به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی؛ محمدرضا صالحی در همایش توانمندی های عشایر استان که با محوریت تولید و اشتغال، در منطقه تخته میرزای شهرستان اسفراین برگزار شد، با بیان این که طرح واگذاری پنل های سیار برق خورشیدی به عشایر استان با اختصاص ۱۵ میلیارد ریال اعتبارات یارانه ای وزارت نیرو اجرایی می شود، آن را گامی در راستای کمک به افزایش نسبی رفاه خانوارهای کوچنده و بهره مندی آنان از انرژی پاک برشمرد.
استاندار خراسان شمالی خطاب به عشایر حاضر در محل تأکید کرد که از این نعمت خدادادی نه تنها برای تأمین روشنایی و دیگر مصارف معمول، بلکه به منظور استفاده از مزایای اینترنت و در راستای توسعه کسب و کار الکترونیکی و بهبود معیشت خود بهره گیرند.
وی خاطرنشان کرد: عشایر این استان ۲.۵ درصد جمعیت عشایر کشور را تشکیل می دهند ولی ۸ درصد گوشت قرمز عشایری را تولید می کنند و در تولید صنایع دستی هم سهم به سزایی دارند بنابراین تلاش می می شود با ساماندهی مسائل کوچ و تأمین نهاده های تولید، به ارتقای معیشت و رفاه این قشر کمک شود.
وی که از عشایر به عنوان مرزداران کشور و ذخایر انقلاب یاد کرد، نقش و جایگاه روستاییان و عشایر را در استقلال اقتصادی کشور حائز اهمیت فراوان توصیف کرد و گفت: توانمندسازی اقتصاد عشایر به توانمندشدن دیگر بخش های اقتصاد استان منجر می شود.
رئیس شورای عشایر خراسان شمالی تصریح کرد: اقتصاد و معیشت جامعه عشایر استان با اجرای طرح اصلاح زنجیره تولید گوشت قرمز، توسعه کشت و فراوری گیاهان دارویی و گسترش گردشگری عشایری، متحول می شود.
صالحی همچنین سفر اخیر هیئت سرمایه گذاری آلمانی به استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: اعضای این هیئت نظر مثبتی درباره توسعه کشت و فراوری گیاهان دارویی در خراسان شمالی داشتند و امیدوار هستیم که با توسعه این طرح ها، اقتصاد جامعه عشایر استان هم با توجه به قابلیت های این حوزه منتفع شود.
رئیس سازمان امور عشایر کشور نیز در این همایش گفت: استاندار خراسان شمالی به مباحث تولید و اشتغال به ویژه در حوزه عشایر توجه خاصی دارد و با حضور وی، جلسات شورای عشایر استان با قوت تشکیل می شود.
مهندس قندالی با ابراز تأسف از این که پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم، جلسات شورای عالی عشایر برای حدود یک دهه تعطیل شده بود، تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید با احیای این جلسات در کشور و استان ها مصوبات خوبی در این حوزه داشته ایم که نتایج آن ها با بسترسازی انجام شده، طی یکی، دو سال آینده آشکار می شود؛ ضمن این که در برنامه ششم توسعه نیز مصوبات خوبی برای عشایر در نظر گرفته شد.
وی یادآور شد: تولید 25 درصد گوشت و 35 درصد صنایع دستی کشور به جامعه عشایر وابسته است و این در حالیست که آن ها کمتر از 2 درصد جمعیت کشور را شامل می شوند.
وی خاطرنشان کرد: طرح اصلاح زنجیره تولید گوشت قرمز در جامعه عشایر خراسان شمالی که امسال اجرایی شده، در راستای توانمندسازی این قشر و مقاوم سازی اقتصاد و ارتقای توان تولید و اشتغال این استان بوده است. وی هم چنین بر اجرای طرح هایی نظیر توسعه کشت گیاهان دارویی و گردشگری عشایری تأکید کرد.
جواد نوروزی، فرماندار اسفراین هم با اشاره به خدمات گسترده دولت تدبیر و امید به جامعه عشایر، از رئیس سازمان امور عشایر کشور خواست برای تکمیل زیرساخت های مناطق عشایری این خطه اعتبارات بیشتری اختصاص یابد.
عبدالله یوسفی، رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی نیز با اشاره به جمعیت 5 هزار و 300 خانواری عشایر استان که حدود ۳۰ هزار نفر را شامل می شود، گفت: جامعه عشایری خراسان شمالی ۲۵ درصد تولید گوشت و ۳۵ درصد صنایع دستی این استان را به خود اختصاص داده اند و تولیدات باکیفیت آن ها می تواند برندی برای استان باشد.
نماینده اسفراین و رئیس فراکسیون عشایر مجلس هم با بیان این که دولت یازدهم با احیای شورای عالی عشایر و شوراهای استانی ذیل آن، مصوبات بسیار خوبی برای این قشر داشته است، تلفیق شیوه زندگی سنتی عشایر با دانش روز را زمینه ساز افزایش بهره وری در اقتصاد این قشر دانست.
هادی قوامی گفت: یک درصد منابع ورودی صندوق توسعه ملی برای تأمین سرمایه در گردش موردنیاز بهره برداران جامعه عشایر در اختیار این قشر قرار می گیرد.
پایان بخش این همایش، اهدای دستگاه های سیار تولید برق خورشیدی به 5 خانواده نمونه عشایر استان و بازدید استاندار و دیگر مدعوان از نمایشگاه توانمندی های عشایر استان بود که در غرفه هایی در قالب چند سیاه چادر، در معرض دید عموم قرار داده شد.
نظر شما