مرکز بین ‌المللی گرد و غبار راه انداز می شود/ ضرورت احیای تالاب های خوزستان

خبرگزاری شبستان: رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل گفت: مقرر شده بخشی در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مساله گرد و غبار را در نقاط مختلف جهان به هم وصل کند تا در نهایت یک مرکز جهانی بین ‌المللی برای طوفان ‌های گرد و غبار ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز اریک سولهایم رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل شامگاه سه شنبه (13 تیر) در همایش مقابله با گرد و غبار که در سالن اجتماعات اداره کل هواشناسی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: از زمانی که مسائل و مشکلات استان خوزستان را در شبکه های اجتماعی مشاهده کردم برای سفر به ایران و پیگیری معضل گرد و غبار مشتاق شدم.

 

وی با بیان اینکه هدف اصلی من از سفر به آشنایی بیشتر با مردم و مسائل و مشکلات این شهر بود، افزود:  به دنبال دستیابی به راه حلی برای کاهش مشکل گرد و خاک در استان خوزستان هستیم و در این راستا بحث هایی انجام شده است.

 

سولهایم با اشاره به ضرورت تعریف سه برنامه جامع برای مقابله با گرد و خاک خاطر نشان کرد: در مرحله نخست به دنبال کاهش گرد و خاک در اهواز و انجام کارهایی نظیر احیای تالاب‌ها و دریاچه‌ها می باشیم.

 

معاون دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه این اقدام تجربه خوبی برای ایران است تا در بحث گرد و خاک به صورت جدی وارد شود، اضافه کرد: کشور ایران باید ضمن تقویت خود در این حوزه با کسب تجربه خوب برای کنترل گرد و غبار، به کشورهای همسایه نیز کمک کند.

 

وی گفت‌ و گو با کشورهای همسایه نظیر سوریه، ترکیه، عراق و عربستان را در مرحله دوم فعالیت مقابله با گرد و غبار اعلام کرد و افزود: در مرحله بعد باید از توان سازمان ملل استفاده کنیم و افراد متخصص با تجربیات بین ‌المللی را در منطقه متمرکز کنیم.

 

سولهایم بر ضرورت توجه به مقوله گرد و خاک در بعد جهانی و بین المللی اذعان داشت: باید این پدیده را مشکل و مساله جهانی بدانیم چرا که به جز ایران این پدیده در آفریقا منطقه خاورمیانه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

وی با اشاره به تمرکز  سازمان ملل بر این موضوع  تصریح کرد: مقرر شده یک بخش در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به مساله گرد و غبار بپردازد و این موضوع را در نقاط مختلف جهان به هم وصل کند تا در نهایت یک مرکز جهانی بین ‌المللی برای مقوله  طوفان ‌های گرد و غبار ایجاد شود.

 

رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل با تاکید بر اینکه محوریت این فعالیت کشور ایران خواهد بود، ادامه داد: کشورهای دیگری نظیر چین نیز دارای تجربه خوبی در زمینه مهار و کنترل گرد و غبار هستند که باید از تجربیات آنها استفاده کرد.

 

کد خبر 639776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha