خبرگزاری شبستان//قم
تأثیر سینما در جامعه غیرقابل انکار است، سینما به عنوان واسطه ای بسیار موثر در جلوگیری یا ترویج فرهنگ در جامعه تاثیر بسزایی دارد، اگرچه در تولید یک برنامه افراد زیادی دخیل هستند؛ اما اهمیت نقش بازیگران در فرآیند تولید یک فیلم به عنوان الگو برای جوانان شناخته شده است، البته این الگو مانند تیغ دولبه عمل می کند و چه بسا هنرمندانی الگوی نامناسبی برای جوانان این مرز و بوم باشند.
با این وجود پوشش های زننده و مغایر با فرهنگ ایرانی و اسلامی بازیگران، خود مساله ای است که این روزها گیشه ها و پرده های سینما و مهم تر از آن فرهنگ را تهدید می کند که متأسفانه مسئولان امر نیز نظارت کافی بر آن ندارند.
تبلیغ بدحجابی آن هم به طور رسمی در فیلم های سینمایی کشور به قدری پررنگ شده که گویا تضمین فروش بسیاری از آنها منوط به همین مسأله است، این مسأله به قدری نمایان است که حتی مقایسه حجاب برخی از بازیگران در فیلم های سینمایی با چهره اصلی شان که تفاوتی آشکار دارد بسی جای تعجب است، تو گویی بازیگران باید بدحجابی را نیز در این فیلم ها بازی کنند.
عدم نظارت کافی بر برنامه های تولیدی سینما بر حساسیت این مسأله می افزاید، با این حال نمی توان انتظار داشت طرح ها و برخوردهای دوره ای آن، تأثیر قابل ملاحظه ای بر کاهش بی بند و باری و بدحجابی در سینما داشته باشد.
حجاب یک حکم اسلامی است که باید در جامعه اسلامی اجرا شود، اما برخوردهای تند و تنبیهی نه تنها از این معضل جلوگیری نمی کند، بلکه به رواج آن دامن می زند؛ جلوگیری از این امر مستلزم برنامه های فرهنگی جامع و مداومی است که افراد را به سمت رعایت آن سوق دهد.
مسلما کوتاهی در جلوگیری از بدحجابی در سینما که جنبه سیاسی هم به خود گرفته و تبدیل به سلاحی برای جنگ نرم دشمن شده است، برای جامعه اسلامی بسیار مخرب خواهد بود؛ چرا که نه تنها رفته رفته موجب تغییر عقاید و ارزش ها و هنجارها می شود، بلکه موجبات تغییر در ساختارهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اعتقادی جامعه را فراهم آورده و جامعه را به سمت اضمحلال پیش می برد.
امروز پس از گذشت بیش از 32 سال از انقلاب مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره)، سینمای ایران همچنان با مشکلات فرهنگی این حوزه دست و پنجه نرم می کند که اندیشیدن به این موضوع، خیلی دیر و البته مبرهن است که اصلا این چنین دغدغه ای نباید در جامعه اسلامی بروز کند.
آیا پوشش بازیگران زن ایرانی در انظار عمومی، اسلامی است؟ آیا طی سال های گذشته پس از انقلاب مسئولان و متولیان فرهنگی کشور توانسته اند با استراتژی های فرهنگی خود، بانوان سینمای ایران را از منجلاب فساد دوران طاغوت نجات بدهند تا بتوانند آنها را به عنوان یک نمونه و الگوی بانوی ایرانی مسلمان به مردم کشور و دنیا معرفی کنند؟
آیا به این فکر نکرده ایم که اگر بازیگران و هنرمندان که الگوهای جوانان جامعه محسوب می شوند ارزش ها را زیر پا بگذارند و برای آنها اهمیتی قائل نشوند، این ارزش ها برای جوانان هم رنگ می بازد؟
وقتی جوانی به طور مثال گشت های ارشاد را در بطن جامعه مشاهده می کند که برای برخورد با مظاهر بدحجابی، قوه قهریه وارد عمل شده احساس بحران در این مساله می کند، اما از سوی دیگر وقتی در سر در سینماها تبلیغ رسمی و آزادانه بدحجابی را مشاهده می کند، شبهات و ابهامات فراوانی در ذهنش نقش می بندد.
رفتارهای ضد و نقیض در حوزه های مختلف و برخورد متفاوت مسئولان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی با مقوله حجاب و بدحجابی باعث به وجود آمدن نوعی دوگانگی و ابهام در افکار عمومی جامعه می شود که اثرات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت، آن وقت دیگر برخورد قهری پلیس نیز کارساز نخواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما