مريم كياني، مسئول كتابخانه عمومي ملاعبدالله بشروي شهرستان بشرويه در گفتگو با شبستان پيرامون فعالیتهای این کتابخانه در هفتمين جشنواره كتابخواني رضوي گفت: با دريافت آییننامه برگزاري جشنواره كتابخواني رضوي، فعالیتهای قابل انجام به دو بخش تقسيم شد. در بخش اداري، براي جلب مشاركت ساير دستگاههاجلسهای با حضور تمامي مديران و مسئولين شهرستان برگزار كرديم و خواهان تشريح جزئيات جشنواره در جلسهای با روابط عمومي سازمانها شديم. طي اين نشست ضمن توزيع بنر، پوستر و منابع جشنواره، شیوههای مشاركت تبيين و همراهي كاركنان ادارات حاصل شد. در بخش ديگر با اطلاعرسانی از طريق شبکههای مجازي، برگزاري نشستهای کتابخوان، قصهگویی و جمع خواني در كتابخانه و ساير اماكن فرهنگي به جلب مشاركت مردمي اقدام كرديم.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه شروع جشنواره رضوي همزمان با فصل امتحانات بود، متأسفانه امكان اطلاعرسانی گسترده در مدارس فراهم نشد و تنها به تعداد محدودي از مدارس سر زديم. براي جبران اين مسئله و طي تعامل با كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در بازههای زماني مشخص به كانون میرفتیم، براي بچهها قصه میگفتیم و آنها قصهها را برايمان تصوير میکردند. داستانهای كتاب " 10 قصه از امام رضا (ع) " بسيار مورد اقبال واقع شد. درواقع پاكي فطرت كودكانه و تعريف مفاهيم والاي انساني با بیانی ساده و روان، همراه با تصاويري دلنشین، اين كتاب را براي كودكان خواستني كرد. قصه كه میگفتیم سراپا گوش بودند و دائماً داوطلب بيان قصه بعدي میشدند. استقبال به حدي بود كه کتابهای بسته ويژه فروش، طي چند ساعت به پايان رسيد. نظرسنجي انجام شده از اعضاي كودك نيز حاكي از رضايت بالاي اين گروه سني از منابع جشنواره كتابخواني رضوي بود.
كياني تصریح كرد: حلقههای بسيج صالحين، ادارات زيرمجموعه بهزيستي، كميته امداد و جهاد كشاورزي نيز همكاري قابلتوجهی در جلب مشاركت كارمندان و اعضاي خود داشتند. علاوه بر اين با توجه به ايام ماه مبارك رمضان و برگزاري مسابقات جام رمضان در باشگاههای ورزشي، ما به ميان جوانان ورزشكار شهرمان رفتيم و با معرفي جشنواره و توزيع منابع، بر لزوم توجه به سلامت روان در كنار سلامت جسماني تأكيد كرديم.
رئيس اداره کتابخانههای شهرستان بشرويه اظهار داشت: پرونده بخش مكتوب جشنواره كتابخواني رضوي در حالي بسته شد كه مشاركت 249 خانواده ثبت شده است. در بخش انفرادي نيز 300 متقاضي شركت کردهاند. نظرسنجي انجامشده از بزرگسالان حاكي از آن بود كه منابع ويژه اين گروه سني بهویژه كتاب " بانوي ملكوت" با ارائه اطلاعاتي ناب كه در كمتر اثر مشابهي وجود دارد، بسيار مورد اقبال قرار گرفت و در مقابل كتاب "چلچراغ" به دليل ثقيل بودن متن، چندان مورد اقبال نبود حتي برخي از شرکتکنندگانبراي دريافت درك صحيحي از متن به مطالعه چندباره بخشهایی از كتاب پرداختند.
لزوم سادگي سؤالات مسابقه با توجه به عمومي بودن آن و ايجاد تنوع در اشكال مشاركت كودكان همچون خلاصهنویسی از مواردي بود كه مسئول كتابخانه ملأ عبدالله بشروي ضرورت توجه به آن را در دورههای آتي برگزاري جشنواره رضوي خواستار شد.
وی یادآور شد: كتابخانه بشروي از قدیمیترین کتابخانههای استان خراسان جنوبي است. اين كتابخانه در سال 1346 تأسيس و تا سال 1389 با دو كتابدار و از آن به بعد با سه نيروي انساني اداره میشود. كتابخانه عمومي ملاعبدالله بشروي به واسطه برگزاري فعالیتهای جانبي قابلتوجهی كه داشته و تعامل با ساير ترجمانهای فرهنگي، همواره در زمره فعالترین و برجستهترین کتابخانههای استان قرار گرفته است.
نظر شما