خصوصی سازی صنایع چاپ دولتی شتاب بیشتری می گیرد

افراش دبیر جشنواره چاپ گفت: به مراکز دولتی مجوز چاپخانه نمی دهیم و بحث خصوصی سازی چاپخانه های دولتی را در دستور کار قرار داده ایم.

به گزارش خبرنگار شبستان نشست خبری یازدهمین جشنواره صنعت چاپ ایران با حضور یوسف افراش دبیر جشنواره و سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مظهری مسئول دبیرخانه جشنواره همزمان با روز صنعت چاپ در ساختمان فجر این وزارتخانه برگزار شد.

 

یوسف افراش دبیر جشنواره با اشاره به نقش چاپ و نشر در توسعه یافتگی کشورها گفت: یکی از محورهای توسعه یافتگی کشورها مقوله توسعه فرهنگی است توسعه فرهنگی منوط به دستیابی و دسترسی اقشار مختلف جامعه به کالاها و خدمات فرهنگی در حد وسیع و گسترده آن است.

 

وی تولید انبوه در زمینه نشر را شرط اصلی توسعه صنایع فرهنگی دانست و افزود: این عرصه در گذشته در دست قشر خاصی از جامعه قرار داشت ولی امروز به یمن تلاش های مسئولان در حد وسیع در اختیار همه اقشار جامعه است.

 

افراش صنعت چاپ را میان صنایع فرهنگی ویژه و خاص نامید و به نقش عمده آن در اشتغال آفرینی و صادرات غیرنفتی اشاره کرد و گفت: صنعتی را نمی توانیم پیدا کنیم که وابستگی به صنعت چاپ نداشته باشد کشاورزی، صنایع غذایی و...و صنعت داروسازی شاید بدون چاپ معنی نداشته باشد.

 

او گفت:صنعت چاپ در توسعه اقتصادی و فرهنگی نقش اساسی را ایفا می کند و با توجه به این طرح ضرورت دارد که نگاه همه مسئولان به موضوع چاپ را جلب کنیم و زمینه و بسترهایی ایجاد کنیم تا مشکلات چاپ حل شود.

 

دبیر جشنواره ملی چاپ با اشاره به روز چاپ در تقویم کشور افزود: این روز با توجه به اهمیت این صنعت معرفی شد و در تقویم کشور قرار گرفت تا فرصتی پیدا کنیم و نقش صنعت چاپ را تبیین و به این بهانه اقدامات اساسی را صورت دهیم.

 

افراش به تلاش دفتر امور چاپ برای هر چه بهتر برگزار کردن روز ملی چاپ و نشر اشاره کرد و ادامه داد: سعی داریم تا برنامه های روز ملی چاپ را در سراسر سال پخش کنیم و فقط محدود به یک روز نباشد.

 

رییس دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد به برگزاری جشنواره ورزشی مخصوص کارگران در رمضان امسال اشاره کرد و گفت: امسال نیز مانند سال گذشته جشنواره ورزشی کارگران چاپ را برگزار کردیم با این تفاوت که این جشنواره در تعداد رشته های ورزشی از رشد کمی و کیفی قابل توجهی برخوردار بود. در سال گذشته در نهایت سه رشته وجود داشت که امسال آن را به 5 رشته رساندیم. کوهنوردی، فوتسال، شنا، تیراندازی و پرتاب دارت از جمله رشته هایی بود که کارگران امسال در آن به رقابت پرداختند.

افراش هدف از برگزاری این جشنواره ها را سلامت جامعه کارگران و ایجاد نشاط و هیجان در بین کارگران اعلام کرد و بیان داشت: همچنین امسال جشن کارگران ششمین دوره اش را به خود دید و با توجه به محدودیت تالار وزارت کشور که سه هزار و پانصد نفر بیشتر گنجایش ندارد و تعداد کارگران و خانواده های آنها به 50 هزار نفر می رسد سال آینده این مراسم را در فضای باز برگزار می کنیم.

 

او برنامه دیگر جشنواره امسال را برای مسئولین، مدیران و صاحب نظران عرصه چاپ دانست و افزود: در این برنامه از پیشکسوتان و فرهیختگان صنعت چاپ تقدیر خواهد شد.

برگزاری مسابقه آثار چاپی یکی دیگر از برنامه هایی بود که افراش به آن اشاره کرد و هدف از برگزاری آن را ارتقای آثار چاپی در کشور اعلام داشت.

افراش نقش چاپ در توسعه کشور را مهم دانست و گفت: اگر بتوانیم کیفیت آثار چاپی را ارتقا ببخشیم و دانش فنی را افزایش دهیم این موضوع می تواند در توسعه صادرات غیرنفتی موثر باشد و می توانیم حداقل در سطح منطقه نقش آفرینی کنیم.

وی ادامه داد: بخش عمده محصولات چاپی کشور از خارج وارد می شود در حالی که برنامه ما در چشم انداز 15 ساله می گوید باید نقش اول را در منطقه ایفا کنیم.

افراش بیان داشت: بازسازی ناوگان چاپی کشور و ارتقای فنی افرادی که در این حوزه مشغول هستند از اهداف این دفتر می باشدو باید تدابیری اندیشید که محصولات ما در تیراژ صنعتی از کیفیت لازم برخوردار باشد.

وی تصریح کرد: البته در بعضی از محصولات چاپی از لحاظ کیفیت حرف اول را می زنیم اما به واسطه خوب معرفی نشدن و نبود تبلیغات نتوانسته ایم جایگاه خود را به دست آوریم.

وی با اشاره به مسابقه چاپ در روز ملی چاپ و نشر گفت: سال گذشته 1700 اثر چاپی داشتیم که به دبیرخانه و ستاد این جشنواره ارسال شده که در مرحله دوم حدود 700 اثر به فینال راه پیدا کرده اند و چهل نفر از فرهیختگان و پیشکسوتان داوری آن را بر عهده دارند.

وی ادامه داد: مشکلی که در سال گذشته وجود داشت این بود که این آثار فقط از تهران فرستاده می شد اما امسال از استانها نیز آثاری خواهیم داشت و همچنین دو کشور آذربایجان و ترکمنستان درخواست دادند تا آثار چاپی کشورمان را در نمایشگاه های چاپ کشور خود به نمایش بگذارند.

افراش از برگزاری نمایشگاه دائمی برای آثار منتخب این جشنواره خبر داد و اضافه کرد: نشست های تخصصی و کارگاههای آموزشی نیز با هدف افزایش دانش فنی و مهارتی افرادی که در این حوزه اشتغال به کار دارند برگزار می شود.

وی یکی دیگر از برنامه های این جشنواره را تجلیل از دانش آموختگان و اساتید حوزه چاپ اعلام کرد و گفت: همچنین در این جشنواره از ایثارگران و شهدای حوزه چاپ و نشر تجلیل به عمل می آوریم.

دبیر جشنواره چاپ همچنین از برگزاری همایش بانوان صنعت چاپ در آینده ای نزدیک خبر داد و آن را منوط به خواسته تشکل شورای بانوان چاپ دانست.

وی به مطالعات و پژوهشهایی که در عرصه چاپ در چند سال اخیر اتفاق افتاده است اشاره کرد و گفت: براساس این مطالعات چندین نقطه ضعف برای صنعت چاپ کشور در نظر گرفته شده که اولین آن بحث ساختار دولتی صنعت چاپ در کشور است و موضوع بعدی قوانین و مقرراتی است که دیگر جوابگوی نیاز امروز در صنعت چاپ نیست.

وی اعلام کرد: ما طرحی برای بازنگری در قوانین و مقررات حوزه چاپ در دست داریم و اگر لازم باشد آن را از طریق هیئت دولت و مجلس پی گیری خواهیم کرد.

وی همچنین به شورای سیاستگذاری که سال گذشته در این عرصه تشکیل شده است اشاره و گفت: تاکنون دو جلسه برگزار شده و تصمیم گیری های خیلی خوبی گرفته شده و کاگروههای تخصصی مصوب این شورا بود.

وی اظهار کرد: در زمینه ایجاد تفاهم نامه با وزارت صنایع و بازرگانی به تفاهم رسیدیم که به دلیل ادغام این دو وزارتخانه به تاخیر افتاد اما یک ماه آینده نهایی خواهیم کرد.

رییس دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اقدامات عملی این وزارتخانه برای جلوگیری از واردات بی رویه محصولات چاپی به کشور اشاره کرد و گفت: در پی آنیم تا تعرف گمرکی ماشین آلات نو را به صفر برسانیم و در مرحله بعد با رایزنی با بعضی از بانکها تسهیلات را برای چاپخانه داران ایجاد کنیم.مساله بعد افزایش هزینه چاپخانه داران به خاطر هدفمند کردن یارانه ها بود که برای آن نیز برنامه ریزی کردیم.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد جایگاه ایران در عرصه چاپ منطقه گفت: بر طبق آمار موسسه پایرا رتبه ایران در سال 2007 در منطقه 5/4 درصد و کشور ترکیه حدود 45 درصد پیش بینی شده است اما نمی توان به این آمارها اعتماد کرد چرا که در آن زمان حتی در خود ایران آمار دقیقی از این موضوع وجود نداشت.

وی ساختار سازمانی حوزه چاپ را نیازمند تجدیدنظر دانست و اظهار داشت: چند سالی است که به هیچ یک از مراکز دولتی مجوز چاپخانه نمی دهیم و بحث خصوصی سازی چاپخانه های دولتی را در دستور کار قرار داده ایم.

او درباره زیاد بودن چاپخانه افست در کشور بیان داشت: شاید وجود چاپخانه های افست در بعضی از استانها اشباع شده باشد اما برخی استانها نیز هنوز از کمبود این چاپخانه ها رنج می برند.

افراش در پاسخ به سوال به یکی دیگر از خبرنگاران درباره شهرک چاپ اضافه کرد: اعتبارات این شهرک محقق نشد و به علت مشکلاتی که در مکان این شهرک یعنی شمس آباد وجود داشت صلاح ندیدیم که شهرک چاپ را در آنجا بنا کنیم ولی باب مجتمع سازی و شهرک تخصصی صنعتی باز شد و شاهد آن هستیم که در قم شهرک صنعتی چاپ در حال ساخته شدن است و تشکلهای صنعتی نیز در حال ساخت شهرک های چاپ هستند و در خراسان رضوی و مشهد هم پیش بینی شده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 64054

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha