به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای مساجد کشور در نشست کارشناسان آموزش و پژوهش دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد هدف از ایجاد کانونهای مساجد را احیای کارکردهای مسجد چون صدر اسلام و کادرسازی برای ترویج فرهنگ شیعی و زمینهسازی برای ظهور دانست و گفت: امروزه باید به کارکردهای مساجد آن چنان که حضرت رسول (ص) معرفی و تبیین کردند، توجه شود در حالی که متأسفانه به مرور زمان کارکردهای مساجد تحریف و تغییر پیدا کردند و مورد غفلت واقع شدند.
جعفری با اشاره به اینکه دشمنان با همه ابزارها و امکانات به میدان آمدهاند، بیان کرد: دنیای استکبار امروز با راهاندازی شبکه جهانی و اینترنت فعالیت میکنند و باید مسئولان دینی و فرهنگی کشور با همه توان و ظرفیت موجود کشور به مقابله با توطئه های دشمنان بپردازند.
وی افزود: در این راستا بر طبق روایت اسلامی انسان مؤمن پنج دشمن دارد. کسی که نسبت به شما حسادت ورزد، فرد منافقی که نسبت به شما غضبناک است، نفس اماره و فرد کافر و شیطان که به دنبال گمراهی شماست. بنابراین انسان مومن و مسلمان باید همواره مراقب این دشمنان باشد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای مساجد کشور یادآور شد: آنچه دنیای غرب به عنوان جهانیسازی ادعا میکند، در حقیقت الگوبرداری از تفکر شیعی است و آنچه مسلمانان به آن به عنوان حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) معتقدند، غرب امروز به آن را به نوعی دیگر و در قالب جهانیسازی معرفی میکند.
جعفری ادامه داد: انیشتین، کاشف اتم نیز بر اساس مکاتباتی که با آیتالله بروجردی به واسطه پروفسور حسابی داشتند مباحث مختلفی در حوزه دین و عبادت را مکاتبه کرده که بعد از سالها مرگ وی در حال حاضر این دستنوشتهها در حال چاپ است و حاکی از تأیید وجود خدای متعال و عبادت کردن انیشتین دارد.
وی با اشاره به اینکه جهان غرب در حال حاضر به دلیل در اختیار داشتن بنگاههای تبلیغاتی میخواهد نتیجه بیداری اسلامی را در کشورهای مختلف به اسم و نفع خود رقم بزند، گفت: بیداری اسلامی در کشورهای تونس، مصر و لیبی در حالی اتفاق افتاده است که غرب تلاش می کند، مبارزه مردم و تلاش و پیروزی ها را به نام و نفع خود دارد.
جعفری یادآور شد: احیای کارکردهای مسجدی با ترویج فرهنگ مسجدی امکانپذیر است که این امر مهم با برنامهریزی تعریف شده و عملیاتی کردن راهبردهای مشخص و تعیین شده در مباحث اردویی، آموزشی و پژوهشی میسر است.
وی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به نوزدهمین اجلاس نماز ادامه داد: در این پیام ایشان برای تحقق مسجد طراز اسلامی در جامعه اسلامی فرمودند که باید به تقویت کانونهای مساجد و تغییر نگرش پیرامون کارکردهای مساجد اهتمام ویژهای داشته باشیم.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای مساجد کشور گفت: هیئت امنا و ائمه جماعات مساجد و مسئولان فرهنگی و حتی خادمان مسجد باید با برنامهریزی و دقت انتخاب و به فعالیت بپردازند تا مسجد مکانی برای فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، پاسخ به شبهات دینی جوانان باشد.
جعفری مسجدی بودن را کاربردیترین تفکر برای احیای ارزشهای اسلامی به صورت کاربردی برشمرد و گفت: افراد مسجدی در هر مقام و موقعیت به اشاعه دین خدا و رضایت پروردگار میاندیشند و تمامی اعمال و رفتارشان را بر این اساس تنظیم میکنند.
وی اشتیاق مسلمانان به مساجد را همانند شوق رفتن به اماکن مقدس و حرم ائمه (ع) عنوان کرد و ادامه داد: ارتباط با مسجد یک اصل کلی و لازم است و بر این اساس بستر تعاملات در جامعه اسلامی رقم میخورد و کارشناسان آموزش و پژوهش ستاد عالی باید در این راستا گام برداشته و خود یکی از افراد شاخص در تغییر نگرش نسبت به کارکردهای مسجد باشند و برای تحقق این امر در جامعه اسلامی تلاش کنند.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای مساجد کشور خودشناسی، توجه به روحیه مسجدی، رعایت معیارهای اخلاقی، بهرهمندی از اطلاعات و آگاهیهای روز و پژوهشی در امور مسجدی را از مهمترین نکاتی دانست که کارشناس آموزش و پژوهش عالی باید در کانونهای مساجد به آن توجه کنند.
نشست سالانه کارشناسان آموزشی و پژوهشی ستاد عالی کانونهای مساجد سراسر کشور 13 و 14 شهریور در مرکز آموزش ستاد عالی برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما