بنا نیست ایران همه هزینه مبارزه با مواد مخدر را بدهد/ در مبارزه با قاچاق مواد مخدر اراده بین المللی وجود ندارد

خبرگزاری شبستان:رییس مجلس با بیان اینکه در مبارزه با قاچاق مواد مخدر اراده بین المللی وجود ندارد گفت:بنا نیست ایران همه هزینه مبارزه با مواد مخدر را بدهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر که در وزارت کشور برگزار شد گفت: شاید در بین این جرایم سازمان یافته که در جوامع امروز تنوع دارد کثیف ترین نوع  آن قاچاق مواد مخدر باشد.

 

وی بیان کرد: چون قاچاق در زمینه های مختلف صورت می گیرد و هم به کشور و جامعه و هم به تولید ملی لطمه می زند اما قاچاق مواد مخدردرون و جسم و جان انسان‌ها را از بین برده و خانواده‌ها را از هم می‌پاشاند و بهم ریختگی اجتماعی ایجاد می کند.

 

لاریجانی در ادامه تصریح کرد: لذا مساله قاچاق مواد مخدر یک پدیده پلشتی برای جامعه محسوب می شود و جنس آن هم بسیار متفاوت می باشد به همین میزان باید هم حکمرانان ،اندیشمندان و متفکران و هم مسئولان دولتی نسبت به آن اهتمام ویژه ای داشته باشند.

 

رئیس مجلس اظهار کرد: وقتی به مساله اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در جامعه نگاه می کنیم می بینیم حرکتهای مثبتی توسط مسئولان ذیربط و نهادهای مربوطه در این راستا صورت گرفته است.

 

وی اظهار کرد: مساله قاچاق مواد مخدر در جهان و ایران با روشهای مختلفی صورت می گیرد، بعضی از آنها بسیار ناامیدکننده است از بعد اینکه تولید مواد مخدر در حال افزایش و تنوع هم پیدا می کند که این مساله بسیار نگران کننده است.

 

لاریجانی در ادامه اظهار کرد: در همسایگی ما کشور افغانستان که منبع تولید مواد مخدر است قرار دارد،سوال اینجاست که آیا تولید مواد مخدر در این کشور کاهش پیدا کرده است؟ جواب این است امریکایی ها از سال 2001 با دو هدف یکی مبارزه با مواد مخدر و دیگری مبارزه با تروریسم به سمت افغانستان رفتند و تا به امروز 17 سال از استقرار آنها در این کشور می گذرد  ولی آمارها نشان از کاهش مواد مخدر نمی دهند.

 

وی با بیان اینکه لابراتورهای مواد مخدر در افغانستان گسترش یافته است گفت: سوال اینجاست چرا شرایط افغانستان اینگونه است ،مگر ناتو در آنجا مستقر نشده ؟چطور نتوانسته اند این موضوع را کنترل کنند؟ این کشور دارای چند فرودگاه است که همه آنها در اختیار ناتو می باشد و مواد مخدر از طریق هوایی انجام می شود پس باید گفت: مشکلی اینجا وجود دارد یعنی آن اراده بین المللی برای مبارزه با مواد مخدر نیاز پیدا نکرده است که این مساله باید مورد بررسی قرار گیرد.

 

رییس مجلس بیان کرد: مبارزه با مواد مخدر چه سنتی و چه صنعتی و نوع جدید آن  نیاز به یک اراده منسجم بین المللی دارد که ما این اراده را فعلاً در آنها نمی بینیم.

 

لاریجانی ادامه داد: ولی وقتی ما با مسئولان این کشور صحبت می کنیم، انها هم ابراز نگرانی می کنند ،می گویند موضوع مواد مخدر کاملاً چسبیده به موضوع تروریسم است  انها از منابع قاچاق مواد مخدر استفاده می کنند، امروز که  همه در مورد تروریسم صحبت می کنند، منبع  تخصیص مالیش همین قاچاق مواد مخدر است.

 

وی ادامه داد: طبق آمار آقای وزیر کشور بیش از سه هزار شهید و چندین برابر جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم جامعه کرده ایم ما در این مسیر سپر قرار گرفته‌ایم اما چرا در این زمینه به ایران کمک نمی‌شود و چرا مرزها کنترل نمی‌گردد؟ چرا کشت جایگزین در افغانستان به طور جدی دنبال نمی‌شود؟ آن مقداری هم که صورت گرفته توسط ایران انجام شده است.

