به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، سید محمد تراب میری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، صبح امروز (18 تیر) در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی استان ایلام، اظهار کرد: اگر روستاهای ما تولید و رونق داشته باشند، بهطورقطع شاهد پایداری جمعیت در این مناطق خواهیم بود.
وی، افزود: مهمترین مؤلفه برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان توجه به بخش کشاورزی است و روستائیان با استفاده از بخش کشاورزی و کسب درآمد، نیازی به مهاجرت خود نخواهند دید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، یادآور شد: بخش کشاورزی در مقایسه با بخش صنعت نیازمند سرمایهگذاری کمتری است، سرمایهای که در بخش کشاورزی بر اساس آخرین آمار در این زمینه در تمام سالهای بعد از انقلاب انجامشده، تنها کمتر از 5 درصد سرمایهگذاری شده که این میزان در بخش صنعت حدود 38 درصد بوده است.
تراب میری، بیان کرد: یکی از مزایای بخش کشاورزی زودبازدهی آن است و اکثر فعالیتهای کشاورزی یکساله به نتیجه میرسد و منتج به تولید محصول میشود و از طرفی نیز زمینه اشتغال در بخش کشاورزی فراوان است و با توجه به زیر بخشهای این حوزه ازجمله صنایع تبدیلی، اشتغالزایی قابلتوجهی خواهد داشت.
وی، بابیان اینکه یکی از موفقترین بخشها در دولت یازدهم بخش کشاورزی بوده است، ابراز کرد: میزان رشد متوسط بخش کشاورزی در 4 سال گذشته بالای 4 درصد بوده است، حجم تولیدات محصولات کشاورزی از 97 میلیون تن در سال 92 به 117 میلیون تن در سال 95 رسیده که 20 درصد رشد نشان میدهد.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان ایلام، بیان کرد: در سال گذشته به خودکفایی در بخش تولید گندم رسیدیم و این در حالی است در سال 92 حدود 7 میلیون تن گندم وارد کشور شده است و در سال گذشته تولید گندم 13 میلیون تن هم گذشت، یکی دیگر کارهای مهم دولت گذشته توجه به افزایش بهرهوری از آب بوده است و در راستای بهره روی بیشتر از آب طرحهای بزرگ ازجمله آبیاری تحتفشار را انجام داد که موجب شد بهره روی آب از 33 درصد به 44 درصد افزایش یابد.
تراب میری، بیان کرد: تراز تجاری بخش کشاورزی در سال 92 منفی 8 میلیارد دلار بوده که واردات محصولات کشاورزی وارد کشور شده است در پایان سال 95 این تراز به صفر رسیده است که بر این اساس میزان صادرات و واردات در این بخش برابر شده است که نشان میدهد دولت تدبیر و امید در بخش کشاورزی موفق بوده است.
وی، یادآور شد: در استان ایلام، این حجم کار و سرمایهگذاری در طول تاریخ استان بینظیر بوده است و بیش از 2 هزار و 217 میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخش کشاورزی استان از محل اعتبارات استانی و ملی انجامشده است که قابلمقایسه با هیچ دورهای نبود و بیشتر هم به سمت امور زیربنایی بخش کشاورزی حرکت کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، یادآور شد: دولت تدبیر و امید نگاه ویژهای به استان ایلام داشته است، اگر طرح احیای زمینهای بخش کشاورزی که 550 هزار هکتاری در کشور که 50 هزار هکتار که در استان ایلام است که طرح رودخانههای مرزی و سامانه گرمسیری تحقق پیدا کند چهره استان ایلام در بخش کشاورزی متحول میشود.
تراب میری، یادآور شد: بیش از 25 هزار هکتار از سایر اراضی استان به سیستم آبیاری تحتفشار مجهز شده است که استان ایلام به سمت کشاورزی پیشرفته و توسعهیافته حرکت میکند، در بحث تولید گندم نیز بیش از 265 هزار تن گندم در استان در سال زراعی گذشته تولدی شده و در این امر به خودکفایی رسیدیم و در سال گذشته 95 و 96 که بارندگی مطلوب نبود و میانگین بارندگی در مقایسه بلندمدت کاهش داشت میزان تولید گندم به 240 هزار تن رسید.
وی، در پایان خاطرنشان کرد: کشاورزی استان با انجام اموری از قبیل برداشت مناسب، کاشت مکانیزه و رعایت تاریخ کاشت و سایر مؤلفه به سمت پایداری حرکت میکند و به سمت کشاورزی صنعتی و پیشرفته میرود که انتظار میرود در چند سال آینده شاهد تحول بزرگی در زمینه کشاورزی استان باشیم.
گفتنی است، در این مراسم از 41 نفر از بهره برداران و تولیدکنندگان بخشهای مهم کشاورزی استان با حضور استاندار ایلام تجلیل شد.
نظر شما