به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، سید رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر شنیده هایی برای تعطیلی مدرسه ملی سینما گفت: مدرسه سینما یکی از کانون های آموزشی برای تربیت کادر در سینما در کنار سایر مراکز و مدارس که در کشور وجود دارد، است. جهت گیری بیشتر این مدرسه آموزش کاربردی و تجربی به جوانان است و در برنامه ما تعطیلی برای این مدرسه پیش بینی نشده است؛ جهت گیری این مدرسه بیشتر کاربردی خواهد بود تا کلاسیک و در حقیقت یک کالج برای تربیت کادر است.
وی در مورد برنامه این وزارتخانه برای بررسی کیفیت فیلم ها با توجه به اعتراض برخی نمایندگان مجلس به فیلم "اکسیدان" با شائبه توهین به اقلیت های اینگونه توضیح داد: در مورد فیلم ها یک فرایند نظارتی قوی وجود دارد و نظارت از فیلترهای مختلف تا اکران انجام می شود؛ فیلمی که مثال زده اید نیز مجوز را از مراحل مورد نظر اخذ کرده است و نمایندگان برای من نامه ای نوشته اند و اعتراض داشتند با آنها جلسه ای داشتیم و قرار شد نمایندگان ابتدا فیلم را ببیند و بعد جلسه ای برای ارزیابی اشکالات فیلم برگزار شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از نظر ما جهت گیری کارگردان و تهیه کننده این فیلم برای وفاق اقلیت ها بود اما اینکه چقدر در این زمینه موفق بوده بحث ثانوی است و ما نمی توانیم صرف یک اعتراض یک فیلم را از صحنه اکران خارج کنیم. وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت از جامعه بزرگ سینما است و در عین حال اعمال نظارت بیشتر بر روند فیلم ها. آنچه می توانم وعده کنم این است که همزمان با حمایت از جامعه بزرگ سینمایی روند نظارت را تقویت خواهیم کرد.
صالحی امیری در پاسخ به سوالی مبنی بر حضورش در کابینه دولت دوازدهم گفت: راجع به کابینه رسانه ها از هرگونه گمانه زنی خودداری کنند و شخص رییس جمهور تعیین کننده همکاران خود است. همه باور داریم که باید به رییس جمهور کمک کنیم تا بهترین کابینه را تشکیل دهد. بنده هم به عنوان همکار؛ همیشه در کنار رییس جمهور بوده و هستم. اینکه ما در کجا باشیم فرع است آنچه برای ما آرزوست موفقیت رییس جمهور در پاسخ به مطالبات مردم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص موسیقی و روند برگزاری آن با توجه به انتقادهای برخی از خوانندگان پاپ مبنی بر روند سخت برای تهیه مجوز برای آثارشان گفت: بحث موسیقی در کشور دارای چهارچوب و ضوابطی است که ما بر طبق آن عمل می کنیم و تحت تاثیر فشارها و فضاسازی ها قرار نخواهیم گرفت. ما معتقدیم که موسیقی یک هنر جمعی مورد نیاز جامعه است و یکی از کانون های مصرف فرهنگی در کشور ما موسیقی است.
وی ادامه داد: موسیقی اشکال مختلفی چون قومی، مقامی، آیینی، سنتی، کلاسیک و پاپ دارد و اینکه بیاییم با یک قضاوت ناعادلانه و ناآگاهانه کل موسیقی را زیر سوال ببریم کار صحیحی نیست؛ از آن طرف ما معتقد نیستم در روند تولید، توزیع و مصرف موسیقی بلااشکال هستیم و باید اشکالات را برطرف کنیم. سیاست ما در معاونت هنری تقویت حوزه موسیقی به عنوان نیاز جامعه است و در عین حال اعمال نظارت بیشتر بر روند تولید و توزیع آن است. یکی از مشکلاتی که عموما در سفرهای استانی منتقل می شود حواشی موسیقی است که این موضوع را قبول دارم. باید بر حواشی اجرا در سالن های مختلف نظارت بیشتری داشته باشیم تا مبادا باعث تکدر جامعه بزرگ دیندار و متدین ما باشد اما اصل موسیقی در جامعه ما باید به عنوان هنر ریشه دار تاریخی تقویت شود و نگاهمان را به این حوزه اصلاح کنیم.
نظر شما