 

وی ادامه داد: این حق ما بود ،معلوم نیست ایران  هم همه هزینه آن را بپردازد این طور نیست که ایران بتواند به تنهایی با این پدیده زشت مبارزه کند لذا باید جدی تر در صحنه بین المللی به این موضوع توجه و پرداخته شود. هم در تعویض سیستم کشت در این کشور و هم در روشهای مبارزه در ایران برای جلوگیری و کمکهای بین المللی  بایداقداماتی صورت گیرد.

 

لاریجانی گفت: نکته مهم دیگر این است که در کشور افغانستان لابراتوراهای مواد مخدر ایجاد شده و تجهیزات مدرن آنها را بیمه کردند،این تجهیزات مدرن از کجا آمده ؟از همین کشورهای پیشرفته و ضمناً سرخط های این قاچاقچیان بین المللی هم روشن است این سیستم های اطلاعاتی که در کشورهای مختلف هستند و ما به درستی بر کل منطقه اشراف داریم و همچنین در سیستم های تروریستی نفوذ داریم چطور جامعه بین المللی بر این لابراتورهای اشراف ندارند اگر ناتو این سرخط های قاچاق را شناسایی و ضربه بزنند آنها از بین می روند، من تردید ندارم سرویس های اطلاعاتی که آمریکا و سایر کشورهای اروپایی دارند ظرفیت برخورد با این موضوع را دارند.

 

وی تاکید کرد: ایران به خاطر وجدان و مسئولیت دینی که دارد مبارزه با مواد مخدر را سرلوحه کار خود قرار داده است لذا در ایران یک عزم جمعی در بخشهای جناحی، قضایی، نظامی و انتظامی برای مبارزه با مواد مخدر وجود دارد.

 

لاریجانی خاطر نشان کرد: در برنامه ششم توسعه به آسیب های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر توجه ویژه‌ای شده است، هرچه رویکرد مبارزه با مواد مخدر اجتماعی تر باشد تاثیرگذاری آن بیشتر است بنابراین هرچه NGOها در این زمینه بیشتر شود بهتر است و مردم نیز احساس می کنند که مبارزه با مواد مخدر جدی و شعاری نیست.
 

وی اظهار کرد: وزرای آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد و اطلاعات برای پیشگیری و مبارزه با قاچاق مواد مخدر باید اهتمام بیشتری داشته باشند و مجلس هم نیز به این رود توجه خواهد کرد.
 

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: رسانه های گروهی، رادیو و تلویزیون هم باید در این خصوص اهتمام و تلاش بیشتری داشته باشند تا جامعه نسبت به این موضوع آگاهی بیشتری پیدا کنند. در مدارس هم باید روشنگری بیشتری فراهم شود چرا که آگاهی آنها خیلی مهم است.

 

ریس مجلس با بیان اینکه کارنامه ستاد مبارزه با مواد مخدر کارنامه قابل قبولی است افزود: این ستاد اهتمام به وجه پیشگیری را در اولویت قرار دهد آن هم وجوهی که می‌تواند گستره اجتماعی داشته باشد و به طور حتم مجلس هم به این رویکرد توجه جدی می کند و آسیب های اجتماعی که مواد مخدر را هم شامل می شود از جمله موضوعات مهمی است که در دستور کار امسال مجلس قرار دارد.
 

وی با اشاره به تجدیدنظر در قانون مواد مخدر در مجلس افزود: هم در نحوه جرایم و مجازات آن و هم رویکردی که در این زمینه وجود دارد مورد توجه است و کسانی که در ستاد تلاش می‌کنند به نحو علمی پیشنهادات خود را تدوین کرده و ارائه دهند.
 

رییس مجلس ابراز امیدواری کرد که در تغییر قانون بتوانیم توفیقات خوبی داشته باشیم ضمن اینکه در برنامه ششم در چند ماده به این موضوع توجه شده و نشان می‌دهد که در پنج سال آینده این حرکت عمومی در کل کشور موثر واقع شود و این بلای خانمان سوزی که در کشور ما است کنترل شود.

کد خبر 639830

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha