زهرا اناركي، مسئول كتابخانه عمومي شيخ كليني شهر ري در مورد فعالیتهای اين كتابخانه در جريان برگزاري هفتمين جشنواره كتابخواني رضوي اظهار داشت: تجربه سال گذشته، آشنايي و در مواردي انتظار و پيگيري مردم براي شروع مسابقه كتابخواني رضوي، باعث شد امسال با برنامهریزی دقیقتری براي اطلاعرسانی جشنواره كتابخواني رضوي پيش برويم. با توجه به فرارسيدن فصل تابستان و تعطيلي مدارس، اين واحدهاي آموزشي را در اولويت كاري و در واقع جامعه هدف خود قراردادیم زیرا كودكان براي تشخيص مسير درست و حركت در امتداد آن به معرفي الگوهايي صحيح نياز دارند كه ارائه آن در قالب داستان در ذهن كودك ماندگاري بسياري خواهد داشت. بنابراين پس از تعامل با آموزش و پرورش و برقراري ارتباط با مديران مدرسه، به چندين دبستان دخترانه و پسرانه و نيز روستايي رفتيم. اين كار طي دو هفته و بهصورت فشرده انجام شد.
اناركي ادامه داد: در گام دوم سعي كرديم جشنواره كتابخواني رضوي را در منطقهای كه كتابخانه در آن واقع است، بهخوبی تعريف كنيم. به اين منظور روي كمك تمامي ادارات و تشکلهای محله حساب كرديم. سراي محله، بسيج، كلانتري، نيروي انتظامي و اداره آب، همسایههای كتابخانه ما هستند. به سراغ آنها رفتيم و پس از معرفي جشنواره، از توفيق همراهي آنان نيز بهرهمند شديم. در واقع ارادت مردم به حضرت رضا (ع) آنها را بي بهانه همراه میکرد.
وي خاطر نشان کرد: گذشته از اين فعالیتها، در كتابخانه نيز بخش مجزايي را به جشنواره كتابخواني رضوي اختصاص داديم. طراحي و ايجاد فضايي معنوي ضمن اينكه به حال و هواي كتابخانه رنگ و بويي عرفاني داد، در جلبتوجه گروههای مختلف سني،بهویژه سالمندان به مشاركت در مسابقه تأثيرگذار بود.
اناركي تمامي لحظات كار با كودكان را در جريان فعالیتهای مرتبط با جشنواره كتابخواني رضوي خاطرهانگیز و بهیادماندنی توصيف كرد و افزود: برق چشمان بچهها براي شنيدن قصههای امام مهرباني به ما انرژي میداد. داستان كه تمام میشد بچهها داوطلب تكرار آن میشدند. گاهي در يك نشست، داستاني براي بارها تكرار میشد و شنيدن آن با بيان شيرين كودكانه هر بار، لذتبخش بود. در واقع نيت ما خشنودي آقا علي بن موسیالرضا (ع) بوده است و همواره درصدد بوديم كه يكي از داستانها در دل كودكان بنشيند چرا كه بچهها فطرتاخداجو هستند و در صورت تقويت و پرورش خصائل الهي در آنان، جامعهای رو به كمال خواهيم داشت.
وي تصريح كرد: به اعتقاد من كارهايي از این دست در حوزه كودك نسبت به حوزه بزرگسال، اثرگذاري و ماندگاري بيشتري خواهد داشت. تنوع در شيوه مشاركت و ثبت برداشت ذهني كودك در قالب نقاشي، زمینهای براي بروز خلاقيت و شكوفايي استعداد وي خواهد بود.
مسئول كتابخانه شيخ كليني شهر ري در خصوص منابع هفتمين جشنواره كتابخواني رضوي گفت: به اعتقاد من کتابهای بخش كودك، هوشمندانه انتخاب شده بود. داستانها حاوي مفاهيم والايي بود كه با بياني مختص آن گروه سني بهخوبی منتقل شد و تصويرسازي حرفهای نيز ديگر عامل مهم اقبال كتاب " 10قصه از امام رضا (ع " در بين كودكان بود اما ای کاش کتابهای ويژه گروه سني بزرگسال هم سادگي بيشتري داشت. اين روزها مردم كمتر سراغ كتاب میروند و عموماً متون ساده و مختصر را ترجيح میدهند. از آنجا که جشنواره كتابخواني رضوي در سطح عمومي برگزار میشود و هدف آن ترويج فرهنگ مطالعه در جامعه است، به گمانم انتخاب کتابهایی با پيچيدگي كمتر به افزايش استقبال عمومي از اين مسابقه میانجامد.
وي در خصوص تأثير جشنواره كتابخواني رضوي بر افزايش مراجعين كتابخانه شيخ كليني بیان کرد: ارتباط با مدارس، تشريح فعاليت كتابخانه و ارائه نمونههایی با برگزاري جلسات قصهگویی، زمینهساز آشنايي و دوستي دانش آموزان با كتابخانه شد. در واقع هميشه بهتر اين است كه ما كتاب را به ميان بچهها ببريم. این کار اثرگذاري بيشتري دارد. در اين مورد نيز ارتباط با مدارس، افزايش تعداد اعضا و تقاضاي آنان را براي برگزاري مستمر جلسات قصهگویی به دنبال داشت.
اناركي با ابراز اميدواري براي استمرار برگزاري جشنواره كتابخواني رضوي، لزوم توجه به مواردي همچون كمبود منابع مسابقه و پيچيدگي برخي از کتابهای بخش بزرگسال را خواستار شد.
نظر شما