به گزارش خبرنگار شهری شبستان، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در سیصد و پنجاه و یکمین جلسه شورای شهر که در باغ کتاب در حال برگزاری است، گفت: ساختار اداری و اجرایی یک کشور در قبل و بعد از انقلاب به گونه ای کار را پیش می برد که سیستم از بالا به پایین مدیریت و اداره می شود.
قالیباف با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی و نقشی که مردم پیدا کردند می توانیم حضور مردم در همه عرصه ها را ببینیم به طوری که همه کارها توسط مردم انجام می شود.
وی با بیان اینکه امروز دولت ها در کارهایی ورود پیدا می کنند که مردم توان انجام آن را ندارند، افزود: در هر جامعه ای که دولت یکی از مهمترین وظایفش آگاهی بخشی به جامعه و مردم است.
شهردار تهران افزود: راه اساسی و اصولی در کمترین زمان ممکن با کمترین هزینه برای رسیدن به موفقیت های بزرگ در حل مشکلات است.
قالیباف تأکید کرد: شهرداری ها و شوراهای شهر در کشور می توانند یک بار جدی و اساسی را در این بخش از دوش دولت بردارند.
وی با بیان اینکه شوراها مردمی ترین نهاد در کشور هستند، تصریح کرد: شهرداری ها عمدتا با رویکرد خدماتی به دنبال انضباط و سامان بخشی در ساماندهی خدمات در شهر هستند و اقداماتی که انجام می دهند از سر اضطرار است.
قالیباف ادامه داد: امروز شهرداری ها با این الگو مدیریت می شوند اما ما مفتخریم در این دو سه دوره شورای شهر و مدیریت شهری همه حرکت هایی که انجام شده مبتنی بر انسان محوری بوده و آگاهی بخشی اساس کار بوده است.
وی با بیان اینکه این کار را از پایین ترین سطح آغاز کرده ایم، افزود: رویکرد محله محوری در این دهه در شهرداری های کشور وجود ندارد و این نوع ادبیات فقط در شهرداری تهران است.
شهردار تهران با اشاره به بخشنامه ای مبنی بر عدم برگزاری انتخابات شورایاری ها تصریح کرد: متاسفانه جایگاه شورایاری ها با این کار نادیده گرفته می شود چرا که امروز با کمک شورایاری ها بیش از 354 سرای محله در تهران ساخته شده است.
قالیباف تاکید کرد: در شهرداری تهران و در دهه ای که گذشت حرکت ما یک حرکت انسان محور، مبتنی بر آگاهی بخشی با یک رویکرد اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی به دست مردم که در آن یک پیوست عمیق عمرانی وجود داشت.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم تا با رویکرد انسان محوری، دخالت مردم و آگاهیبخشی اجتماعی برای شهر یک پیوست عمرانی تهیه کنیم، افزود: در 14 سال گذشته چندین میلیون ماشین به شهر تهران افزوده شده است بنابراین باید به اضطرار برای شهر راه بسازیم و زنجیره فعالیت ما برای رفاه مردم چه در حوزه های عمرانی، خدماتی و چه در زیرساختی و فرهنگی گسترش یافته است.
شهردار تهران با بیان اینکه خدمات رسانی به مردم را از مقیاس محله و در خانه تا ایدهآل ترین آن که مجموعه باغ کتاب است آغاز کرده ایم، افزود: این سوال را مطرح می کنم که اقتصاد فرهنگ در تهران را آیا شهرداری تهران متحول کرد یا نه.
قالیباف با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه اقتصاد فرهنگ به ویژه در حوزه تئاتر، سینما، مسجد و حسینیه گفت: شهر تهران را با 73 کتابخانه تحویل گرفتیم و امروز به 400 کتابخانه افزایش داده ایم که 75 کتابخانه شبانه روزی هستند.
قالیباف با بیان اینکه تپه های عباس آباد امروز به یک مرکز مهم فرهنگی و تفرجگاهی برای مردم تبدیل شده است، افزود: باید همه دست به دست هم دهیم تا شهر را بسازیم.
قالیباف خاطرنشان کرد: در موضوعی مثل کتاب، تولید، توزیع، ترویج و مصرف را باید مورد توجه قرار دهیم و این در حالی است که زنجیره را برعکس دنبال می کنیم یعنی از تولید شروع می کنیم و می خواهیم به مصرف برسیم. نتیجه آن می شود که در شهر 8 هزار فروشگاه لوازم آرایشی داریم که به دلیل مصرف فردی آن را ایجاد کرده اند.
قالیباف تصریح کرد: در حوزه لوازم آرایشی بیش از 18 هزار میلیارد ریال گردش مالی داریم که این رقم در حوزه کتاب یک هزار میلیارد ریال است در حالی که ادعا می کنیم یک کشور فرهنگی هستیم.
قالیباف با بیان اینکه در سطوح مختلف شهرداری با برنامه ریزی هدفمند، خرد جمعی و در حوزه عدالت محوری و عدالت اجتماعی حرکت کرده ایم، افزود: در حال حاضر 2700 پارک در شهر تهران وجود دارد که مردم فارغ از اینکه در شمال یا جنوب شهر تهران زندگی می کنند از خدمات این بوستان ها استفاده می کنند.
قالیباف با بیان اینکه در بافت فرسوده و در شهر تهران نگاه اقتصادی نداشته ایم، خاطرنشان کرد: در سه هزار هکتار بافت فرسوده 100 درصد دریافت پروانه را صلواتی کرده ایم و جرایم آنها نیز بخشیده می شود.
شهردار تهران با بیان اینکه چالش اصلی ما چالش مدیریتی است که باید آن را حل کنیم، خاطرنشان کرد: تپه های عباس آباد در 15 سال پیش را با وضعیت امروز آن مقایسه کنید و ببینید در این مدت چه تحولاتی در این منطقه رخ داده است و باید به این نکته توجه داشته باشیم که رویکرد ما در حوزه معماری و شهرسازی همواره انسان محور بوده است.
شهردار تهران با بیان اینکه نداشتن درآمد پایدار مهمترین چالش شهر است، افزود: سال گذشته درآمد پایدار همه شهرها با ارزش افزوده منهدم شد و این در حالی است که این سوال مطرح می شود چرا باید شهرهایی که 12 میلیون لیتر بنزین در آنها سوخته می شود عوارض آلودگی شهرشان را شهروندان ببینند اما عوارض دریافتی را به شهرهای دیگر اختصاص دهند. آیا این عدالت و انصاف است؟
شهردار تهران با بیان اینکه از نهادهای قانونگذار نیز گله دارم، افزود: البته معتقد هستم مناطق محروم باید در اولویت قرار بگیرند، همانطور که وقتی در تهران سه هزار هکتار بافت فرسوده و محروم داریم و در اولویت کاری خود قرار می دهیم دولت نیز باید مناطق محروم را در اولویت قرار دهد و از محل سرمایه ها و اموال برای آن شهرها هزینه کند نه اینکه از سهم شهرهای دیگر بردارد.
قالیباف افزود: افتخار این دوره مدیریت شهری آن است که توانست در حوزه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، فنی و عمرانی همه کارها را با هم پیش ببرد و در پیشرفت و توسعه هرگز اجازه ندادیم تا بین مناطق جنوب شهر و با سایر مناطق تبعیض ایجاد شود.
قالیباف با بیان اینکه تاکید بر آگاهی بخشی و توسعه اجتماعی نگاه 13-14 ساله شهرداری تهران بوده است، گفت: 54 محله که فقیرترین و محروم ترین منطقه تهران هستند در فعالیت های تابستانی طرح های جهادی و خدمات رسانی در اولویت قرار گرفته اند.
قالیباف با اشاره به ظرفیت باغ کتاب گفت: اصحاب فکر و اندیشه شهر باید وقت بگذارند تا محتوای باغ کتاب را ایرانی تر، اسلامی تر و غنی تر کنند چرا که در باغ کتاب می خواهیم بازار کتاب را رونق دهیم.
قالیباف گفت: در اولین پنجشنبه و جمعه پس از افتتاح باغ کتاب 130 میلیون تومان در بخش کتاب فروش داشته ایم.
گفتنی است، سیصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای شهر تهران با حضور 14 نفر از اعضای شورا و در غیاب 17 نفر از اعضای شورا با حضور شهردار تهران در باغ کتاب در حال برگزاری است.
در ادامه اعضای شورای شهر تهران و معاونان شهرداری از بخش های مختلف باغ کتاب بازدید می کنند.
نظر شما