به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، ۱۲ تیرماه سالروز مرور برگی دیگر از کتاب جنایات آمریکای مدعی حقوق بشر! علیه ایران اسلامی است چراکه در ۱۲ تیر سال ۱۳۶۷ هواپیمای مسافربری ایرباس که عازم دبی بود با ۲۹۰ سرنشین اعم از مسافر و خدمه در پی شلیک دو موشک از ناو آمریکایی وینسنس به آب های خلیج همیشه فارس سقوط کرد و همه سرنشینان آن به شهادت رسیدند. 118 نفر از این مسافران بیگناه، زن و کودک بودند و 20 هندی، یک ایتالیایی، 6 پاکستانی، 13 تبعه امارات و 6 یوگسلاو نیز در میان مسافران هواپیما قرار داشتند.
از این رو، این روز از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز «افشای حقوق بشر آمریکایی» نامگذاری شد، لذا به مناسبت فرا رسیدن سالروز این جنایت و برای بررسی هرچه بیشتر حقوق بشر غربی و آمریکایی و قیاس آن با حقوق بشر اسلامی، گفت وگویی با دکتر علیرضا صدرا، عضو هیات علمی دانشگاه تهران داشته ایم که در ادامه بخش دوم و پایانی آن را می خوانید:
دکتر علیرضا صدرا، عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: در قرآن کریم، خداوند تلاش کرده است، انسان متعالی را غیرخواه و خیرخواه کند و مانع از خودخواهی و بدخواهی وی شود زیرا ریشه تمام ستم های فعلی خودخواهی و شرخواهی است و این برگرفته از همان دیدگاهی است که انسان را گرگ انسان می داند و ریشه تمام حقوق بشر جدید، نظریات ماکیاولیست است که انسان را شیطان می دانست.
وی با بیان اینکه هابز، انسان را تنها در پی منفعت و شهوت تلقی می کند، تصریح کرد: در نقطه مقابل این دیدگاه ها در تفکر اسلامی، در قرآن کریم خداوند از همان ابتدا می فرماید: «ذَلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ؛ اين است كتابى كه در [حقانيت] آن هيچ ترديدى نيست [و] مايه هدايت تقواپيشگان است (۲) الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ ؛آنان كه به غيب ايمان مى آورند و نماز را بر پا مى دارند و از آنچه به ايشان روزى داده ايم انفاق مى كنند (۳)»(بقره) یعنی انسان را غیرخواه و خیرخواه معرفی کرده است که حتی از لقمه دهان خود هم می زند تا به دیگری کمک کند، در حالی که در حقوق بشر غربی و آمریکایی، از لقمه دهان دیگران، برای رسیدن به منفعت خود می زنند یعنی منفعت آنها در ضرر دیگران، امنیت آنها در ناامنی دیگران و پیشرفت آنها در عقب ماندگی دیگران است و این نگاه امپریالیستی و سلطه گرایانه است.
حقوق بشر اسلامی امنیت و توسعه را جمعی می خواهد
صدرا اضافه کرد: اما بنابر حقوق بشر اسلامی که در ایران حاکم است، ما معتقدیم اگر کشور افغانستان امن باشد، ما نیز امن خواهیم بود و یا اگر آن کشور توسعه یابد، به توسعه ما نیز کمک خواهد کرد، در حالی که غربی ها آزادی، دموکراسی و استقلال خود را در اختناق دیگر کشورها می دانند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه فرد جواد از لقمه دهان خود می زند و به دیگران کمک می کند، ابراز کرد: اما غربی ها در عرصه های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی استثمارگرند که نتیجه این نوع نگرش و عملکرد غربی ها، استعمار و عقب افتادگی دیگر ملل است؛ اما اسلام بر رونق جمعی در جهان تاکید دارد و به انسان می گوید: آنچه را که در حق خود می پسندد، برای دیگران هم بپسندد تا عدالت تحقق پذیرد.
وی با بیان اینکه بنیان این دو دیدگاه نسبت به حقوق بشر عقل و جهل است، گفت: هر جا عقل و حکمت باشد، حقوق متعالی حاکم می شود و هر جا جهل باشد چه بسیط و چه مرکب، ظلم و جور جولان می دهد.
حقوق بشر آمریکایی سلطه را سعادت می داند
صدرا با بیان اینکه حقوق بشر متعالی نه سازش و نه ستمگری را نمی پذیرد، ادامه داد: این اساس حقوق بشر اسلامی است که در قانون اساسی ایران نیز به آن اشاره شده و در مقابل حقوق بشر آمریکایی و غربی، سلطه را سعادت می داند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: آمریکا و غرب با استفاده از ابزار حقوق بشر، هر نوع ظلم و ستمی را در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی از طریق سازمان ملل، صندوق جهانی پول و یونسکو وارد می کنند.
صدرا در پاسخ به این سوال که آیا آزادی بیان که حقوق بشر آمریکایی و غربی مدعی آن است، واقعیت دارد؟، گفت: در گذشته و حقوق بشر مرسوم آن دوران، زبان را می بریدن، کنده بر پا می گذاشتند یا در گوش ها سرب می ریختند اما امروز با سم تبلیغات، انسان ها را مشغول می کنند، در گذشته اجازه نمی دادند فرضا فرد غذا بخورد اما امروز برای فرد، زندگی و رفاه کاذب ایجاد می کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران افزود: امروز در غرب چامسکی آزاد است تا حرف بزند و نظر بدهد اما آنقدر امواج تبلیغاتی ایجاد کرده اند که حرف وی شنیده نمی شود؛ حقوق بشر آمریکایی منتقدان را از نظر فیزیکی خسته و ناتوان نمی کند بلکه از لحاظ روحی و معنوی خسته شان می کند. حقوقدر حالی که در جهان سوم هنوز به صورت فیزیکی برخورد می کنند.
وی با بیان اینکه آزادی بیان و نظر در ایران، براساس چارچوب ها و قوانینی حاکم است، خاطرنشان کرد: نباید به بهانه آزادی، استقلال و امنیت را زیر سوال برد، درحالی که اگر وضعیت کشور ما با کشورهای منطقه بررسی شود، درمی یابیم ایران بسیار در این زمینه ها برتر است اما غربی ها به جهت منافع خود، عربستان را رئیس مجمع حقوق بشر اسلامی می کنند!
نظر شما