خبرگزاری شبستان: در زندگی های امروزی کارآفرین بود در عرصه های تولیدی و اقتصادی هنری است که تنها مختص مردان نبوده و بانوان بسیاری نیز به این عرصه ورود پیدا کرده و موفقیت های بسیاری نیز داشته اند.
از سویی جامعه کنونی ما شرایط مطلوبی برای حضور زنان در دِل جامعه را فراهم کرده که بتوانند استعدادها و ظرفیت های خود را به منصه ظهور برسانند.
در استان کرمانشاه نیز هستند بانوان توانمند و کارآفرینی که یک تنه بار زندگی خویش را به دوش کشیده و علاوه بر اشتغال زایی برای خود زمینه اشتغال برای دیگر بانوان نیازمند به کار را فراهم کرده اند.
ملک تاج ناصری یکی از بانوان کارآفرین کرمانشاهی است که توانسته با فعالیت در تولید انواع سبزیجات وترشیجات شرایط اشتغال زایی برای خود و جمعی دیگر از بانوان را در کارگاه تولیدی فراهم کند.
وی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از تجربه 20 ساله خود در فعالیت های تولیدی و صنعتی سخن می گوید که اوج کار این بانوی کارآفرین داشتن کارگاه تولیدی، تهیه و بسته بندی انواع سبزیجات، ترشیجات و شوریجات است.
اشتغال زایی برای 20 بانوی کرمانشاهی
ناصری با اشاره به حمایت های بسیج سازندگی در واگذاری رایگان مکان کارگاه تولید انواع سبزیجات و ترشیجات و پرداخت تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی به وی در دهکده اقتصاد مقاومتی کرمانشاه، ابراز کرد: من ابتدا کارهای صنعتی و تولیدی را به همراه پدرم در یک گاوداری صنعتی آغاز کردم و پس از آن نیز در زمینه کشاورزی مدتی فعالیت داشتم و اینک با داشتن این کارگاه توانسته ام اشتغال زایی مناسب برای 20 تن از بانوان کرمانشاهی که به هر دلیلی دارای مشکل و یا سرپرست خانوار هستند را فراهم کنم.
با داشتن برند «هفت چشمه»مشتریان زیادی داریم
این بانوی کارآفرین در خصوص روی آوردن به تولید انواع سبزیجات و ترشیجات آماده، افزود: این کارم را با توجه به نیاز مردم و بازار فروش این محصول انتخاب کردم و خوشبختانه نیز در این زمینه توانسته ایم با داشتن برند مخصوصی به نام «هفت چشمه» مشتریان بسیاری را جذب کنیم.
در تلاشم فعالیت کارگاه تولیدی ام شبانه روزی شود
وی بیان داشت: هدف من توسعه کارگاه تولیدی خود و ایجاد واحدی جدید برای تولید انواع صیفی جات خشک، خام و سرخ شده است و در تلاشم که بتوانم فعالیت کارگاه خود را شبانه روزی کنم.
ناصری با اشاره به اینکه 90 درصد شاغلین در کارگاه تولیدی وی را بانوان تشکیل می دهد، گفت: شرایط این بانوان طوری است که ایجاد اشتغال توانسته زندگی آنها را رونق ببخشد.
به گفته این بانوی کرمانشاهی، داشتن مکان برای راه اندازی یک کارگاه تولیدی مهمترین مسئله و بازار فروش از دیگر عوامل موفقیت در کسب و کار است.
حمایت مسئولین انگیزه کارآفرینان را بالا می برد
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه استان کرمانشاه دارای آمار بالای بیکاری است، بنابراین حمایت مسئولین و ایجاد شرایط لازم برای کارآفرینی آنها می تواند موجب انگیزه بیشتر و تأمین نیاز مردم استان در بخش سبزیجات و ترشیجات و کاهش نیاز به استان های دیگر شود.
ناصری یادآور شد: برخی از بانک ها برای اعطای تسهیلات اشتغال زایی موانع زیادی را برای کارآفرینان ایجاد می کند در صورتی که می توان با حل این مشکل اشتغال زایی را رونق بخشید.
بسیج سازندگی در زمینه تحقق اقتصادمقاومتی پیشرو است
سرهنگ منصور فتاحی مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه نیز در این باره به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: بسیج سازندگی از نهادهای پیشگام در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی که در استان کرمانشاه با راه اندازی اولین دهکده اقتصاد مقاومتی زمینه اشتغال برای جوانان بیکار را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: دهکده اقتصاد مقاومتی کرمانشاه به مساحت 23 هکتار با هدف ایجاد و رونق واحدهای تولیدی زودبازده و آموزش به جویندگان کار در استان راه اندازی شده است که مکان این دهکده قبلا یک پادگان آموزشی بوده است.
مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با بیان اینکه این دهکده ظرفیت راه اندازی بیش از 100 واحد تولیدی را دارد، گفت: در گام نخست ۱۲ واحد تولیدی در زمینه پرورش قارچ، ماهیان زینتی، پرورش شترمرغ، تولید ترشیجات، گیاهان دارویی و فروشگاه محصولات ارگانیک در آن مستقر شده اما در چشم انداز پیشرو انتظار راه اندازی واحدهای تولیدی بیشتری را داریم.
سرهنگ فتاحی بیان داشت: در حوزه توریستی و تفریحی این دهکده دارای چندین واحد اقامتی و هتل هایی باترکیبی از بافت سنتی روستایی است که با داشتن فضای رفاهی استراحت گاهی مناسب برای مسافران و توریست هاست.
این مقام مسئول، برپایی سیاه چادرهای عشایری همراه با پخت انواع غذاهای سنتی و محلی و ایجاد رستوران را از دیگر اقدامات صورت گرفته در دهکده اقتصاد مقاومتی است.
گزارش: سهیلا شعبانی
نظر شما