به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سیدکمال الدین شهریاری، نماینده مردم دشتی و تنگستان در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 18 تیر و در طرح سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی گفت: در ایران به دلیل تنوع آب و هوایی در تمامی فصول بحث کشت انجام می شود.
وی گفت: هر کشوری که استراتژی تولید خود را با نگاه به صادرات در بازارهای جهانی تنظیم کند سیر رشد اقتصادی خود را سریعتر طی می کند.
شهریاری بیان داشت: در بخش کشاورزی به دلیل خاستگاه کشاورزان عمدتاً روستا هستند لذا کشاورزان آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند که باید موردتوجه دولتها قرار گیرند.
وی با بیان اینکه کشاورزان با هزاران مشقت و سختی دست به کار کشاورزی می زنند بیان کرد: به دلیل عدم حمایت صندوقها و بانکها کشاورزان مجبورند قبل از تولید محصول خود را به دلالان پیش فروش کنند و در دام دلالان و واسطه ها می افتند و محصولاتی که این دلالان مشخص می کنند می فروشند.
وی گفت: گاهی اوقات بین قیمت فروش محصول توسط کشاورز تا قیمت مصرف 200 تا 300 و حتی 500 درصد اختلاف قیمت وجود دارد.
نماینده مردم دشتی و تنگستان خاطرنشان کرد: سال گذشته در ماههای آذر و دی در استان بوشهر حدود 600 هزار تن محصول گوجه فرنگی آماده است به بازار مصرف در غیاب سازمان تعاون روستایی با قیمت 200 تومان از طرف دلالان از کشاورزان خریداری شد و این در حالی بود که قیمت گوجه فرنگی در کلان شهری همانند تهران 3500 تومان و در اروپا 1 و نیم یورو بود.
وی ادامه داد: داستان خرمای استانهای جنوبی، گندم فارس و مرکبات شمال و انار خراسان رضوی و جنوبی نیز گرفتار همین مساله است.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه این کار این است که زمین خواری در کشور رواج پیدا می کند، اینکه عکس رهبری را به دیوار بزنیم و زیرش بنویسیم تولید و اشتغال آیا کافی است؟
شهریاری تاکید کرد: کشاورزان جزو ضعیف ترین و ضربه پذیرترین قشر جامعه هست و اگر قرار است دولت به آنها توجه نکند چه کسی باید به آنها توجه کند.
نظر شما