بزرگ ترین غار آبی جهان درهمدان/ گنجی از طبیعت بیکران الهی

خبرگزاری شبستان:غار علیصدر یکی از مهمترین آثار طبیعی در استان همدان محسوب می‌‏شود که به سبب زیبایی‌های خدادادی توانسته سالانه بسیاری از گردشگران را برای بازدید بزرگترین غار آبی جهان به همدان بکشاند.

خبرگزاری شبستان – همدان:  روستایی به نام علیصدر در شهرستان کبودرآهنگ همدان قرار دارد در این روستا غاری عجیب و شگفت انگیز با سنگهایی متعلق به دوره ژوراسیک از دوران دوم زمین شناسی وجود دارد ، که زیبایی ها وجاذبه هایش دل هر بازدیدکننده ای را از پیر تا جوان و کودک و... می رباید.

با ورود به داخل غار که از سالن بسیار بزرگ با قندیل‌های بلند می‌گذرد، قایق‌های رنگی منتظر هستند تا آدم را از تونل‌های تنگ و تاریک این غار گذرانده و هنرنمایی خالق آن را به رخ بکشند.

بعد از گذر از ورودی غار در فضایی خنک و مرطوب کمی به سمت پایین رفته ، در همین ابتدای غار جلوه های طبیعی دیواره ها و سقف انسان را متحیر می کند اما این تازه شروع راه است و هنوز ذره ای ازین شگفتی الهی را ندیده ایم. کمی پایین تر باید منتظر شویم تا سوار قایق های گشت در غار شده، مسیر غار آبی است و بایدحتما سوار بر قایق شده و نظاره گر طبیعت کم نظیر غار علیصدر می شویم.

در زیر پایمان آبی زلال و شفاف (حتی در عمیق ترین قسمتها نیز کف آن را می شود دید) ، در کناره  ها منظره های شگفت انگیز و در سقف بافت های متفاوت سنگی و... احساسات هر بیننده ای را برمی انگیزد.

 

غار علیصدر رونق گردشگری و اقتصادی همدان

علی مالمیر، مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان درباره غار علیصدر گفت: زمین شناسان قدمت سنگهای این کوه را به دوران دوم زمین شناسی یعنی دوره ژوراسیک نسبت می دهند و شواهد به دست آمده از درون غار حاکی از آن است که این غار پناهگاه انسان های اولیه بوده است.

وی بیان کرد:  غار بزرگ آبی  علیصدر علاوه بر رونق گردشگری موجب رونق اقتصادی و درآمدزایی برای استان شده که شاید همین را می‌توان به مانند گنجی از طبیعت بی‌کران الهی دانست.

وی افزو: این غار از ابتدای کشف مورد توجه بسیاری از زمین‌شناسان، غار شناسان، محققان و گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است و هر ساله بسیاری را به سمت خود جذب می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان با تاکید بر اینکه غار علیصدر گنجینه ای ارزشمند برای گردشگری و رونق گردشگری استان همدان محسوب می شود گفت: با توجه به اینکه غار علیصدر بزرگترین غار آبی جهان به شمار می رود و از طرفی دارای ویژگی های زمین شناسی منحصر به فردی بوده همه ساله علاوه بر جذب گردشگران داخلی و خارجی عده ای از زمین شناسان را برای مطالعه ویژگی های این غار به استان همدان جذب می کند.

وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر اقدامات مختلفی برای توسعه زیر ساخت ها در روستا های هدف گردشگری مانند علیصدر انجام شده است، بیان داشت: ایجاد بازارچه صنایع دستی، ساماندهی مراکز اقامتی، گشایش رستوران‌ها و شهربازی و چهار نمازخانه موقت برای رفاه حال مسافران و گردشگران از جمله اقدامات انجام شده در محوطه غار علیصدر برای رفاه حال مسافران است.

 

 

غار علیصدر  آماده میزبانی از مسافران تابستانی در همدان

حمید رضا یاری، مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر از آمادگی صد درصدی غار علیصدر برای پذیرایی از مهمانان تابستانی خبر داد و گفت: همه ظرفیت‌های اقامتی اعم از مجتمع‌ها و خانه‌‌هاي مسافر روستایی در علیصدر فعال است.

وی با اشاره به  خدمات‌رسانی بهتر به مسافران گفت: مجتمع علیصدر از هفت صبح تا 12 شب آماده پذیرایی از مسافران  است ، همچنین بازارچه، مراکز اقامتی، رستورانها، شهربازی و چهار نمازخانه موقت برای رفاه حال مسافران و گردشگران در نظر گرفته شده است.

وی از آمادگی مدارس شهر گل تپه در نزدیکی علیصدر نیز برای اقامت مسافران خبر داد و اظهار داشت:  درمانگاه و پزشک در علیصدر مستقر است و تیم‌های امدادی اورژانس و هلال‌احمر نیز در این منطقه حضور دارند.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر همدان از طرح توسعه محوطه غار و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای جذب بیشتر گردشگر خبر داد و افزود: برای این کار به دنبال سرمایه‌گذار هستیم.

وی از همه مسافران و گردشگران داخلی و خارجی دعوت کرد تا بدون دغدغه و نگرانی از انتظار ماندن صف‌های طولانی به غار علیصدر آمده و لذت بازدید از این غار شگفت‌انگیز را از دست ندهند.

 

غار علیصدر نگینی بر تارک کوه های همدان

احسان قنبری ، فرماندار  کبودراهنگ  گفت: وجود بزرگترین غار آبی جهان در دل کوه های استان همدان به مانند گنجی برای این استان محسوب می شود که می تواند رونق زیادی را در حوزه گردشگری برای این استان داشته باشد.

وی افزود: غار علیصدر یکی از عجایب طبیعی جهان و نمونه نادری از غارهای آبی قابل قایقرانی در جهان محسوب می شود که هر مسافر و گردشگری را به سوی خود می‌کشاند اما هنوز ظرفیت های آن از نظر اقتصادی ناشناخته مانده است.

وی با بیان اینکه غار علیصدر به صورت ۲۴ ساعته برای بازدید مسافران مهیا شده است، ابراز کرد: حضور گردشگران در غار علیصدر سبب شده که فروش بلیط به صورت الکترونیکی انجام شود.

فرماندار کبودراهنگ بیان کرد: علیصدر به عنوان یکی از ظرفیت های قابل توجه گردشگری همدان نیازمند توسعه است به طور که سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند با ایجاد کمپینگ های اقامتی و هتل ها و رستوران های مجلل زمینه توسعه اقتصادی و گردشگری این مکان دیدنی را فراهم کنند.

 

 

غار علیصدر در سالهای 1341 و 42 توسط تعدادی از کوهنوردان و غارنوردان گروه سینای همدان شناسایی شد و قایقرانی در این غار با وسایل ابتدایی در سال 46 به همت دست اندرکاران امر و تعریض دهانه غار امکانپذیر شد.

نام این غار برگرفته از نام روستای علیصدر است که طی سالیان گذشته علی سد و علی سرد نیز گفته می شده است.

بر اساس تحقیقات و مستندات موجود بخشهای ورودی غار در دوره صفوی مورد استفاده مردمان آن زمان قرار می گرفته بطوری که از مدخل ورودی به عنوان پناهگاه و از آب آن به صورت آب انبار برای مصرف کشاورزی استفاده می شده است.

 

 

گزارش : اشرفی طاهرپور

 

 

 

 

 

کد خبر 639871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha