به گزارش خبرنگار شبستان، کریم باستانی، مترجم در نقد و بررسی کتاب " رفتار غیرعادی " که امروز در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد به عنوان مترجم این کتاب گفت: کتاب رفتار غیرعادی را پژوهشگاه به من معرفی کرد. من آن را دیدم، پسندیدم و آن را درخور ترجمه دیدم. کتاب رفتار غیرعادی در قالب مجموعه مقالات تهیه و ذیل سه عنوان مسایل مرتبط با سلامت، مسایل خانوادگی و رفتار از حد گذشته چاپ شده است. 19 نویسنده برای تهیه این کتاب همکاری کردند که جامعه شناس، روانشناس، انسانشناس و جرم شناس بودند که البته عمده آنها جامعه شناس بودند.
باستانی اظهار داشت: در هر فصل کتاب رفتار غیرعادی مروری به معضل می شود. داده های آماری و پیمایش هایی که صورت گرفته بررسی و نظریات حوزه به طور مختصر معرفی می شود. سپس سراغ موردپژوهشی رفته و در پایان نتیجه گیری چند صفحه ای شده است. وجه تمایز کتاب رفتار غیرعادی رویکرد آن است. کارهایی که در کشور ما می شود، نگاه کلان نگر دارد و خیلی موارد سوژهگانی فرد نمی شود و این نارسایی در حوزه پرداختن به مسایل اجتماعی در ایران است. واحد تحلیل این کتاب فرد قرار دارد و وارد تفسیر و زندگی سوژه می شود. کتاب معتقد است برای فهم رفتار باید دست به تفسیر بزنیم و از منظر کنشگر به کنش نگاه کنیم. این مهم است به معضل اجتماعی به عنوان فرایند اجتماعی نگاه کنیم. رویکرد کتاب رویکرد موردپژوهی است. در پژوهش های دیگر که در ایران زیاد است، به موردپژوهی اهمیت نمی دهند.
این مترجم با اشاره به مزیت های کتاب رفتار غیرعادی تصریح کرد: این کتاب اشاره به خطمشی های غلط دولت دارد و مدعی می شود که همین خط مشی ها مشکل اجتماعی را ایجاد می کند .به عنوان مثال کتاب به بی خانمانی اشاره می کند و می گوید که این مسئله تا اندازه زیاد متاثر از سیاست های شهری و سیاست های دولتمردان در زمینه آسایشگاه زدایی است. مزیت دیگر کتاب نگاه جامعه شناسی حقوقی به چند معضل از جمله آزار جنسی است. این کتاب از طریق موردپژوهی و با استناد به آن از کج فهمی های عمومی و دانشگاهی ساختارشکنی می کند. به عنوان مثال در رسانه ها و باور عمومی می بینیم کسی که کشتار جمعی می کند را مجنون می دانند. کتاب از طریق موردپژوهی می گوید این باور غلط است. ممکن است خیلی از معضلات کتاب رفتار غیرعادی معضل جامعه ما نباشد. کتاب رفتار غیر عادی نگاه جدید به معضلات اجتماعی دارد. این مسئله می تواند به عنوان یک الگو برای مسایل خاص اجتماع ما قرار گیرد و روشی برای شناسایی معضلات باشد.
نظر شما