به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، علیمحمد نیاکان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، عصر امروز (12 تیر) در حاشیه برگزاری این کارگاه تخصصی، اظهار کرد: استان ایلام دارای ظرفیتها و استعدادهای درخشانی در حوزه ادبیان دینی و شعر آئینی است.
وی، بابیان اینکه بزرگان و شاعران پیشکسوت برجستهای در استان ایلام به شعر آئینی و برگرفته از متون دینی و اسلامی و بهویژه قرآن کریم و سیره اهلبیت (ع) پرداختهاند، ابراز کرد: امروز هم لازم است که شاعران جوان استان با الگو گیری از این شاعران، در زمینه شعرهای آیینی و بهرهگیری از ادبیات غنی دینی تلاش کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، یادآور شد: یکی از رسالتهای فرهنگ و ارشاد اسلامی استان توجه و حمایت از شاعران و هنرمندان عرصه فرهنگ دینی و اسلامی است که در این زمینه نیز فعالیتهای گستردهای در استان صورت گرفته است.
جلیل صفربیگی، از شاعران برجسته استان و کشور نیز در این نشست تخصصی، اظهار کرد: واقعیت این است که بنده احساس میکنم که شعر جوان در سالهای اخیر نسبت به شعر جوان در سالهای گذشته دچار رکود شده است.
وی، بابیان اینکه ظرفیت استان ایلام در حوزه شعر و ادبیات آئینی بیش از این است، تصریح کرد: در عرصه شعر آئینی به درونمایههای عمیقتر و جدیتر در استان نیاز داریم و باید گفت که شعر آئینی در استان به آن رشد و بلوغی که مورد انتظار بوده هنوز نرسیده است.
صفر بیگی، بیان کرد: انتظارات از شعر جوان ایلام بیش از اینهاست و در بخش شعر کردی و شعر فارسی، تلنگری لازم است بهویژه در بخش شعر کردی که بسیاری از واژههای اصلی کردی در حال فراموشی است و باید توجه بیشتری در زمینه فرهنگ شعر کردی در استان صورت گیرد.
وی، افزود: شعر، باید روح را خراش دهد و در عمق جان نفوذ کند و در زمینه شعر کردی بیش از اینکه هست، لازم داریم که با بهرهگیری از فرهنگ بومی و باورها و اعتقادات دینی، شعرهایی سروده شود که دارای اثرگذاری در جامعه باشد.
صفر بیگی، گفت: ما در ده سال گذشته چهرههای برجستهای در حوزه شعر آئینی بهویژه در زبان کردی داشتهایم که برخی از شاعران جوان از این شاعران تقلید میکنند، تقلید هم اگر هست باید تقلید خوب باشد، تقلید در عمق معانی باشد که نتیجهبخش خواهد بود اما تقلید صرف در سبک نتیجهبخش نخواهد بود.
وی، بابیان اینکه امروزه شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، ادبیات و شعر را دچار مشکل نموده است، ابراز کرد: شاعران جوان باید بدانند که برای ارتقای سطح کیفی شعر، باید مطالعه ادبیات کلاسیک و نو شعر جهان و کشور در دستور کار قرار دهند.
صفر بیگی، یادآور شد: اگر قرآن کریم و نهجالبلاغه را نخوانیم، نمیتوان شاعر خوبی در حوزه شعر آئینی باشیم، قرآن کریم و نهجالبلاغه به خاطر غنای عظیم دینی و ادبی و بهعنوان شاخصهای هنر الهی، بهترین منبع برای الهام گیری شاعران جوان هستند.
وی، خاطرنشان کرد: امروزه متأسفانه میزان مطالعه کاهشیافته است و شاعران جوان باید مطالعه کتابهای مختلف را در بخشها و موضوعات مختلف بهویژه ادبیات دینی و آئینی را موردتوجه قرار دهند تا علاوه برافزایش میدان واژگان، بر عمق معنویت خود و درنهایت عمقبخشی به اشعار خود بی افزایند.
گفتنی است، در این کارگاه تخصصی تعدادی از شاعران جوان استان ایلام اشعار خود را قرائت کردند.
نظر شما