به گزارش خبرگزاری شبستان، نسرین سلطانخواه، رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری دومین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل گفت: این جشنواره از 14 تا 17 شهریور سال جاری در مصلای بزرگ امام خمینی برگزار می شود.
وی افزود: بیش از دوهزار و 675 طرح به این جشنواره ارائه شد و با توجه به محدودیت پذیرش طرح های استانی توسط کمیته پذیرش علمی و فناوری هر استان انتخاب شد که در مجموع یک هزار و 174 طرح انتخاب شد که در 31 غرفه نمایشگاه به صورت جداگانه مربوط به هر استان نمایش داده می شود.
سلطانخواه تصریح کرد: از میان طرح های رسیده به این جشنواره هیئت داوران 25 طرح کشوری را انتخاب کرده که مورد تقدیر و تشکر قرار می گیرد.
معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به جهش علمی کشور اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای در حال توسعه در حوزه علم و فناوری شناخته شده است، اما برای رسیدن به جایگاه شایسته در میان کشورهای بین المللی نیازمند کار و تلاش بیشتری هستیم.
وی با اشاره به نامگذاری سال جهاد اقتصادی در طلیعه عدالت و نوآوری تصریح کرد: علم و فناوری می تواند نقش مهم و کلیدی در تحقق اهداف جهاد اقتصادی به دنبال داشته باشد به همین دلیل ما در سال جهاد اقتصادی به دنبال کسب ثروت و رسیدن به اقتصاد دانش بنیان مستقل هستیم که یکی از مهمترین ابزار این موضوع علم است و تبدیل آن به ثروت.
سلطانخواه یکی از اهداف جشنواره ملی را تجاری سازی خواند و تأکید کرد: تجاری سازی یعنی تولید علم به معنای تبدیل علم و دانایی به توانایی و ثروت از طریق فناوری که یکی از زیرساخت های مهم استفاده از دستاوردهای علمی و فناوری درکشور است.
وی ادامه داد: رشد و توسعه متوازن زمانی و جغرافیایی علم و فناوری یکی دیگر از اهداف این جشنواره است، یعنی سراسر کشور در تبدیل علم و فناوری به ثروت مشارکت دارند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به حمایت و پشتیبانی مالی و حقوقی از طرح های دانش بنیان در این جشنواره یادآور شد: محصولاتی در این جشنواره معرفی شده اند که به مرحله تجاری سازی محدود رسیده اند و برای ارائه به بازار نیازمند مساعدت های متنوع مالی و قانونی هستند، به همین جهت تمام موسسات دولتی و غیردولتی برای شرکت در این جشنواره فراخوان عمومی شده اند تا دستاوردهای خود را با چند شرط ارائه دهند.
وی بهره مندی از دانش و پیشرفت در جهت رفع نیاز کشور را از جمله شرایط پذیرش طرح های علمی و فناوری در این جشنواره خواند و افزود: جدید بودن دستاورد و عدم اطلاع رسانی از جمله شرایط دیگر پذیرش طرحهای علمی و فناوری در این جشنواره است.
معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار کرد: طرح های استانی با مشارکت و فعالیت کارگروه های پژوهش و فناوری استان ها منتخب شده اند و بنا به ظرفیت و جمعیت استان از 30 تا 60 طرح از هر استان معرفی شد که در استان های درجه یک، 60 طرح در استان های درجه دو، 40 طرح و در استان های درجه سه، 30 طرح معرفی شده اند.
وی ادامه داد: در طی روزهای برگزاری جشنواره به دنبال شناسایی محصولات و دستاوردهای علمی و فناوری هستیم که ارزش صادراتی دارند و قابل رقابت در بازار جهانی هستند به همین منظور با حمایت و پشتیبانی امکان حضور این محصولات را در نمایشگاه های بین المللی فراهم می کنیم.
سلطانخواه با اشاره به بررسی و دستاوردهایی با عنوان هدایای فناورانه به مردم اظهار کرد: بیشتر شرکت کنندگان در این جشنواره غیردولتی هستند که توسط بخش های دولتی متعدد مورد حمایت واقع شده اند، ما تلاش کردیم دستگاه های دولتی برای رفع نیاز خود در این جشنواره حضور یابند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر چگونگی طرح هدایای فناورانه به مردم گفت: بانک اطلاعات این جشنواره شامل دوهزار و 675 طرح است که کمتر از نیمی از آنها در جشنواره حضور داشتند و بخش اعظمی از این طرح ها بعد از شناسایی بعد از اتمام جشنواره معرفی می شوند و زمینه صادرات برخی از آنها نیز فراهم می شود، در حقیقت کار اصلی این جشنواره بعد از اتمام آن آغاز می شود.
وی پیرامون نبود دیپلماسی فناورانه در کشور یادآور شد: این جشنواره یکی از راه های برقراری دیپلماسی فناورانه است، در این جشنواره بسترهای مختلفی برای ارائه طرح های مختلف فراهم می شود و زمینه مناسبی برای برگزاری نمایشگاه های اختصاصی با توجه به ظرفیت های شناسایی شده ایجاد می شود.
وی از آغاز به کار10 کانون هماهنگی دانش و صنعت در این جشنواره خبر داد و افزود: در این جشنواره چند طرح کلان ملی دیگر نیز آغاز می شود.
سلطانخواه پیرامون حمایت از طرح های معرفی شده در این جشنواره گفت: امسال برای حمایت از این طرح ها یک حمایت مادی در قالب وام برای تولید انبوه محصولات فناوران در نظر گرفته شده است که به شکل یک گرانت به این محصولات تعلق می گیرد و در کنار آن طرح های پذیرفته شده در این جشنواره از مشاوره های حقوقی، تجاری و مالی موسسات مختلف استفاده می کند. این گرانت به شکل 50 درصد از سوی این معاونت و 50 درصد از سوی موسسه پشتیبانی کننده پرداخت می شود.
پایان پیام/
نظر شما