۳۰ سال؛ میانگین سن اعتیاد در خراسان شمالی/ پیشگیری مقدم بر درمان اعتیاد

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی با بیان اینکه میانگین سن اعتیاد در کشور ۲۴ سال است، این رقم در استان ما را ۳۰ سال اعلام کرد و گفت: در این بخش از متوسط کشوری بالاتریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمدرضا صالحی، استاندار خراسان شمالی امروز یک شنبه در نشست خبری به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه نگاه ما توجه به اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و تلاش در راستای این مهم است، افزود: معتقدیم در جهان آنچنان که باید و شاید دولت ها در امر مبارزه با مواد مخدر وارد نمی شوند.

 

رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی با بیان اینکه باید به سمت پیشگیری از اعتیاد حرکت کنیم، سیاستگذاری، در امر مبارزه با مواد مخدر را بر اساس اسناد بالادستی و برنامه ششم توسعه اعلام کرد و افزود: در سال 96 برنامه هایی همچون درمان و کاهش اعتیاد، ضریه زدن به بنیان های اقتصادی قاچاقچیان، تشدید مبارزه با معتادان کارمند دولت، کاهش دسترسی به مواد مخدر و شناسایی و توقیف اموال قاچاقچیان در دست اجرا قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد، ارتقای سطح علمی، پوشش 20 درصدی جمعیت هدف، استفاده از ظرفیت های فرهنگی دستگاه ها در امر پیشگیری از اعتیاد در دستور کار قرار دارد، افزود: در حوزه درمان نیز به دنبال کاهش 5درصدی نرخ شیوع اعتیاد و افزایش 5 درصدی جذب معتادان برای حمایت از بازگرداندن آنان به چرخه زندگی تا پایان سال 96 هستیم.

 

صالحی با بیان اینکه عدم اشتغال و فقر یکی از عمده ترین دلایل گرایش افراد به مواد مخدر است، از ایجاد معیشت پایدار برای خانواده ها و افزایش اقدامات علمی و فرهنگی در راستای پیشگیری از اعتیاد خبر داد و گفت: میانگین سن اعتیاد در کشور 24 سال که این رقم در استان ما 30 سال است که در این حوزه از متوسط کشوری بالاتریم.

 

وی گردش مالی در حوزه قاچاق مواد مخدر در جهان را بین هزارو500 تا هزارو 600 میلیارد دلار اعلام کرد و اظهارداشت: کاهش سن گرایش به اعتیاد و افزایش معتادان در جهان از جمله دلایلی است که می طلبد دولت ها در راستای مقابله با این معضل اساسی تر وارد عمل شوند.

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و رئیس کمیته توسعه مشارکت های مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی هم در این نشست
بر رویکرد علمی پیشگیری از پدیده اعتیاد و قاچاق مواد مخدر و همچنین درمان و پیگیری وضعیت آسیب دیدگان تأکید کرد.

 

محمدتقی ایرانی، نفوذ اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در جامعه و خانواده ها را معلول برخی آسیب های دیگر نظیر بیکاری و حاشیه نشینی دانست و بر هم افزایی تمام دستگاه ها برای مقابله با این معضلات صحه گذاشت.

 

سردار علیرضا مظاهری، فرمانده انتظامی خراسان شمالی هم در این نشست گفت: طی سال 95، 343 فقره پاکسازی و 48 مرحله ارتقای امنیت اجتماعی داشته ایم که منجر به توقیف 75 دستگاه خودرو و 67 دستگاه تلفن همراه شده و در مجموعه دوهزارو 629 قاچاقچی، توزیع کننده، حمل کننده و معتاد در این راستا دستگیر شده اند.

 

ابراهیم گلمکانی، مدیرکل دانشگاه علوم پزشکی و رئیس کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی هم در این نشست از فعالیت 130 مرکز اقامتی ترک اعتیاد در استان خبر داد که در مجموع 31 هزارو 711 بیمار معتاد را تحت پوشش دارد.

 

محمدمسلم یاران، دادستان عمومی و انقلاب بجنورد و رئیس کمیته حقوقی و قضائی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی هم شناسایی اموال قاچاقچیان و شیوه های جدید عملکرد آن ها به ویژه در پول شویی و نیز  استمرار برخورد اجتماعی با خرده فروشان مواد مخدر و استفاده از ظرفیت مراکز مشاوره ای و نهادهای حمایتی را مورد تأکید و از برنامه های آتی اعلام کرد.

 

 

 

کد خبر 640693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha