زندان، دماسنج آسیب های اجتماعی است

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کاربردی فرماندهی نیروی انتظامی استان کرمان، زندان را دماسنج آسیب های اجتماعی خواند و تأکید کرد: مساجد در جلوگیری از بازگشت مجدد زندانیان به زندان نقش مهمی دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، عضدی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کاربردی فرماندهی نیروی انتظامی استان، امروز(۲۲ تیر)در همایش نقش زندان و کانون های فرهنگی هنری مساجد در کاهش آسیب های اجتماعی در سخنانی نقش مسجد به عنوان نقطه ثقل محله را مورد تأکید قرار داد و گفت: مسجد نه تنها مرکز دینی و عبادی بلکه فرهنگی و قضایی و...است.

 

وی با ابراز تأسف از این موضوع که امروز مسجد بسیاری از کارکردهای غیرعبادی خود فاصله گرفته؛ تصریح کرد: مساجد، علما، هیئت امنا، خدام و... به سمت محله ای عاری از جرم بروند و آسیب های اجتماعی را شناسایی و پیشگیری کنند که فرد به انحراف نرود و اگر رفت از خانواده او حمایت کنند که به انحراف نروند و زندانی را پس از آزادی به مسجد جذب کنیم تا او دیگر در چرخه بازگشت مجدد به زندان قرار نگیرد.

 

عضدی با تأکید بر نقش قابل توجه صداوسیما در حوزه فرهنگسازی و همچنین در نوع نگاه جامعه به زندانی بعد از خروج از زندان، اظهار داشت: زندان، دماسنج آسیب های اجتماعی است و در حوزه آسیب ها باید تلاش شود که وارد خانواده ما نشود لذا مسجد باید دایره ارتباط با مردم را بیشتر و آسیب ها را در هر محله شناسایی کند سپس به ارائه آموزش های متناسب با این آسیب ها بپردازد.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر عملکرد هر یک از دست اندرکاران امر درست بود، شاهد چرخه بازگشت 38 درصدی به زندان ها نبودیم؛ پس از ارتکاب جرم اول، درصد بالای احتمال بازگشت مجدد به زندان وجود دارد زیرا زندانی، خرده فرهنگ هایی در زندان یاد می گیرد که در جرم خود خبره تر می شود لذا این یک آسیب و مشکل است؛ در زندان تفکیک بر اساس سن و جرم و اعتیاد و... اگر به درستی انجام شود درصد کمتری بازگشت به زندان دارند، البته گاهی امکانات اجازه این تفکیک صحیح را نمی دهد.

 

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کاربردی فرماندهی نیروی انتظامی استان کرمان با تأکید بر اینکه اندیشه فرد زندانی باید تغییر کند و برای او ایجاد انگیزه{در زمینه های صحیح}کرد؛ افزود: کارگاه هایی که در زندان برگزار می شود، چقدر کاربردی و بر اساس نیاز اجتماعی است و آیا بازار کار برای آن هست؟ما باید متناسب با جغرافیای محل برای زندانی کارافرینی کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه درآمدزایی را باید از زندان برای فرد زندانی آغاز کنیم تا بعد از زندان احساس بی هویتی نکند؛ گفت: اداره زندان ها حلقه کوچکی از این زنجیره است و همه باید کمک کنند، خانواده زندانی خیلی مهم است، نگاه ما باید به گونه ای باشد که خدمات بیشتری به خانواده آنان داده شود.

 

عضدی با بیان اینکه نرخ بازگشت مجدد به زندان در کشور نزدیک 46 درصد و در استان کرمان نزدیک 38 درصد است؛ اظهار داشت: 60 درصد جرایم کشف می شود و در بعضی 90 درصد؛ پس چرا جرم پایان ناپدیز و یک دور باطل است؟ علت را باید در عوامل مختلف جستجو کرد.


وی افزود: در سن 19 تا 39 سال بیشترین بازگشت به زندان وجود دارد و کسانی هستند که سواد و اقتصاد کمتر دارند و در مناطق حاشیه نشین آسیب بیشتری وجود دارد و برچسب انحراف که جامعه دیگر زندانی را نمی پذیرد یکی از مشکلات است لذا نقش ماها و مراکز مراقبت بعد از خروج خیلی مهم است.
 

کد خبر 641565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha