خبرگزاری شبستان – کردستان: این روزها کمتر کسی هست که اقدام بجا و ستودنی زوج جوان مریوانی که زندگی مشرک خود را ساده و در کتابخانه روستا آغاز کردند را نشنیده باشد.
خبری بر روی خروجی پایگاه اطلاع رسانی اداره کل کتابخانه عمومی کردستان قرار گرفت که زوج جوانی اهل روستای سردوش مریوان زندگی مشترک خود را ساده و با کمترین هزینه در کتابخانه روستا جشن گرفتند و هزینه مراسم ازدواج خود را صرف امور خیریه کردند.
این خبر خیلی زود مثل بمب صدا کرد و خیلی از خبرگزاری ها این کار فرهنگی و شایسته را بر روی خروجی های خود قرار دادند تا همه بدانند که می شود ساده و با آرامش زندگی را آغاز کرد.
تاثیرگذاری این اقدام زوج مریوانی تنها به تقدیر و تجلیل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از سازمان ها و نهادهای فرهنگی و هنری کشور ختم نشد و تاثیر آن تا آنجا پیش رفت که مقام معظم رهبری هفته گذشته یک جلد کلام الله مجید را با خط خود تقدیم به این زوج جوان کردند و در آن برایشان آرزوی خوشبختی کردند.
ازدواج شایسته زوج مریوانی در کتابخانه، خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان را نیز بر آن داشت تا پای حرف های این زوج جوان بنشیند تا فرهنگ سازی این اقدام بیش از پیش در جامعه رواج داشته باشد.
محمد توانا حسینی که در حال حاضر ۲۲ سال سن دارد و دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سنندج است در گفتگویی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در سنندج گفت: از دوران مدرسه و دبیرستان به کتاب و کتابخوانی علاقه وافر داشتم و همیشه در طول دوران زندگی ام کتاب را در کنارم داشتم.
وی ادامه داد: روستای سردوش مریوان یکی از روستاهای مرزی کشور است که تا سال ۹۳ هیچ مرکز فرهنگی و یا کتابخانه ای در آن وجود نداشت که با تلاش هایم توانستم در تاریخ ۱۷ فروردین سال ۹۴ اولین کتابخانه را به صورت رسمی در این روستا افتتاح کنم.
وی با بیان اینکه کتابخانه روستا در سال اول در فضای ۳۰ متری راه اندازی شد، عنوان کرد: با کمک خیرین و تعدادی از مراکز و نهادهای دولتی در طبقه دوم مسجد روستا فضای ۱۲۰ متری به کتابخانه اختصاص داده شود.
حسینی تعداد کتاب های حال حاضر این کتابخانه را پنج هزار و ۵۰۰ جلد اعلام کرد و افزود: در حال حاضر بیش از هزار و ۵۰۰ نفر عضو این کتابخانه هستند و تابستان سال گذشته استارت فعال کردن ۱۰ انجمن فرهنگی، ادبی و هنری را در کتابخانه شروع کردیم که خوشبختانه تعدادی زیادی از جوانان و نوجوانان روستا عضو این انجمن ها شده اند.
کانون فرهنگی و هنری هدف در جوار کتابخانه فعالیت می کند
این جوان خوش ذوق مریوانی بیان کرد: همزمان با فعالیت کتابخانه روستا درخواست راه اندازی کانون فرهنگی و هنری با نام هدف را به دبیرخانه کانون های مساجد ارسال کردیم که در حال حاضر مدت دو سال است که این کانون در جوار کتابخانه روستا مشغول فعالیت است.
وی برگزاری کلاس های قرآن، اخلاق، معارف اسلامی، نمایشنامه نویسی و ورزش را از جمله فعالیت های کانون برشمرد و افزود: این کلاس ها در طول سال فعال است و تعداد زیادی از اهالی روستا نیز جذب برنامه ها و فعالیت ها این کانون شدند.
حسینی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص آشنای خود با همسرش نیز اشاره کرد و ابراز داشت: همسرم مسئولیت یکی از انجمن ها کتابخانه را برعهده دارد و با توجه به شناختی که از خانواده های همدیگر داشتیم موضوع را با خانواده خود و سپس با خانواده ایشان مطرح کردم.
وی ادامه داد: بعد از خواستگاری از ایشان موضوع ازدواج در کتابخانه و صرف هزینه عروسی که مبلغ ۶ میلیون تومان بود به امور خیریه را مطرح کردم که خانواده های ما از این موضوع استقبال کردند که بعد از عروسی مقداری از هزینه عروسی خودمان را به موسسه خیریه آسوی ژیانه وه و مقداری را نیز صرف خرید کتاب برای کتابخانه کردیم.
حسینی، سخت گیری و تقبل هزینه های گزاف را مشکل آغاز زندگی مشترک جوانان دانست و اضافه کرد: انسان اگر بخواهد کاری را شروع کند خداوند نیز کمکش می کند و ما هدفی را برای خود در نظر گرفته بودیم و برای رسیدن به آن تلاش کردیم.
وی به جوانان توصیه کرد که ساده زیستی و دوری از تجملات را در زندگی مشترک خود ملاک قرار دهند و با فکر و اندیشه سالم و بدون دغدغه گام در راه زندگی بنهند و با توکل بر ذات احدیت با کسی که همفکرشان است همراه شوند.
دلنیا جهانی همسر محمد توانا حسینی نیز که دانشجوی ترم دوم رشته پرستاری است، از زندگی مشترک خود راضی است و در کنار همسرش و با انس با کتاب و کار فرهنگی همراه و همگام است.
روستای سردوش مریوان به عنوان روستای برتر ایران در زمینه کتابخوانی انتخاب شد
اینجا نفطه صفر مرزی است و دو جوان که تازه اول راه زندگی هستند، ساده و پاک و با فرهنگی ناب گام در راهی می گذارند که همه آن را تحسین می کنند و برایشان آرزوی خوشبختی دارند.
نظر شما