران و روسیه مصوب در مجلس سنا هستند؛ ایده ای که با انتقادات شدیدی از سوی دموکراتها همراه شد.

«کوین مک کارتی» رهبر اکثریت در مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه اعلام کرد که وی معتقد است لایحه تحریمهای کره شمالی- که در ماه مه به اتفاق آرا در مجلس نمایندگان به تصویب رسید- باید به بسته تحریمهای ایران و روسیه که ماه گذشته در مجلس سنا تصویب شد، الحاق شود.

«اِد رویس» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به خبرگزاری سی اِن اِن گفت که الحاق لایحه تحریمهای کره شمالی به بسته مذکور، یکی از گزینه های متعددی بود که همچنان در دست بررسی است.

یکی از مشاوران هیأت رهبری جمهوریخواهان در کنگره در گفتگو با سی اِن اِن تأیید کرد که این ایده در دست بررسی و رسیدگی است؛ هرچند که هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است.

شایان ذکر است که الحاق لایحه تحریمهای کره شمالی مجلس نمایندگان آمریکا به بسته تحریمهای ایران و روسیه مصوب در مجلس سنا احتمالاً مانعی دیگر بر سر راه تصویب این مصوبه مجلس سنا خواهد گذارد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

نمایندگان آمریکایی به گفت وگو با ایران رای دادند

مجلس نمایندگان ‏آمریکا به طرح متممی رای داد که بر اساس آن پنتاگون وزارت دفاع این کشور، ملزم به بررسی راه های مذاکره با ایران برای ‏اجتناب از برخورد نظامی در آب های خلیج فارس خواهد شد.

این متمم که به وسیله دو نماینده دموکرات، 'جان کونیرز' و 'روبن گالجو' ارائه شده بود، روز پنجشنبه بدون هیچ ‏رای مخالفی تصویب شد تا جزئی از قانون سالانه موسوم به 'مجوز دفاع ملی' شود.‏

بر این اساس، وزارت دفاع آمریکا با همکاری وزارت امورخارجه این کشور ملزم خواهد شد تا گزارشی درباره امکان گفت وگو با ایران ‏برای اجتناب از حوادث دریایی ارائه کند.‏

این متمم تصریح می کند: وزارت دفاع با هماهنگی وزارت امورخارجه باید گزارشی به کمیته های کنگره درباره فواید توافق نظامی ‏دو یا چند جانبه میان ایالات متحده آمریکا، حکومت ایران و دیگر کشورهایی که در منطقه خلیج فارس حضور دارند، ارائه کند.‏

این متمم می افزاید: هدف (از این توافق) جلوگیری از درگیری دریایی در خلیج فارس و تنگه هرمز خواهد بود.‏ این متمم اکنون باید به سنا برود تا برای تبدیل شدن به قانون، به تصویب سناتورها برسد.‏

روز جمعه شورای ملی ایرانیان آمریکا، موسوم به 'نایاک' از تصویب این قانون استقبال کرده و آن را یک پیروزی برای حامیان دیپلماسی و گامی مهم برای جلوگیری ‏از رویارویی نظامی میان ایران و آمریکا دانست.‏

ایرنا:

سفیر ایران در بروکسل: امنیت سرمایه‌گذاری در ایران با قرارداد توتال و خرید هواپیما تائید شد

سفیر ایران در بروکسل در همایش تجاری ایران و لوکزامبورگ، انعقاد قرارداد ایران و توتال و نهایی شدن خرید هواپیمای جدید را نشان از امنیت و تضمین سرمایه گذاری در ایران دانست.

«پیمان سعادت» روز جمعه افزود: بعد از برجام هیات های تجاری زیادی به ایران رفته و با شرکت های مختلف مذاکره کرده و به توافق رسیدند و این روند در حال توسعه است.

همایش تجاری مشترک ایران و لوکزامبورگ امروز با حضور هیات 35 نفره ایرانی در لوکزامبورگ برگزار شد که غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران نیز در این همایش به سخنرانی پرداخت.

سعادت افزود: اتحادیه اروپا موضع محکمی علیه آمریکا در خصوص برجام اتخاذ کرده و این نقطه امیدوار کننده‌ای برای توسعه سرمایه‌گذاری و مراودات بین‌المللی در ایران است.

وی ادامه داد: مشکلاتی که در خصوص مراودات مالی وجود دارد ضروری است که با یک راه حل فوری راه را برای ارتقای همکاری باز کند.

سفیر ایران در بروکسل خطاب به تجار لوکزامبورگی حاضر در همایش گفت: برای شکستن یخ‌ها همانطور که قبلا هم به ایران رفتید باز هم به ایران سفر کنید و امنیت و تسامح مردم سرزمینم را از نزدیک ببینید.

سعادت ادامه داد: علیرغم جوسازی‌هایی که در دوران تحریم و قبل از آن برخی کشورها علیه ایران انجام دادند، اما همه جهان پس از حضور ناظران انرژی اتمی در ایران شاهد بودند که ایران انگیزه صلح جویانه داشته است.

این دیپلمات افزود: ایران هیچ وقت به همسایگانش حمله نکرده و کشوری را مورد هجوم قرار نداد و فقط پس از حمله از خود دفاع کرده که نمونه بارز آن حمله صدام به ایران است.

که بسیاری کشورها از او دفاع کردند درحالی‌که با حمله عراق به کویت به مخالفت با صدام پرداختند.

سفیر ایران تصریح کرد: ما شاهد افزایش سرمایه گذاری و ورود هیات های تجاری به ایران هستیم و قطعا کسانی که زودتر در این خصوص گام بردارند نتیجه بهتری خواهند گرفت.

سعادت اظهار کرد: بیزینس فقط پول نیست بلکه ما درجهانی متنوع زندگی می‌کنیم و ارتباط و تبادل فرهنگی هم در این خصوص مهم است.

کد خبر 641785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha