کارگاه مبارزه با پولشویی در بیرجند برگزار شد

خبرگزاری شبستان: کارگاه مبارزه با پولشویی با حضور حسن همتی یکی از مشاهیر حسابداری ایران امروز (۱۳ تیر) در بیرجند برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، حسن همتی، عضو تالار مشاهیر حسابداری ایران امروز (13 تیر) در کارگاه مبارزه با پولشویی گفت: هر اقدامی که موجب قانونی جلوه دادن پول‌های حاصل از فعالیت‌های نامشروع یا غیر قانونی است پولشویی اطلاق می‌شود که دارای آثار زیان‌بار اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است.


وی ادامه داد: با توجه به متنوع بودن روش‌های کسب سود حاصل از اعمال خلاف، شیوه‌های پولشویی نیز متنوع است که عواملی چون جرم، نوع سیستم اقتصادی و قوانین و مقررات کشور که در آن انجام می‌شود متفاوت است.


عضو تالار مشاهیر حسابداری ایران با اشاره به اینکه پولشویی انواع مختلفی دارد، تصریح کرد: پول‌های خاکستری، پول‌ سیاه و پول‌های کثیف از انواع پولشویی است.


همتی ادامه داد: پول‌های خاکستری درآمدهای حاصل از فروش کالا یا انجام دادن کارهای تولیدی که دولت از آن‌ها بی‌اطلاع است و برای فرار از مالیات انجام می‌شود.


وی با اشاره به اینکه پول‌های سیاه شامل پول‌های قاچاق، قاچاق کالا می‌شود، گفت: پول‌های کثیف نیز پول‌هایی هستند که آغشته به خون هستند و مربوط به نقل و انتقال موادمخدر است.


عضو تالار مشاهیر حسابداری ایران در خصوص ویژگی‌های جرم پولشویی نیز تصریح کرد: پولشویی فرایندی پیچیده است و به عنوان جرم ثانویه از آن یاد می‌شود.


همتی ادامه داد: پولشویی جرمی فراملی است که فرهیختگان و افراد تحصیل کرده این نوع جرم را انجام می‌دهند.


وی اظهارکرد: قاچاق موادمخدر و داروهای آرام‌بخش، رشوه، اختلاس، کلاهبرداری، دزدی، رباخواری، از جمله مصادیق پولشویی است.


عضو تالار مشاهیر حسابداری ایران ادامه داد: اشتغال به پول‌های کثیف ناشی از رشوه و فساد به مواردی منتهی می‌شود که عبارت از سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها و یا سرمایه‌گذاری در شرکت‌های داخل و خارج از کشور، ایجاد سازمان‌های خیریه، موسسات قرض‌الحسنه و سپرده‌گذاری در بانک‌ها است.


همتی در خصوص مراحل پولشویی نیز تصریح کرد: جایگذاری، لایه‌چینی و یکپارچه‌سازی از جمله مراحل پولشویی است.


وی، بهم‌ریختگی بازار مالی، تخریب بازار و فرآیندهای رقابتی، اختلال در عرضه و تقاضا را از جمله آثار و تبعات پولشویی ذکر کرد و افزود: پولشویی تاثیر منفی بر توزیع درآمد نیز دارد.


عضو تالار مشاهیر حسابداری ایران در خصوص روش‌های پولشویی نیز تصریح کرد: استفاده از موسسه‌های مالی و اعتباری، صورت‌حساب‌های جعلی، استفاده از فناوری‌های نوین مخابراتی و رایانه‌ای، سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات، سرمایه‌گذاری در خرید سهام، سرمایه‌گذاری در مشاغل زیان‌ده از جمله روش‌های پولشویی است.


همتی، سیستم بانکی، شرکت‌های بیمه، عتیقه‌فروشی‌ها، آژانس‌های مسافرتی، بنگاه‌های معاملاتی اتومبیل، بازار سهام را از جمله مشاغل در معرض پولشویی اعلام کرد.


وی در خصوص راهکارهای مبارزه با پولشویی گفت: کنترل و نظارت و هدایت ارزهای خارجی، اعمال نظارت بر سیستم بانکی و شرکت‌های لیزینگ و موسسات خیریه، آگاهی عمومی اجتماع از تخلفات مالی، بسیج شدن وسایل ارتباط جمعیت از جمله راهکارهای مبازه با پولشویی است.


عضو تالار مشاهیر حسابداری ایران خاطرنشان کرد: عدم شفافیت، عدم یکپارچگی، ضعف سیستم بانکی و مالی از جمله عوامل زمینه‌سازی پولشویی در ایران است.

 

 

 

کد خبر 639701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha