به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 18 تیر و در پاسخ به سوال نماینده مردم دشتی و تنگستان در مورد اینکه چرا سازمان تعاونی روستایی به وظایف خود در راستای حمایت از کشاورزان عمل نمی کند گفت: بحث زنجیره تولید را وزارت جهاد کشاورزی به صورت جدی در دستور کار دارد و در این زمینه فعالیتهایی نیز انجام داده است.
وی با تاکید بر توانمندکردن تعاونی های عرضه محصولات تولیدی کشاورزان اظهار داشت: در زمینه خدمات بعد از تولید در سال 96، 570 طرح تکمیلی تهیه شده است که 1000 میلیارد تومان سرمایه گذاری در این زمینه صورت گرفته است.
حجتی با بیان اینکه اراده انجام کارها در بخش کشاورزی قابلیت اجرا به صورت فوریت را ندارد گفت: در بحث استانداردسازی محصولات ما باید در ابتدا کشورهای هدف را مشخص کنیم و بعد نسبت به استانداردسازی اقدام کنیم، یکی از کشورهای هدف ما روسیه است که با توجه به شرایط اقلیمی این کشور ما می توانیم بحث صادرات صیفی جات را داشته باشیم اما این موضوع نیاز به پروسه زمانی و پذیرفتن بسیاری از شهرها از سوی این کشور دارد مثلاً ما در بحث صادرات لبنیات دو سال با روسها مذاکره کردیم و سپس با خط تولید مشخص نسبت به صادرات این محصولات به این کشور اقدام کردیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از محصولاتی که در مزارع خرد تولید می شود مطابق استاندارد نیست خاطرنشان کرد: ما معتقدیم خود ما و تولیدکنندگان باید تعاونی تشکیل دهند و با حمایت ما بنیه مالی آنها تقویت شود.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: سال گذشته در ارتباط با تعاونی های تولید و توزیع و مصرف 5 هزار و 300 میلیارد تومان تسهیلات مالی به تعاونی ها داده شد و این رقم رو به افزایش است.
حجتی با تاکید بر اینکه مسایل پیش روی ما برای حمایت از تعاونی ها زیاد است گفت: تعاونی های تولیدی می توانند محصولات خود را در سطح کشور به صورت مستقیم ارایه دهند و این خود خدمتی بزرگ به تولیدکنندگان و کشاورزان است.
وی بیان کرد: در مصوبه ای در اردیبهشت سال 96 دولت مصوب کرد باراندازهای محصولات کشاورزی در حاشیه شهرهای بزرگ برای تولیدکنندگان کشاورزی ایجاد شود که کشاورزان محصولات خود را به نزدیکترین محل برای عرضه برسانند.
وی با اشاره به بحث گوجه فرنگی کشاورزان بوشهری گفت: ما با توجه به مشکلی که برای کشاورزان گوجه کار در بوشهر ایجاد شده بود در این استان حضور پیدا کردیم و 60 هزار تن گوجه را از کشاورزان این استان خریدیم این در حالی بود که این گوجه ها خاصیت تازه خوری داشتند و قابلیت استفاده در بخش تولید رب را نداشتند اما ما این کار را کردیم و آنها را در بخش تولید رب استفاده کردیم در حالیکه این کار برای ما صرف اقتصادی نداشت.
نظر شما