مروری بر عرفان عملی امام خمینی(ره) در «سفر تا قاف عشق»

خبرگزاری شبستان: بسیاری از آثار حتی آثار سیاسی و اجتماعی امام خمینی(ره) جنبه اخلاقی عرفانی دارد و این در حالی است که عرفان عملی ایشان در پرده شخصیت سیاسی پنهان مانده است و کمتر به آن توجه شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مسجد مقدس جمکران، حجه الاسلام میثم قاسمی، مدرس دانشگاه قم در جلسه نقد کتاب «سفر تا قاف عشق» که در مرکز پژوهش مسجد مقدس جمکران برگزار شد، با بیان اینکه هدف از برگزاری این جلسات بررسی کتب چاپ‌شده در این مرکز است، اظهار کرد: نقد کتاب‌هایی که در حوزه‌های مختلف به چاپ رسیده، کار ارزشمندی است که به ارتقای سطح کیفی نویسندگان کمک می‌کند.

 

وی با بیان اینکه نقد باید به مرحله بروز و ظهور برسد، افزود: طبیعتاً تا وقتی‌که اساتید متخصص، کتاب‌ها را مطالعه نکرده و نظرات خود را ارائه نکنند، نکات قوت و ضعف کتاب‌ها نمایان نمی شود. کتاب‌ به‌عنوان سهمیه فرهنگی جامعه و آنچه سبب تبلیغ معارف دینی در جامعه می‌شود، جایگاه ویژه‌ای دارد.

 

مدرس دانشگاه قم با تأکید بر ضرورت پالایش کتاب‌ها و نقد و بررسی آن‌ها، ادامه داد: کتاب‌ سبب رشد فکری اذهان جامعه و هدایت آن‌ها به بهترین نحو می‌شود، بنابراین، رشد کیفی کتاب‌ها دارای اهمیت بوده و به این مهم کمک می‌کند.

 

قاسمی با اشاره به اینکه جلسات نقد کتاب جلسات بسیار مهمی است که باید ثبت و ضبط شوند، افزود: کتاب‌های نقد شده و روش‌هایی که برای آن‌ استفاده می‌شود برای نویسندگان و خوانندگان کتاب بسیار مفید است، که در این راستا به جنبه‌های مختلف نقد پرداخته می‌شود.

 

وی با بیان اینکه در این کتاب به بررسی عرفان عملی حضرت امام(ره) می‌پردازیم، ابراز کرد: در این کتاب به جنبه‌های مختلف شخصیت ایشان پرداخته‌شده، چراکه عظمت جایگاه اجتماعی و سیاسی حضرت امام(ره) بسیاری از ارزش‌های وجودی ایشان را پوشش داده است.

 

مدرس دانشگاه قم تاکید کرد: بسیاری از آثار حتی آثار سیاسی و اجتماعی ایشان جنبه اخلاقی عرفانی دارد و این در حالی است که عرفان عملی ایشان در پرده شخصیت سیاسی پنهان مانده است و کمتر به آن توجه شده است.

 

وی بااشاره به اینکه در این جلسه کتاب «سفر تا قاف عشق» موردنقد قرار می‌گیرد، بیان کرد: نام فرعی این کتاب «لوازم و موانع سیر و سلوک و نکته‌های مهم در این سفر از دیدگاه حضرت امام خمینی(ره)» بوده و نویسنده آن وحید نوظهور لیل آبادی است.

 

عضو علمی گروه اخلاق و تربیت مرکز پژوهش مسجد مقدس جمکران با تأکید بر اینکه چاپ نخست این کتاب زمستان ۹۵ بوده است، ابراز کرد: این کتاب در ۴ فصل تدوین ‌شده است و جامعه هدف آن بر اساس مقدمه کتاب جوانان هستند و سعی دارند تا آن‌ها را که در حال حاضر در معرض انحرافات متعدد هستند را با عرفان عملی امام راحل آشنا کنند.

 

وی افزود: در این کتاب به عرفان شیعی و فقهی امام پرداخته‌شده تا بتوان با انتقال آن‌ها به نسل جوان جامعه از پیدایش انحراف آن‌ها جلوگیری شود، در نتیجه این کتاب با داستان‌ها همراه است که می‌توان گفت جنبه ترویجی عرفان مدنظر است.

 

قاسمی فصل‌های کتاب را مورد اشاره قرارداد و ابراز کرد: در فصل نخست به تعریف سیر و سلوک و ابعاد شخصیتی امام(ره) و در فصل دوم به نکته‌هایی از سیر و سلوک از دیدگاه امام خمینی(ره) بیان‌شده که تمامی نکات موجود در این فصل ذکرشده است.

 

وی خاطرنشان کرد: فصل سوم به لوازم و فصل چهارم به موانع سیر و سلوک از دیدگاه امام پرداخته است، که نویسنده به نحوی با مبنا قرار دادن کلمات و عبارات امام تلاش کرده تا عرفان عملی امام را در قالب شواهد و داستان‌ها و حکایات به نسل جوان منتقل کنند.

کد خبر 640877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha