به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مرتضی مقدمی، مسوول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان امروز(20 تیر) در کارگاه تخصصی حجاب و عفاف در کانون فرهنگی و هنری کمیل زنجان اظهار کرد: حفظ چشم، گوش، قلب و تمامی جوارج از هر گونه خطا و گناه، عفاف است که حاصل این عفت و حجاب درونی پوشش ظاهری است.
وی با اشاره به اینکه حجاب میوه عفاف است و عفاف ریشه حجاب، خاطرنشان کرد: حجاب امری ظاهری و در ارتباط با جسم است در حالیکه پوشش برخاسته از اعتقادات و باورهای درونی افراد است؛ ظهور در جسم مادی و طبیعی دارد که مانع از نگاه نامحرمان به زنان می شود.
این مقام مسوول ادامه داد: عفاف نیر معنای متفاوتی دارد که راغب اصفهانی عفاف را حالتی درونی و نفسانی تعریف می کند که توسط آن از غلبه شهوت جلوگیری می شود.
به گفته مقدمی، برخی از افراد ممکن است حجاب ظاهری داشته باشند ولی عفاف و طهارت باطنی در خود ایجاد نکرده اند و این گروه از حجالب تنها پوسته و ظاهری بی معنا دارند و از سوی دیگر کسانی هستند که ادعای عفاف دارند و با تعبیر همچون من قلب پاکی دارم و خدا با قلب ها کار دارد خود را سرگرم می کند.
مسوول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان با استناد به آیه پنج سوره قیامت که خداوند می فرمایند« آنان می خواهند آزاد باشند و گناه نکنند»، تصریح کرد: انسان های این چنینی باید در قاموس اندیشه خود نکته ای اساسی را بنگارند و آن این است که درون پاک، بیرونی می پروراند و هرگز قلب پاک میوه ناپاکی به نام بی حجابی و بدحجابی نخواهد داشت.
وی در ادامه به فلسفه حجاب و گفتار برخی از اندیشمندان در این خصوص اشاره کرد و گفت: زن و حیثیت زن به عنوان حق الله مطرح است و کسی حق ندارد بگوید من به نداشتن حجاب همسر و خواهر خود رضایت دارم.
به گفته وی، با اندکی تدبر در آیات قرآن درمی یابیم که احترام و حرمت زن، یکی از فلسفه های حجاب است.
مقدمی در ادامه با بیان اینکه اعمال افراد در نگاه کلان در جامعه اثرگذار است، گفت: حجاب علاوه بر آثار شخصی دارای آثار اجتماعی است و هر بانویی با حفظ حدود و حقوق دیگران ظاهر شود موجب به وجود آمدن محیط امن برای جوانان می شود و جامعه را به سوی سعادت پیش خواهد برد.
وی به حجاب و آثار آن از دیدگاه حضرت زهرا(سلام الله علیها) اشاره کرد و گفت: ایشان حتی در بحرانی ترین حوادث سیاسی و اجتماعی با رعایت حجاب و عفاف حاضر می دند.
این مقام مسوول ادامه داد: حضرت زهرا(سلام الله علیها) در پاسخ به سوال امیرمومنان در خصوص این مساله که بهترین کار برای زنان چیست، فرمودند صلاح زنان در این است که آنها مردان نامحرم را نبینند و مردان نامحرم نیز آنها را نبینند.
وی با اشاره به اینکه حجاب در اسلام به معنای پرده نشینی نیست، بلکه پوششی معقول برای جلوگیری از فساد و حفظ کرامت زن است، خاطرنشان کرد: در دیدگاه اسلام زن انسانی کامل دارای همه حقوق و مسوولیت های بشری است که می تواند با حفظ و پرورش گوهر وجود خود به بالاترین موفقیت های معنوی برسد.
نظر شما