ابراز نگرانی فرماندار بيرجند از پایداری خانه های روستایی  غیرمجاز

خبرگزاری شبستان: فرماندار بیرجند با تاکیی بر اینکه باید به روستاییان با نظارت اجازه داده شود مراتع را آباد و منابع ملی را احیا کنند و از آنان در این راستا حمایت کرد، گفت: از وضعیت پایداری خانه‌های روستایی ساخته شده در خارج از محدوده نگرانی داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی ناصری امروز (15 تیرماه) در گردهمایی بزرگ دهیاران بخش مرکزی شهرستان بیرجند به مناسبت ۱۴ تیرماه سالروز تصویب قانون تاسیس دهیاری های خود کفا و روز دهیار اظهار کرد: از دهیاران به عنوان مدیران روستا انتظار است در هماهنگی و اجرای برنامه ها دولت کمک کنند چرا که دهیارات آخرین حلقه اتصال دولت به مردم در روستاها هستند و مستقیم با نیازهای مردم ارتباط دارند.

 

وی با بیان اینکه مباحث حاکمیتی و مدیریتی از دهیاری ها شروع و استانداری در یک استان ختم می شود، افزود: دهیاران نیز در همه مسائل عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و اطلاعاتی مسئولیت دارند و باید روستاها را مدیریت کنند.

 

فرماندار بیرجند با تاکید بر اینکه سطح اختیارات و تصمیم گیری مشخص کننده تفاوت ها در حیطه مدیریتی است، گفت: دهیاران باید برحسب وظایف خود به عنوان مدیر روستا مسائل زیربنایی و عمرانی روستاها را دنبال و پیگیری کنند.

 

ناصری ادامه داد: شاید بودجه ای که به دهیاری ها واریز می شود کفایت نکند و نتواند فعالیتی بر مبنای آن به صورت کامل انجام و یا طراحی کنند اما دولت برای بسیاری از پروژه و مسائل زیربنایی به صورت جداگانه اعتبار اختصاص و هزینه می کند.

 

وی با اشاره به اینکه در برنامه های توسعه و سیاست های نظام دولت از برخی فعالیت ها خصوصا در حوزه اقتصادی منع شده است، گفت: در استان خراسان جنوبی ضعف اقتصادی وجود دارد و توان سرمایه گذاری مردم کم است و متاسفانه همان میزان سرمایه ای هم که مردم دارند به سمت سپرده های در موسسات مالی و اعتباری منحرف شده است که در عمل با این امر پول از چرخه تولید خارج می شود.

 

فرماندار بیرجند با بیان اینکه اگر این سپرده ها حتی در بانک ها سپرده گذاری می شد توان تسهیلات دهی آنان افزایش یافت تا به بخش خصوص کمک شود، افزود: اما بسیاری از سرمایه های مردم در طول ده سال اخیر وارد موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز شده است و این موسساتبا پرداخت سود بالا رغبت مشارکت اقتصادی مردم را می گیرند در حالی که اگر این سرمایه‌ها در اختیار بانک های دولتی و یا بصورت سهامی در شرکت ها و موسسه های تولیدی قرار می گرفت با ایجاد اشتغال چرخه تولید فعال می شد.

 

ناصری با اشاره به اينکه در حوزه روستایی مسئولیت دهیاران و مجموعه های وابسته، ناظر بر خدمات زیربنایی است و در حوزه اقتصادی نیاز به تفکر تولیدی و کمک گرفتن از کارآفرینان و کار جدید، اظهار داشت: اگر خشکسالی تهدیدی برای بخش کشاورزی استان است و روز به روز در اثر این مشکلات به آن ضربه وارد می شود باید جایگزین فعالیتهای کشاورزی را برای روستائیان و  کشاورزان تعریف شود.

 

وی افزود: اگر برای روستائیان در حوزه کشاورزی محدودیتی ایجاد می شود می توانند در سایر حوزه ها فعالیت کنند و این وظیفه ما است که هم فکر و هم به دنبال جذب سرمایه گذار برای طرح های اشتغال زایی باشیم.

 

فرماندار بیرجند با اشاره به مشکلاتی که منابع طبیعی برای روستاییان ایجاد کرده، گفت: باید روستاییان را قانع کرد که اگر می خواهند مسکنی بسازند در چارچوب قانون باشد قطعاً منابع طبیعی مشکلی برای روستایی ایجاد نخواهد کرد هرچند برخی قوانین در محدوده های مختلف کشور نیازمند اصلاح است.

 

ناصری تصریح کرد: می توان به روستایی با نظارت اجازه داده شود مراتع را آباد و منابع  ملی را احیا کند و از آنان در این راستا حمایت کرد.

 

وی با بیان اینکه باید مردم به سمت ساخت و سازهای مجاز در روستاها هدایت شوند، افزود: از وضعیت پایداری خانه های روستایی که خارج از محدوده ساخته شده اند نگرانی داریم.

 

فرماندار بیرجند با اشاره به اینکه اگر امروز روستاییان از برخورد با او برای ساخت و ساز غیرمجاز ناراحت شود بهتر است از مشکلات آینده ایجاد خواهد شد، گفت: باید با ساخت غیرمجاز و خارج از محدوده با هر بهانه ای در روستاها برخورد شود و دهیاران قوانین و مقررات را به عنوان بازوی اجرایی مورد توجه قرار دهند.

 

ناصری با بیان اینکه امسال اعتبارات شهرستان بیرجند 71.5 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته، گفت: سهم این شهرستان از درآمدهای نفتی و گاز نیز ۱۰۰ درصد افزایش یافته اما با این وجود هنوز متناسب با توسعه جمعیتی، توسعه امکاناتی نداشته ایم.

 

وی شاه کلید رفع تمام مشکلات را برنامه ریزی دانست و افزود: دهیاران متناسب با سقف اعتبارات باید جدول زمان بندی و اولویت بندی برای روستاها داشته باشند.

 

فرماندار بیرجند  در پایان یادآور شد: امسال قرار بود در 39 روستای شهرستان بیرجند طرح هادی اجرایی شود اما به دلیل عملیات گازرسانی به هشت روستا این طرح در این مناطق به تعویق می افتد و در نهایت در 29 روستا طرح هادی اجرایی می شود.

 

 

کد خبر 640159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha