مواد مخدر «گل»،  نامی لطیف اما خطرناک/ "گل" اعتیاد آور نیست!

خبرگزاری شبستان:علف، قارچ، اشک، تسبیح، کروکودیل، نورجزک، ماشروم و.... حالا هم گل، ماده ای مخدری که اسم زیبایی دارد و به نظر باید دنیای لطیفی را هم به ارمغان بیاورد ولی یکی از خطرناک‌ ترین مواد مخدری است که این روزها در دست جوان‌ها می‌چرخد.

خبرگزاری شبستان- همدان: در گذشته جوانان و نوجوانان برای تفریح و خوشگذرانی و لذایذ آنی به سمت مواد مخدر سنتی روی می آوردند اما این در حالیست که این روزها جوانان و نوجوانان به علت عدم اطلاع از عواقب وخیم و خطرناك اعتیاد، به سمت موادمخدر صنعتی گرایش پیدا کردند.

براساس آمارهای ارائه شده هر روز۹ نفر از ایرانی‌ها به خاطر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می دهند، جماعتی که به گواه آمارهای جمعیت مبارزه با دخانیات کشور، از ۱۰سالگی دست به سیگار می‌شوند و از ۱۷سالگی مواد مخدر را تجربه می‌کنند.

در این میان، گروهی هم هستند که از ۱۲ سالگی به بعد پای مخدرهای صنعتی به زندگیشان باز می‌شود و روزگارشان را با شیشه، حشیش، کروکودیل و ماریجوانا سیاه می‌کنند.

یکی از جمله مواد مخدری که این روزها در دست جوانان می چرخد ماده مخدر گل نام دارد که اگر سری در دنیای روانگردان‌ها نداشته باشید و گوشتان با اسامی مواد مخدر آشنا نباشد با نامی لطیف و آرامبخش مواجه می شوید اما نام این مواد مخدر همان اندازه که اسم خوشایندی دارد یکی از خطرناک ‌ترین مواد مخدری است که به اسم یک روانگردان طبیعی خرید و فروش می‌شود.

گل یا وید یا علف ، ماده مخدر جدیدی نیست بلکه همان حشیش است که با نام های مختلف در اختیار افراد به ویژه جوانان قرار می گیرد و با جمله «این اعتیادآور نیست» اکثر مصرف کنندگان ورد زبانشان شده است.

گل مواد مخدر توهم زاست، ضربان قلب را زیاد می‌کند، احساس بی‌قراری می‌دهد و با یک بار مصرف، طوری عملکرد مغز را مختل می‌کند که زندگی را بدون خود سخت و جانکاه می‌کند.

اولین بار، در دهه ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ میلادی بود که آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی روی مواد شیمیایی‌ای کار کردند که عموما با هدف نظامی تولید می‌شدند. این مواد، در واقع فرمول‌های جدیدی بودند که خواص روانگردان داشتند و در آزمایش‌های کنترل فکر، با هدف حقیقت یابی از جاسوسان مورد استفاده قرار می‌گرفتند. این ترکیبات خواصی شبیه حشیش و ماریجوانا داشتند با این تفاوت که می‌توانستند چندین برابر آن تاثیرگذار باشند.

سال‌ها بعد، گیاه شاهدانه‌ای که به آن «کوش افغان» هم گفته می‌شد، از افغانستان به آمریکا برده شد و این شروع پیدایش «گل» بود. گیاهی که از تولیدش زمان زیادی نمی‌گذرد اما به خاطر تاثیرات درمانی‌اش در پزشکی جای خود را باز کرد.

سرهنگ هادی قزوینه ای، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر جهان به یک فهم مشترک در راستای همگرایی مبارزه با مواد مخدر رسیده است اما این در حالیست که بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای غربی به صورت گزینشی و تبلیغی و به صورت هدفمند توسط دولت از قاچاقچیان مواد مخدر حمایت می کنند.

وی افزود: کشورجمهوری اسلامی ایران جزء معدود کشورهایی است که به عنوان یک مبارز واقعی در این حوزه به فعالیت می پردازد و هزینه های زیادی را در این راستا متحمل شده است.

وی تصریح کرد: همه کشورها به نوعی از تهدیدات مواد مخدر متضرر شدند و با این وجود نمی توان مواد مخدر را ریشه کن کرد بلکه باید مهار شود تا از رشد آسیب های اجتماعی در این زمینه جلوگیری به عمل آید.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان همدان ابراز داشت: حجم تهدیدات و آسیب های مواد مخدر وسیع هستند و صرفا دستگاه های حاکمیتی نمی توانند پاسخگوی تمام این ابعاد باشند و بنابراین باید از ظرفیت عظیم مردمی در راستای پیشگیری، مبارزه و درمان مواد مخدر استفاده کرد.

قزوینه ای خاطرنشان کرد: در حال حاضر با وجود رشد بی رویه مواد مخدر صنعتی شاهد ورود انواع مواد مخدر و روانگردان های جدید با نام های تجاری جذاب و متفاوت توأم با القائات روحی و روانی برای پذیرش  توسط جامعه ای مصرف کننده  به ویژه جوانان و نوجوانان هستیم.

وی با بیان اینکه دلیل پذیرش مواد مخدر توسط  افراد، ریشه در ضعف آگاهی آنان دارد، گفت: افزایش سطح آگاهی های جوانان و نوجوانان توسط خانواده ها، مدارس، مساجد و سازمان های مردم نهاد در زمینه مواد مخدر خود می تواند دلیل محکمی بر عدم پذیرش و استفاده این قشر از جامعه بر استفاده از مواد مخدر شود.

وی بیان داشت: یکی از انواع مخدری که در بین جوانان و نوجوانان در حال شیوع می باشد گیاه توهم زای گل است که با نام های متعددی از قبیل کوش افغان و ماری‌جوانا وارد بازار می شود.

قزوینه ای ابراز داشت: گیاه گل با تغییرات ژنتیکی که در آن ایجاد شده دو جنسیتی گردیده که خاصیت توهم زایی آن هفت برابر شده و تغییرات مستقیمی بر روی مغز و سیستم اعصاب افراد می گذارد و همچنین بر روی گروه های خونی A+   و O+ تأثیر بیشتری دارد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان همدان گفت: اخیرا بذر گیاه گل اصلاح شده از کشورهای انگلیس، هلند و اسپانیا وارد کشور ایران می شود.

وی از کشف 6 هزار و 150 کیلوگرم انواع مخدر در سال 95 در استان همدان خبرداد و عنوان کرد: کشفیات مواد مخدر طی سال گذشته نسبت به سالیان اخیر بی سابقه بوده است.

وی افزود: در سه ماهه نخست سال جاری یک هزار و 428 کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 60 درصد رشد داشته است.

وی تصریح کرد: همچنین در سال جاری 6 کیلوگرم مواد مخدر گل در استان کشف شده است که 41 نفر در سنین 20 تا 35 سال در این زمینه دستگیر شدند.

دکتر علی گودرزی، مسئول کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان گفت: این شورا دارای 5 کمیته اعم از درمان، کاهش تقاضا، قضایی، پیشگیری و کاهش آسیب در جهت فرآیند درمان معتادان فعالیت می کند.  

وی افزود: کمیته درمان ساماندهی مراکز درمان سوء مصرف در سطح شهر را برعهده دارد و در این مراکز معتادان تحت نظر روان شناسان و روان پزشکان داروهای ترک اعتیاد را مصرف می کنند.

وی با بیان اینکه همدان یکی از استان های ناامن برای قاچاقچیان است، تصریح کرد: مسئولیت کمیته کاهش تقاضا با پلیس مبارزه با مواد مخدر است که دستگیری قاچاقچیان و کشفیات مواد مخدر را بر عهده دارد.

مسئول کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان ابراز داشت: همچنین کمیته قضایی مستقیما تحت نظر دادگستری و لزوما به بازنگری قوانین می پردازد .

وی ادامه داد: مسئولیت کمیته پیشگیری را سازمان بهزیستی برعهده دارد که عموما اقدام به برگزاری کلاس های آموزشی و آگاه سازی می کند.

گودرزی خاطرنشان کرد: کمیته کاهش آسیب به فعالیت های فرهنگی می پردازد که هم راستا با کمیته پیشگیری است .

وی گفت: امروزه مواد مخدر صنعتی به عنوان یکی از معضلاتی است که گریبانگیر جوانان و نوجوانان شده است که اثرات تخریبی بر روی سیستم عصبی این قشر می گذارد.

وی بیان داشت: گیاه گل یکی از خطرناک ترین مواد مخدری است که همراه با نشاط کاذب است که در داخل سیگار استفاده می کنند.

مسئول کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان گفت: گیاه شاهدانه به صورت خودرو در مزارع رشد می کنند یا در بعضی اوقات افراد به صورت مخفیانه کشت می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: به راستی چرا جوانان آن‌قدر به دنبال به دست آوردن شادی و هیجان سریع‌ هستند که مصرف مواد مخدری چون ماری جوانا را در پیش می‌گیرند، نداشتن اطلاعات  کافی در این خصوص، بر شیوع مصرف اینگونه مواد در بین جوانان کمک کرده است.

ایجاد بستری مناسب و استفاده از ابزارهای فرهنگی نو در خصوص فرهنگسازی برای مقابله با مواد مخدر نوظهور و فراهم کردن بستر مناسب برای اوقات فراغت، اشتغال و تحصیل از راه‌های اصلی پیشگیری از شیوع استفاده از مواد مخدری چون گل است.

 

گزارش: سمیرا قادری

کد خبر 640227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha