به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، به پيشنهاد انجمن قلم ايران و تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، روز چهاردهم تيرماه، به عنوان «روز قلم» در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران به ثبت رسيده است. عرصه جولانِ قلم، نمايشگاه توان مندي هاي انديشمندان بوده است و امير بيان، حضرت علي عليهالسلام در اين مورد مي فرمايند: «انديشه هاي دانشمندان، به بلنداي قدرت قلم هاشان است».
از این رو و برای بررسی نقش قلم و نوشتن در ترویج فرهنگ اسلام و مقابله با جنگ نرم، گفت وگویی با سعید عاکف، مدیر انتشارات ملک اعظم و نویسنده کتاب پرفروش «خاکهای نرم کوشک» داشته ایم که در ادامه آن را می خوانید:
سعید عاکف، مدیر انتشارات ملک اعظم با اشاره به اهمیت قلم و نویسندگی اظهار کرد: زمانی که خداوند متعال در قرآن کریم از قلم یاد می کند و به آن سوگند می خورد و در روایات اهل بیت(ع) نیز فراوان نسبت به این موضوع پرداخته شده است، طبیعتا اهمیت آن واضح و آشکار می شود.
وی با اشاره به اینکه براساس تعالیم دینی، قلم دارای جایگاه بسیار والایی است، تصریح کرد: معتقدم اگر قلم نباشد پشتوانه ای هم برای فیلم سازی وجود ندارد زیرا فیلم را براساس اندیشه و فکر تولید می کنند که پس زمینه آنها نیز قلم و اهمیت آن در این حد است که خداوند متعال، آخرین و اصلی ترین معجزه خود را در قالب کتاب عرضه کرده است.
عاکف با بیان اینکه در کشورهای متعدد اروپایی، خاورمیانه و عربی، سعی می کنند، اصلی ترین جایگاه و منابع خود را برای اهل فکر و قلم اختصاص دهند، افزود: ثروتمندترین و راحت ترین افرادی که در کشورهای اروپایی و عربی زندگی می کنند، اندیشمندان و نویسندگان هستند و در حدود سال 85 که سفری به کشور بحرین و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس داشتم، مشاهده کردم که اگر نویسنده ای سه اثر چاپ شده داشت، دولت یک حقوق مادام العمر برای وی تعیین می کند و یک منزل با بهترین شرایط هم در اختیارش قرار می دهد، تا آن فرد از دغدغه معاش دور باشد و بتواند کارهای فکری خود را پیگیری کند.
قلم و نویسندگی در کشور ما مهجور است
نویسنده کتاب پرفروش «خاکهای نرم کوشک» با بیان اینکه اهمیت و جایگاه قلم در کشورهای مختلف محرز و اصل آن نیز متعلق به دین اسلام است، گفت : متاسفانه قلم و نویسندگی در کشور ما مهجور مانده است.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به فرمان آتش به اختیار مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و همچنین مواجهه کشور با جنگ نرم، از کتاب و نویسندگی برای توفیق در این میادین چه استفاده ای می توان داشت، گفت: مقابله با جنگ نرم، تماما خلاصه در نویسندگی و فکر است زیرا اگر پشتوانه اقدامات ما فکر و اندیشه نباشد و اهل قلم اعم از نویسندگان، شاعران و متفکرانِ صاحب مقاله در میدان حضور نباشند، راه به جایی نمی بریم.
اصل «آتش به اختیار» رزمندگان اهل قلم و بصیر می خواهد
عاکف با بیان اینکه فرمان آتش به اختیار را مقام معظم رهبری سالهاست که مطرح می کنند، تصریح کرد: متاسفانه، گیرایی افراد ضعیف است و باتوجه به اینکه برخی عناصر در حد مطلوب در میدان حاضر نشده اند، ایشان این موضوع را صریح تر بیان کردند در حالی که ایشان در بسیاری از مباحث گذشته هم این مطلب را فرموده بودند.
این نویسنده دفاع مقدس اضافه کرد: عناصری می توانند در این عرصه کار کنند و مدعی باشند که اهل قلم اند که مراحلی را گذرانده باشند و صاحب بصیرت باشند زیرا در غیر اینصورت شاهد همین انحرافات اخیر خواهیم بود که به نفع جریان ارزشی هم نیست.
قلم و نویسندگی، مهمترین محور بیانات مقام معظم رهبری
وی با بیان اینکه تمامی بیانات مقام معظم رهبری در یک سال را مورد بررسی قرار دادم و مشاهده کردم هیچ مقوله ای نزد معظم له مهمتر از قلم و نویسندگی نیست، تاکید کرد: ایشان هیچگاه نسبت به اینکه مردم فیلم های خوب نمی بییند یا نسبت به موضوعات دیگر فرهنگی، نفرموده اند که «قلبم به درد می آید» اما این تعبیر را برای سرانه پایین مطالعه مردم بیان کردند!
عاکف در پاسخ به این سوال که برای رفع مهجوریت کتاب در میان مردم چه پیشنهاد و راهکاری دارید، ابراز کرد: امروز متاسفانه سدهایی در مقابل نویسندگی، کتاب و کتابخوانی ایجاد شده است که گاها وحشتناک است و در کتاب «گمشده مزار شریف» هم گفته ام که اگر به همین روال پیش رویم، فاتحه کتاب خوانده خواهد شد که البته هم اکنون نیز تا حدی خوانده شده است و اگر این اتفاق رخ دهد، بواسطه آن همه چیز نابود از دست خواهد رفت.
سرقت های ادبی و تلفن همراه مهمترین سد کتاب خوانی اند
نویسنده کتاب های پرفروش دفاع مقدس اضافه کرد: این موضوع بسیار بااهمیت است و دشمنان عمدا در حال تخریب آن هستند و متاسفانه هیچ فردی هم واکنش عملی نسبت به آن نشان نمی دهد و متاسفانه با سرقت های ادبی و نشر کتاب ها در فضای مجازی و اینترنت به کتاب و فرهنگ کتابخوانی آسیب زده می شود.
وی در پایان یادآور شد: در کشورهای اروپایی برای استفاده فرد از گوشی های تفلن همراه قانون وجود دارد که در طول یک هفته به مدت 16 ساعت حق استفاده دارند اما در کشور ما به صورت فراگیر از آن استفاده می شود و این شبکه های به تعبیر بنده «ضداجتماعی» بسیار در حال گسترش است و میل و انگیزه کتابخوانی را از بین می برد.
نظر شما