یادگار ماندگار؛ دفتر اول پرتره پیشکسوتان اهل قلم رونمایی شد

خبرگزاری شبستان: مراسم تجلیل از صد و ده پیشکسوت اهل قلم به مناسبت روز قلم و رونمایی از کتاب یادگار ماندگار در کتابخانه ملی در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم تجلیل از صد و ده پیشکسوت اهل قلم به مناسبت روز قلم و رونمایی از کتاب یادگار ماندگار، شامل پرتره چهره های ماندگار اهل قلم با حضور جمعی از نویسندگان و مسئولان فرهنگی در محل کتابخانه ملی در حال برگزاری است.


در ابتدای این مراسم مجید غلامی جلیسه مدیرعامل خانه کتاب با تبریک فرارسیدن ۱۴ تیرماه روز قلم، گفت: از سال گدشته پروژه عکاسی پرتره از اهالی قلم کلید خورد و امروز در دفتر اول آن پرتره صد و ده نفر منتشر شده است. عکاس این پروژه امید حبیب طاری فر و این مجلد مربوط به تصاویر متولدین پیش از سال ۱۳۰۰ است.


وی ادامه داد: عکس های این مجموعه کپی رایت ندارند و به زودی عکس های باکیفیت بیشتر -برای بهره مندی عموم- در سایت خانه کتاب بارگذاری می شود.



غلامی جلیسه از تدوین دفتر دوم این مجموعه خبرداد.


در ادامه غلامرضا امیرخانی معاون مرکز اسناد و کتابخانه ملی گفت: بزرگداشت اهل قلم صرفا با برپایی مراسم سالانه محقق نمی شود.



وی افزود: عدم پیوستن ایران به قانون کپی رایت، مشکلات فراوانی برای مولفان ما ایجاد کرده و در فضای بین المللی نیز به وجهه کشورمان آسیب فراوان رسانده است.


امیرخانی با یادآوری خاطراتی از راسته ها و مراکز کتاب فروشی تهران گفت: بسیاری از انتشارات باسابقه خیابان انقلاب -که برخی نیز پس از پیروزی انقلاب زیر نظر نهادهای نظام قرارگرفتند- امروز تعطیل شده اند.



معاون مرکز اسناد و کتابخانه ملی از نهادهای فرهنگی خواست به دنبال ثبت و ضبط یادگارهای پیشکسوتان اهل قلم باشند. 

 

در ادامه این مراسم دکتر احمد سمیعی گیلانی، دکتر منصوره اتحادیه و دکترعلی بلوک باشی از اساتید حاضر در نشست به بیان دیدگاه های خود درباره جایگاه قلم پرداختند.


همایون امیرزاده مشاور معاون فرهنگی وزارت ارشاد سخنران نهایی این مراسم بود. امیرزاده گفت: آقای صالحی به علت کسالت امکان حضور در این مراسم را نیافتند.



وی ادامه داد: در جلسه ای که یکسال و نیم گذشته در معاونت فرهنگی جهت سیاستگذاری راهبردی برگزار شد، به پیشنهاد معاون فرهنگی قرار شد ارزشگذاری اجتماعی اهل قلم را ارتقا دهیم.


امیرزاده افزود: در آن جلسه به خاطر پیشنهادات خوب غلامی جلیسه، ویژگی های شخصی او و حضور مجموعه ای از فرهیختگان در خانه کتاب، اجرای سیاست ارزشگذاری اجتماعی اهل قلم بر دوش این نهاد قرار گرفت.


وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در ابتدای دولت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد حدود ۶۰ میلیارد بدهی به سایر نهادها داشت اما امروز خوشبختانه حدود ۳۰ میلیارد سرمایه گذاری معاونت فرهنگی به صورت طرح های حمایتی به سمت بازار نشر هدایت شده است که در نتیجه آن، روند تغییر کاربری کتاب فروشی ها بسیار کند شده است.

 

رونمایی از کتاب یادگار ماندگار پایان بخش این مراسم بود که با حضور دکتر اشرف بروجردی رییس کتابخانه ملی و پیشکسوتان اهل قلم برگزار شد. 

 

گفتنی است حضور دکتر صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم به خاطر طولانی شدن جلسه مجلس شورای اسلامی میسر نشد. 

 

 

 

 

 

کد خبر 639629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha