سید محمدرضا خردمندان، فیلمسازی است که نویسندگی و کارگردانی چندین فیلم را در کارنامه خود دارد. وی در طول یک دهه فیلمسازی و کارهنری بیش از ۳۰ عنوان جایزه ملی را در چهار حوزه «داستاننویسی»، «کارگردانی مستند»، «کارگردانی داستانی» و «کارگردانی انیمیشن» از جشنوارههای بینالمللی فیلم کوتاه تهران، جشنواره شهر، جشنواره فیلم ۱۰۰، جشنواره فیلمهای دینی رویش، جشنواره فیلم رشد، جشنواره فیلم عمار و دیگر جشنواره ها کسب کرده است. برنده ي جايزه ي بهترين فيلم جهان اسلام از (جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران- 1389)، جایزه بهترین انیمیشن(نهمین جشنواره بین المللی فیلم های 100- 1392)، جایزه بهترین مستند (جشنواره ایران 1404-1390)، جایزه بزرگ داستانی (جشنواره فیلم پیامبر اعظم (ص) 1393)،جایزه بهترین انیمیشن (جشنواره بین المللی فیلم شهر- 1394)، جایزه مستند و بهترین اثر با موضوع جهاد اقتصادی از (جشنواره فیلم های دینی رویش-1390)، جایزه فیلم داستانی از (چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم «رشد»- 1391)، دیپلم افتخار برای ایده ی کوتاه انیمیشن «پدر» از (سی امین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران-1392)، فیلم (دهمین جشنواره بین المللی «فیلم های 100»- 1394)، بهترین فیلم کوتاه داستانی (جشنواره فیلم «عمار»- 1395)، بهترین فیلم (چهاردهمین دوره فیلم «مقاومت»-1395)، بهترین پویا نمایی (دهمین جشنواره «فیلم های دینی رویش»-1395)، بهترین انیمیشن (جشنواره «فیلم های ایرانی لندن»-1395).
خردمندان با کارگردانی در فیلم سینمایی«21 روز به بعد» برای بار اول به سی امین جشنواره فیلم کودک و نوجوان آمده است. به گفته او این فیلم در جشنواره فجر با 25 اکران حدود 12 تا 20 هزار بیننده داشته است.
وی با اشاره به استقبال خوب مردم اصفهان از این فیلم گفت: پیام های مردم من را خیلی دلگرم کرد.
خردمندان در رابطه با ساخت فیلم برای کودکان و نوجوانان گفت: کارهای من برای نوجوانان است و اعتقاد دارم کار برای این گروه سنی بسیار سخت است.
وی گفت: فیلم برای نوجوان را باید به گونه ای ساخت که تمام اعضای خانواده را به سینما بکشاند.
خردمندان با اشاره به فیلم های موفق کودک در دوره های گذشت گفت: فیلم های موفق تمام اعضای خانواده را به سینما می کشاند و همه ما از آن فیلم ها خاطرات زیادی داریم.
وی گفت: مشکل از جایی شروع می شود که گروهی به فیلمنامه در فیلم های کودکان اهمیت نمی دهند و زمانی که خانواده کار ضعیف ببینند برای تامین نیازشان به سراغ مولتی مدیاهای دیگر مثل ماهواره می روند.
خردمندان به فیلمسازان موفق و مطرح جهان اشاره کرد و گفت: روال کار در جهان این است که افراد پس از کسب تجربه تازه به سراغ سینمای کودک می آیند و برای همین آثار ماندگاری می سازند.
این کارگردان با اشاره به خاطره ای از مرحوم زاون قوکاسیان افزود: در حال حاضر فیلم هایی داریم که کودک و نوجوان در آن بازی کرده اند اما این فیلم ها هیچ ارتباطی با کودک و نوجوان ندارند و حتی برای آن ها آسیب زا است.
خردمندان در پایان گفت: فیلم ها باید کارشناسی شوند و یک مسئله مهم در فیلم های نوجوانان توجه به وجوه زندگی واقعی در فیلم هاست تا آنان را برای حضور در جامعه و رویارویی با معزلات آماده سازد.
نظر شما